Malin Bengtsson | Women's Health

Annons
Bloggen du sökte är avslutad och arkiverad.

Till bloggarnas förstasida
Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
Annonser
 

Malin Bengtsson av MALIN BENGTSSON

Jag är en tjej som tidigt hittade min passion i livet och gillar det mesta som hamnar under kategorin träning och hälsa. Jag har jobbat med träning sen 2007 och sedan 2 år tillbaka driver jag ett eget företag inom fysträning och personlig träning. Jag vänder mig mot privatpersoner som har många olika mål och har tränat/tränar atleter på elit/landslagsspelare i bland annat amerikansk fotboll, tennis, golf, handboll, innebandy, fotboll, konståkning och bilsport. Genom den här bloggen så vill jag ge er en inblick i mitt liv och min träning samt inspirera er till ett hälsosamt liv. Jag vill att ni ska våga jaga era drömmar precis som jag gör. www.nolimittraining.se info@nolimittraining.se


RSS-flöde


Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Jag drar till Florida med World Team!

  För en dryg månad sen fick jag frågan om jag ville följa med som fystränare till ett av Väldens största idrottskomplex IMG Academy i Florida tillsammans med Världslaget i Amerikansk fotboll. Jag kommer att ingå i IFAF World Development Team Coaching Staff som består av tre fd. NFL Coacher, tre fd. College coacher, tre fd. NFL spelare, tre internationella toppcoacher och vara en av tre fystränare från Sverige. Med fokus på individuell spelarutveckling på världens största träningsanläggning för atleter från hela världen. Jag har nog fått nypa mig i armen varje dag sen dess. 

  Inte nog med att jag kommer vara omgiven av världens bästa tränare, världens bästa atleter på världens bästa och största tränings anläggning. Jag kommer också gå en av världens bästa utbildningar inom träning, IGNITE 360 Training Methodology.

  Trode ni att jag var klar nu? Nej, med detta kommer även en sponsor från mitt absoluta favorit märke Under Armour. Vad som kommer att hända efter IMG vågar jag inte ens tänka på än men det finns planer och med lite flyt så går en annan dröm i uppfyllelse. 

  Som gärdde på moset så följer även en Svensk Elitklubb i Hockey med på resan också.

  Dont wake me up!

  Kommentarer (4) | 28 November 2013

  Bli bättre på golf!

  För ett par veckor sen var jag på Allt för hälsan mässan och presenterade genspesifik träning för golfare på stora scenen. För er som missade det kommer ett litet smakprov här.

  Jag vet inte riktigt vad det är med att ta en klubba, svinga den mot en liten vit boll och försöka få den att gå i någon sorts riktning man har tänkt sig och sen putta ner den i ett hål som väcker en sån glädje i många människors hjärtan. Alla har sin version av varför de spelar det fantastiska spelet, golf. För det är en viss känsla när man nästan hör på bollträffen att det blev rätt. Det  alla har gemensamt dock är att de vill bli bättre på golf och det är det jag kommer att inrikta mig på i denna texten. 

  Det finns ett gammalt påstående som säger att om man vill bli bättre på att hoppa, så ska du hoppa. Vill du bli bättre på att kasta en boll, så ska du antagligen kasta en boll och vill du bli bättre på att svinga en golfklubba så ska du svinga en golfklubba. Om det vore så enkelt dock så skulle jag bara säga till er att gå hem och fortsätta göra det ni gör så kommer ni förhoppningsvis bli bättre. Men jag vet att när det kommer till teknik och skicklighet så är det flera saker som måste klicka.

  För i golf så krävs det definitivt teknik och skicklighet. När jag peggar upp, svingar min klubba och klipper till den lilla vita bollen så går den antagligen spikrakt frammåt och landar precis där jag tänk mig. Men svingar jag och klipper till den igen så kommer den antagligen hamna i helt fel riktning än vad jag tänkt mig. Det handlar inte om tur att bra golfare ofta får sina slag dit de vill, om och om igen. 

  Hur man än väljer att se på det så är det kroppen som styr rörelsen och kan den inte rörelsemässigt befinna sig i den banan man vill så måste den kompensera någonstans. Detta kan leda till en oeffektiv golfsving och som i längden kan leda till onödiga skador och förslitningar. Så vill man ha bättre teknik och skicklighet så måste man bredda sin fysik och kroppens funktioner så att man kan bygga toppen av pyramiden högre och bli bättre med en stabilare grund att stå på.

  En vanlig fråga jag brukar få är att om man bor i ett land som Sverige under november, december, januari, februari och mars då man inte i regel kan spela så mycket golf. Vad är den bästa övningen jag kan göra för att bli bättre på golf?

  Strategiskt så vill du träna på att få kroppen att röra sig så bra som möjligt i vad jag kallar för vänszonerna. Hur ser det ut rent anatomiskt längst upp i baksvingen och hur ser det ut när du har fullföljt den? Vad vill du kunna göra rent rörelsemässigt där, rent stabilitetsmässigt, vilken hastighet och reaktion vill du ha i svingen och du vill definitivt kolla på vad du vill kunna göra rent balansmässigt.

  Du kan göra mycket bra grejer i gymmet och allt kommer mer eller mindre att hjälpa dig att bli bättre på golf. Nyckeln till den perfekta svingen sitter i bröstryggen och höften, där ska du lägga den mesta av din fokus.

  För att ta reda på vad det är du behöver förbättra så hjälper jag dig gärna med fystester. Kontakta mig på info@nolimittraining.se eller besök min hemsida www.nolimittraining.se

   

  Kommentarer (0) | 21 November 2013

  Malin bakar rawfood bollar

  Jag liksom många andra har haft en såndär riktigt tråkig förkyldning under hösten, min dröjde sig kvar aldelles för länge. Under min rastlöshet bestämde jag mig för att testa några recept för rawfood bollar. Jag fastnade specifikt för ett av recepten och är helt besatt. De är perfekta som mellanmål, till kaffet, efter träning eller när du blir sådär sötsugen efter du har ätit. Tänk vad en enda lite boll kan göra, eller två.... ;)

  Chokladbollar - Rawfood style

  2 dl hasselnötter (jag brukar blanda med lite mandlar också)

  1-2 msk kakao (självklart två!)

  2 msk jordnötsmör (ekologiskt utan socker!)

  2 msk gojibär

  2 tsk honung

  2-3 dadlar

  1 nypa havssalt

  Gör så här:

  1. Blanda allt i en matberedare, tryck på on. När du tror att det är klart så kör du lite till.

  2. Tryck ihop små bollar. Smakar bäst lite kylskåpskalla till en kopp grönt te.

  Kommentarer (1) | 17 November 2013

  Balans i vardagen!

  Ibland måste man ta ett steg tillbaka och lyssna, vad ger dig energi, vad mår du bra av. Har du balans i ditt livspussel eller behöver du fylla på batteriet någonstans? När man jobbar och lever med träning som jag gör så är det ibland svårt att avgöra vad som är jobb och vad som är fritid och det kan lätt bli lite för mycket. Jag har haft en intensiv höst och valde att ta en liten paus från bloggen då jag kände att jag inte riktigt hann med.

  Nu har jag hittat mer balans i vardagen och inspirationen och suget efter att blogga är tillbaka. Jag hoppas ni välkomnar mig med öppna armar, det finns bara ett sätt att säga detta på: I´m back baby!

  Kommentarer (0) | 13 November 2013

  Laddad och redo för hösten!

  Känner ni igen känslan när man har mycket att göra och man vill göra allt på samma gång vilket resulterar i att det känns som att man inte kommer någonstans? Där är jag nu! Eller har varit, för nu har jag gjort en plan och struktur. Vilken skillnad det blir när man får en överblick och gör en ordentlig plan var man ska börja och prioritera. 

  Jag tycker att hösen är bra på det sättet, man kan sätta nytt fokus. Att sitta innomhus med en kopp kaffe och planera när regnet smattrar utanför. Mysfaktor och jobb samtidigt!

  Jag har mycket att se fram emot i höst

  - Jag gör mitt första uppdrag för Stockholms Handbollsförbund och utbildar deras stadslag i knäkontroll.

  - Jag kommer vara med och starta Sveriges tuffaste tävlingslag inom "obstacle races" för tävling i Sverige och utomlands.

  - Jag kommer ta min revanch från Tough Viking och springa Toughest i Köpenhamn den 12 oktober. Heja mig!

  - Jag kommer presentera Nike Golf Functional Performance System på Alltför hälsan mässan 7-10 november.

  - Jag ska utveckla mitt egna kost och livstils koncept "Lifestyle 360". 

  - Vinna NM Guld med U-landslaget i amerikansk fotboll.

  - Fortsätta träna mina underbara kunder. De flesta har tränat med mig sendan jag startade eget och de är helt fantastiska. Jag njuter varje dag jag går till jobbet!

  Låt hösten börja! Klara, färdiga....

  Kommentarer (2) | 19 September 2013

  Tough Viking gör succé!

  Igår var det äntligen dags för årets utmaning Tough Viking. Jag har tränat ett läsarlag för Metro inför tävlingen och som stort fan av obstacle races som Tough Mudder, Tough Guy, Warrior Dash hade jag höga förväntningar på loppet. 

  Vi ville genomföra loppet som ett team och hålla ihop hela vägen, anta utmaningen tillsammans men även njuta av upplevelsen och ha roligt på vägen. Jag är så stolt över mitt team, de var grymma! De släppte aldrig taget om varandra och en i laget rent ut sagt lyfte fram sin lagkamrat de sista kilometrarna. De kämpade för varandra och väl i mål var de starka och stolta, de hade en bra team känsla när de startade loppet. I mål var det något mer där, de hade skapat ett band och minnen tillsammans. DET är vad sådana här lopp handlar om, gemenskap, övervinna rädslor och anta utmaningar tillsammans.

  Tyvärr så var jag tvungen att bryta loppet efter 3:e hindret, och jag ska inte sticka under stolen med att det känns as trist. Jag har under hela mitt liv andats med bröstkorgen och har efter många utbidningar blivit medveten om vikten av att andas med magen. Detta har jag försökt åtgärda men aldrig lyckats, det är som att andetaget bara tar stopp när jag försöker. Jag har misstänkt att jag skulle behöva göra en justering av bröstkorgen och berättade om mina problem för min kollega Niclas Carlsson som är fysansvarig för svensk amerikansk fotboll, kiropraktor och magiker skulle jag nästan säga. Han visste precis vad det handlade om och gjorde två behandlingar under ett landslagsläger. Därefter så flög jag fram under mina löprundor, jag skulle säga att jag nästan fick 50% bättre kondition direkt när musklera helt plötsligt kunde syresättas. 

  Däremot har jag fått problem när jag springer tempo pass och intervaller. Det blir som kramper djupt in i magen, jag blir illamående och frånvarande. Min teori är att musklerna som hjälper till vid andningen inte är vana vid att behöva arbeta och när jag pressar upp tempot krampar de ihop. Vid något tillfälle har jag behövt bli hämtad med bil efter att ha sprungit intervaller.

  Min plan var att springa loppet själv men när en av i laget blev skadad och efter att pratat hastighet med laget tänkte jag att det skulle hålla. Men som i alla tävlingar så tänker man inte så smart, tempot drevs upp och jag lyssnade inte på kroppen. Så här i efterhand skulle jag sänkt tempot och låtit de andra sticka iväg istället för att välja att hänga på. När kramperna väl kom så visste jag att jag inte skulle kunna fortsätta. Men det är lätt att vara efterklok. Jag hade vekligen velat uppleva loppet och banan.

  Något jag gillade med loppet var att de hade små grupper som startade var 15:e minut så det blev aldrig några riktiga köbildningar på banan. Det ligger mitt i stan och lätt för publiken att röra sig mellan hindren. Däremot var hindren relativt lätta att genomföra och jag tror att alla klarade av dem. Nästa år kommer de att köra på gärdet igen men då med en något uppdaterad veration. Jag skulle vilja se lite utmanande hinder som att det är lera eller vatten under monkey barsen som försvårar om man tappar greppet, att tunnlarna är nersänkta i vatten och liknande detaljer. 

  Metro hade det farligaste hindret som var ladder, en 4m hög ställning som man skulle ta sig över. Mitt lag gillade kustjägarnas hemliga hinder mest som var en liten simtur bland lera, gytja och vass. 

  Stor tumme upp till Tough Viking för ett välannordnat lopp! En anmälan till nästa år är ett måste. Hinderbanelopp är här för att stanna och nästa år kommer även jätten Tough Mudder till Sverige. Jag ser fram emot min revange och den kanske kommer redan i höst men då utomlands. Stay tuned!

  Kommentarer (1) | 02 September 2013

  Multisportbanan i Trosa har fattat grejen!

  Jag spenderade lördag förmiddag på Multisportbanan i Åda/Trosa, vilken grej! Vi möttes av proffsiga instruktörer som berättade om banan och om deras filosofi att man ska prestera för att man vill inte för att någon står jämte och skriker. De tycker att det är aldelles för mycket sånt i vår vardag och jag är beredd att hålla med.

  Vi delade upp oss i grupper om fyra personer, en person  gick igenom dagens upplägg med en av instruktörerna och resterande följde med den andra på en uppvärmningsrunda. Därefter släppte de iväg grupperna med ca 1,5 min mellanrum.

  Så här såg rundan ut:

  - 10 squat jumps med bulgarian sandbags

  - Löpning i nerförsbacke ca 200 m

  - 10 burpees

  - Löpning i uppförsbacke ca 200 m

  - Squatjumps frammåt ca 10 m

  - Löpning uppför ett berg där man måste klättra med hjälp av ett rep sista biten.

  - 10 burpees

  - Löpning över berget

  - Välta däck 5 gånger

  - Liggande ryggdrag 5 eller max

  - Löpning till framsidan av berget, klättra upp via ett rep

  - 10 st knees to elbow

  - Fortsatt löpning uppför berget och ner på sidan

  - 5 eller max armhävningar i TRX

  - 20 Slag med slägga mot däck

  - 10 Kettlebell swingar

  Vi körde 3 varv. Sjukt kul och jobbigt. Det roligaste var nästan att springa i skogen och klättra i berg. Jag kan verkligen rekommendera er att åka till Trosa, det är värt resan. Se det som en dagstur och passa på att äta lunch i Trosa, det är väldigt vackert med små trähus, kanaler och restauranger i trädgårdsmiljö. Det tar ca 40 min med bil från Stockholm och det går bussar från Liljeholmen som tar 60 min. De har pass varje lördag kl 10

  Ni hittar mer info på deras fb sida här

  Kommentarer (2) | 25 Augusti 2013

  Galet fyspass med Jannika Larsson

  Igår var jag förbi Nordic Wellness och tränade med min kollega och vän Jannika Larsson! Det är alltid lika kul att ses för lite uppdatering och träning. Dock slutar det alltid med att jag känner mig som en kanin som blir jagad av vargen!

  Vi körde ett fyspass med 5 övningar, 1 min på varje övning, 5 varv, 1 min vila mellan varven.

  - sprawl med spänsthopp (en burpees liknande övning som är vanlig inom kampsporten)
  - armhävning + plankrodd med 7kg vikter
  - enarmsfrivändning med kettlebell, 12 kg (1 min på varje arm)
  - explosiva enbenshopp i TRX (1 min på varje ben)
  - russian twists

  Slut som artist! Mår dock oförskämt bra idag trots att jag tog i så svetten sprutade!

  Glada tjejer!

  20130823-183430.jpg

  Kommentarer (0) | 23 Augusti 2013

  Det bästa man kan få som tränare!

  Tiden flyger! Jag har varit fysansvarig på ett handbollsläger förra veckan, tränat mitt Tough Viking lag, gästbloggat på funbeat.se samt att mina kunder på gymmet sakta men säkert börjar komma tillbaka. Det har varit en intensiv men rolig vecka som gått och jag älskar att vara tillbaka på jobbet! Nu ska det också bli mer fart på bloggen igen!

  Något som gör mig så glad är när mina kunder rekommenderar mig till sina bekanta, vänner och familjer. Förra veckan kom en av mina kunders man in för att lägga upp en plan för hans vasaloppssatsning. Han är målmedveten, har en bra grund att bygga på och tänker åka sitt första vasalopp under 7 timmar men strävar efter att göra det på 6 h. Man ska sikta högt och jag tror att han klarar det!

  Jag fick in en ny kund till förra veckan. En av mina golfkunder rekommenderade mig då hans kompis var tvungen att avbryta en golftävling pga ryggont. Han siktar på att delta i en amatör tävling nästa år och vill börja bygga upp och optimera sin kropp redan nu för att inte behöva bryta en tävling till pga att hans kropp säger nej. Jag älskar att jobba med golfare, de är målmedvetna, har fantastisk kroppskontroll och man kan göra skillnad på dem ganska snabbt. Detta kommer att bli riktigt intressant att följa hans utveckling.

  Sen hände det som är lite bättre än rekommenderade kunder. En gammal kund som kommer tillbaka och åker omvägar för att kunna träna med mig. Hon upplever att hon blivit sämre sen hon fortsatte att träna ute på Lidingö där jag hade min verksamhet förut och att hon saknade mig. Inget ont om denne tränare för jag vet att han är riktigt duktig på det han gör, ibland passar det inte alla bara.

  Kommentarer (1) | 20 Augusti 2013

  Coachens bästa tips inför Tough Viking!

  Min första artikel för Fitness Lifestyle, trevlig läsning!

  Coachens bästa tips inför Tough Viking!

  Träning: Den 1 september går startskottet till Tough Viking, ett 12 km långt lopp med 15 brutala hinder. Fitness Lifestyles bloggare Malin Bengtsson är just nu i full gång med att coacha ett av Metros läsarlag till tävlingen. Det är mycket att tänka på inför ett sådant här lopp – så här hittar du Malins bästa tips på utrustning och hur du på bästa sätt tar dig förbi några av hindren.

  Utrustning:

  Skor: Att springa ett sånt här lopp i en vanlig löparsko fungerar bra för de flesta. Man ska dock tänkta på att en vanlig sko suger åt sig vatten och lera. Det är fortfarande lite oklart hur lerigt det kommer att bli på Gärdet under loppet, allt beror lite på banan och vädret. Tittar man på lopp i USA så är nästan hela loppet täckt av lera. 
  Malins rekommendendation:
   Om du har möjligheten så välj en lätt sko som gärna är anpassad för vatten eller trailrunning. Då får du bra grepp och materialet suger inte åt sig vätska som gör att skon blir tung att springa med.  (Salomon speedcross 3 trail running shoe)

  Handskar: Många rekommenderar att man har handskar på sig för bättre grepp. Jag tror att man klarar sig ganska bra utan på den här banan men det kan vara skönt att ha när man tar sig över väggar och monkey bars (armgång i luften). 
  Malins rekommendendation:
   Gym eller cykelhandskar med korta fingrar. Cykelhandskarna är ofta gjorda i ett tunnare material än de man har i gymmet. Får man tag på receiverhandskar som används i amerikansk fotboll så har de riktigt bra grepp.

  Kläder: Ju mindre du har på dig desto bättre, för mycket tyg kommer bara vara i vägen. Välj kläder som torkar snabbt och sitter bra även när det blir blött och lerigt. Undvik därför bomullsplagg utan välj dryfit kläder som exempelvis Under Armour. Tänk på att shorts med fickor lätt kan fastna i något och fyllas med vatten och lera. Sista tipset när det gäller kläder, använd långa kompressionsstrumpor. Vaderna kommer att få jobba under loppet, särskilt om det blir lerigt. De här strumporna hjälper till som stöd och får blodet att röra på sig. 
  Malins rekommendendation: Kompressionsshorts, linne eller t-shirt fungerar bra på överdelen. En bra sportbh och kompressionsstrumpor.

   

  (CEP Compression running socks)

  Knä och armbågsskydd: Det kommer att vara tre olika kryphinder under Tough Viking. Vad jag har hört så är oftast knä- och armbågsskydd bara i vägen och blir blöta och tunga. Vad du än beslutar dig för så kommer du att ta dig igenom hindret, gör det som känns bäst för dig.


  Tips inför olika hinder

  Berlinmuren: Består av tre höga väggar efter varandra. Det brukar finnas en liten list som man kan kliva på för att nå högst upp på väggen. Om du springer i lag så är det bästa sättet att lyfta upp ena foten när du hänger raklång och låta en lagkompis sätta sina händer under din fot och trycka uppåt samtidigt som du sätter första det ena benet över väggen, följt av det andra. Sänk dig ner och hoppa sista biten, det är det säkraste sättet att ta sig över. Man kan även hoppa ner, ska du göra det så tänk på att ta stöd med båda armarna, sänk dig ner likt en dips samtidigt som du trycker ifrån med ena foten från väggen när du hoppar, försök landa mjukt. Det är dock en högre skaderisk att göra så här för du vet inte hur marken du landar på ser ut samt hur trötta dina muskler är för att klara ta emot din tyngd. Om du springer själv så brukar det finnas funktionärer som kan hjälpa till. En annan variant är att komma med lite fart och ta sig över muren själv.

  Monkey bar (armgång): Jag skulle säga att detta är ett av banans svåraste hinder, särskilt om man har dålig grepp och överkroppsstyrka. Det finns två taktiker, antingen så tar man en pinne i taget eller så svingar man sig och tar varannan. Det första tar lite längre tid men är säkrare då du hela tiden har en hand som räddar upp om du skulle tappa greppet med den andra. Det kan bli halt på pinnarna då det är många blöta och leriga personer som tar sig över.

  Isbadet: Detta är ett väldigt uppfriskande hinder, mitten är avgränsad med en stock som du måste ta dig under för att fortsätta upp ur isbadet. Du vill ta dig så igenom detta hindret så snabbt som möjligt, så ta ett långt hopp och försök landa nära mitten, ta dig under avgränsningen och upp ur isbadet. Börja springa så fort som möjligt igen för att få upp värmen i kroppen.

  Elchocken: Detta är banans sista hinder och mångas fasa. Gör inte misstaget att försiktigt försöka undvika eltrådarna. Du kommer få stötar och det kommer att göra ont. Dra av plåstret och få det överstökat så fort du kan!

  Sista tipset – don't be stupid! Ta inga onödiga risker vid hinder som du känner dig osäker på, detta är ett uthållighets- och äventyrslopp som är till för att testa styrka, uthållighet, mod och kamratskap. Målet ska i första hand vara att ta er i mål. Glöm inte bort att skapa minnen och ha roligt!

  Vi ses på banan alla tuffa vikingar!

  /Coach Malin


  Preliminär skiss av banan:

  Kommentarer (0) | 12 Augusti 2013

  308 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 31 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser