Tanja Djelevic | Women's Health

Annons

Tanja Djelevic av Tanja Djelevic


RSS-flöde


Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Cecilia Duberg


  Maj. Vi reflekterade över vårstress här ... [Läs mer]

  Alexandra Petersson


  Generna spelar roll! När det kommer ... [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  I fredags blev jag utmanad av Sisi på ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Jag är en morgonmänniska och springer ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Jag tipsade tidigare om bra ... [Läs mer]

  Chefredaktören


  Om inte Veronica Maggio hade besjungit ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Jag älskar att gå ner på Johan & ... [Läs mer]

  Sightseeing i mina gympa skor

  Som vanligt så är det dags för en löp runda på min resa till Sydvästra England. Pojkvännens pappa bor i Portland, en del av lilla Weymouth i Dorset regionen där husen är flera hundra år gamla och där mycket av den sten husen är byggda av, är taget.

   

  Turen börjar hemma, och ringlar sig upp för en enorm backe som bara blir vackrare och vackrare. Självklart hittat jag både trappor, ett ställe som är handla platt för 10 sprints, och ett annat som blir back löpning. Perfekt helt enkelt.

   

  Efteråt var ett dopp på Church Ope stranden efterlängtat. Iskallt, men underbart skönt!

  Jag håller fortfarande på att försöka leta upp mat som är hälsosam, men måste säga att det varit en stadig diet på Fish n' Chips, öl och Pasties vilket är en Engelsk pirog och mycket god sådan.  Nästa destination är Italien och Amalfikusten. Vi får se till att äta lite spenat här hemma i mellandagarna, annars får vi väl skörbjugg.  Lev Högljutt!!

  Kommentarer (0) | 23 Augusti 2016

  Sommer lek

  Efter en lång arbets vinter och vår så får även jag åka och leka semester. Jag och min te drickande engelsman är och hälsar på familj i sydvästra England och som vanligt så letar jag aktiviteter och goda glada mat möjligheter. Den här gången är det inte lika lätt att äta smalmat eftersom kust byarnas stora stolthet är fish n' chips! Min första var tydligen gourmet stil dock. Posh fish n' chips!  Våra dagar är fyllda av cykelturer dock, och även om vattnet i Engelska kanalen är kallare än Kaliforniens Stilla hav så simmar vi för att mota bort jet lagen.  Glass är självklart också på diet listan. På "ha så många som möjligt" sidan. Idag börjar vi springa runt i byn dock. Sightseeing till fots! Fortsättning följer. Hoppas ni har en underbar sommar!

  Lev högljutt!!

  Kommentarer (0) | 17 Augusti 2016

  En liten historia om att må bra

  Ett av mina första minnen av min Pappa är hans arbets myre attityd. Han arbetade hårt och länge, pysslade om familjen och allt med ett leende på läpparna. Han verkade outtröttlig och det mest fantastiska var att han aldrig klagade på någonting. Men jag minns också pappas enorma ärr på magen. Han hade fått ta bort halva magsäcken pga av ett stort magsår han fått efter att ha genomlidit stressen av fattigdom, krig på Balkan, och det Kommunistiska styrets järnhand, innan han fick komma till Sverige. Som liten tjej förstod jag snabbt kopplingen mellan kroppslig fysisk hälsa, attityd och det viktiga I att ta hand om sig själv såsom andra.

  Min mor var en lejon mamma som lyckades jonglera allt! Nytt land, hem, utbildning, 3 barn, osv, tills hennes hälsa kraschade också pga av att hon aldrig riktigt brytt sig om att ta hand om sig själv. Jag var själv otroligt aktiv som liten, och när jag började intressera mig för Psykologi lärde jag mig det logiska ocg självklara sambandet mellan kroppen och det mentala. Så småningom började alla pussel bitar falla på plats, mammas stress sjukdomar och ångest ätande, pappas magsår och led sjukdomar.

  Det var inte bara min uppväxt som målade min attityd, utan också en intuition: att röra på mig fick mig att må bra helt enkelt! Jag blev pigg, hade hur mycket energi som helst och var sällan sjuk. Min attityd till livet var genomsyrad av positiva tankar, och inte en enda gång under min uppväxt undrade jag om jag åt för mycket som så många unga tjejer gör nu. Snarare tvärtom! Träning och aktivitet fick mig att vara glad, hungrig och full av energi!

  I mitt jobb får jag tillfälle att coacha, guida och hjälpa till där det behövs. Ibland behöver någon bejaka det faktum att det ör OK att ta hand om sig själv. En annan gång handlar att hitta sitt bästa jag, leva ut sitt potential och får Leva ut Högljutt!! Alla gånger marker jag FÖRST förändringen I attityd och energi, co sedan följr den fysiska kroppen med på metamorfosen. Ofta kanske mina kunde inte tanker så mycket på de anrda fantatsiksa förändringar kroppen går igenom, för att deras fokus är på vikt minskning, men då är jag där och påminner.

  Jag har flera otroliga historier men en som står mig varmt om hjärtat är min egen brors historia där han också var påväg ner I ett träsk efter för mycket ohälsosmat leverne med alcohol, cigarretter och alldeles för mycket arbete och stress, utan en tillstymmelse av respekt för sig själv. Jag är idag så glad att han valde att gå tillbaka till karate träning (svart bälte) som han hade varit så duktig på, och en hälsosammare attityd till mat och med det en nyfunnen respekt för livet.

  www.tanjadjelevic.com

  Vare sig vårt familje arv kan vara grundat I en typisk immigrant historia, eller vårt kulturella arv är att glömma oss själva och bara ta hand om andra, så känner jag en stolhet att livet delat mig dessa kort och att jag hittills fått representera och påverka vår familjs förändring till det bättre!! Det är I det här vägskälet mina brorsöner har valt att vara friskusar, atleter och lite hälso fanatiker, till min stora stolthet och lycka.

  Mottot "To fail, is to lose your stability for a moment, to not dare trying, is to lose Yourself" illustrerar med precision det jag fått lära mig av mina föräldrar, min älskade vänner, och nu mitt eget liv, som har landat mig I LA, med ett jobb som jag älskar och ett liv som helt oplanerat utvecklade sig efter en djup känsla I hjärtat om att det fanns mer till livet än var jag befann mig just då. Jag hade ingen aning om framtiden när jag begav mig till USA, såsom mina föräldrar inte hade en aning om vad de gav sig in på när de kom till Sverige. Jag fann mig själv, växte upp från lite tjej till kvinna, och har nu fått ett perspektiv på världen och livet som jag aldrig fått om jag inte hade vågat prova. Men den historien är till för ett helt annat forum, och kanske ett glas rödvinJ.

  Om du vill coachas av mig, även om du bor där jag inte bor, så skriv till mig här. Jag coachar nämligen på distans. Läs mer här:

  www.tanjadjelevic.com/tulum

  LIVE LOUD!

  Kommentarer (0) | 10 Augusti 2016

  Skapa Livskraft med mig i Tulum, Mexico!


  Nu är det dags igen! Vi möts i Tulum Mexico I november, när mörkret fallit på hemma i Sverige, och skapar Livskraft tillsammans. All information du behöver finnshär http://www.inshapetravel.se/mexiko-tulum.


  Vi träffas och har en underbar upplevelse ihop på ett av världens vackraste platser. Om du gillar yoga mest, så kan du göra det, om du gillar hårdare träning så gör vi det också.Vi lär oss meditera och dela med oss av oss själva, och förhoppningsvis skapa kraft att gå igenom vintern.


  Ses vi?  LIVE LOUD!
  Kommentarer (0) | 13 Juli 2016

  Vad vill du känna?

  Jag har i mina nyfikna försök att hitta en version av motivations coaching som jag verkligen tycker om, som vibrerar med den jag är, och som funkar ihop med den typ av fysisk träning och filosofi jag själv har, snubblat på en tjej som heter Daniella Laporte. Hon har varit på Oprah ett flertal gånger, och är en av hennes frekventa coacher på Super Soul Sundays. 

  http://www.oprah.com/app/super-soul-sunday.html

  Coaching kan i grund och botten både vara mycket KBT inriktad med skarpa direktiv, och raka motsatsen dvs en blandning av meditation och ha en mer spirituell approach, och olika saker fungerar faktiskt för olika människor. Självklart handlar det hör om vad man själv har för attityd och inriktning, och hur man väljer att hantera världen runtomkring sig. 

  Hon utgår från att ställa frågan "vad vill du känna"? I hennes dagbok "The Desire Map" får man öva på att skriva in vad man är redo att göra för att få känna det man vill känna. Detta stärker hennes tes om att allt vi gör i livet är för att känna på ett visst sätt. Känna oss glada, starka, nyttiga, nödvändiga.  I dagboken får man svara på frågor som "vad uppskattar jag" och " vad kan jag göra för att må som jag vill idag". Bara det gör att man landar i en känsla och attityd som är full av eftertanke och där man blir påmind om vad man har, istället för att lägga fokus på vad man inte har.

  Det bästa hon skriver är att vårt hjärta är ett geni. Vi drar mycket nytta av att alltid agera från ett ställe där kärlek och medkänsla är närvarande. Om det är något vi behöver och efter det i sin tur världen behöver, så är det just detta.

  Även om jag inte håller med om allt hon skriver om, så uppskattar jag att Danielle Laporte är en stark kvinna, som jag kan få ny inspiration av. Vi behöver fler Daniellor!

  http://www.daniellelaporte.com

  Live Loud!

  Kommentarer (0) | 08 Juli 2016

  Rörlighet gör mig stark

  Och det gäller verkligen inte bara den fysiska kroppen. Man kan dra paralleller mellan hur i tränar den fysiska kropp, och hur vi tränar vår själsliga, eller rättare mentala. För att kunna göra de lyft jag gör i filmen nedan, så är det självklart bra för mig att träna i hela rörelse mönster, öppna rörelse kedjor och dynamisk funktionell träning. Det gör att nervsystemet lär sig läsa av kroppen rörelse bättre och vice versa, och att vi hjälper till att skapa en vaken och följsam bindväv. 

  https://www.instagram.com/p/BG40ZSyMTsf/?taken-by=loudfitness

  Samma gäller vår mentala kapacitet att möta livet. Om vi lär oss att vara mer flexibla i tanken, och att lära oss att PAUSA och ta ett djupt andetag innan vi reagerar starkt så kanske vi kan stärka vår färdighet att ta itu med kris situationer. Vi blir helt enkelt starkare i tanken om vi lär oss ha en flexibel attityd. Vad som funkar för mig, som är en eldig serb själ, är att ta ett djupt andetag och påminna mig själv om att alltid angripa vad det är som händer från en kärleksfull plats i hjärtat. PÅ så sätt så skapar man lite andrum och perspektiv. Det betyder inte att man inte kan vara arg eller ledsen, men man kan lära sig att vidga sina vyer och inte vara en slav inför sina reaktioner. 

  Live Loud!

  Kategorier
  Fitness   Inspiration   Livskraft  
  Kommentarer (0) | 23 Juni 2016

  Livskraft i Costa Rica

  Pura Vida. Det är vad man säger i Costa Rica och det betyder det goda livet. Sista dagen har kommit även hit: vår Livskraft retreat på Villa Mareas i Dominical Costa Rica. Vi har tränat. mediterat, tagit del av varandras upplevelser, skrattat, ätit gott, varit på äventyr och upptäcksfärd, och fyllt på där det behövs.  

  Vlla Mareas kunde inte vara finare. Sittandes högt upp på berget i höjd med flygande tukaner och vrålapor. Här har vi vaknat vi mitt i djungeln, och avnjutit värden Tims fantastiska makrobiotiska cuisine. Vi har utforskat tre vattenfall runt knuten, och mediterat med utsikt över havet. Om zip-line genom djungeln inte varit tillräckligt, så har vi för säkerhets skull åkt båt genom mangrove skogen och sett krokodiler och apor. 

  Den här veckan har nog varit den bästa Livskraft resan hittills, vilket gör mig helt och hållet full. Jag och min värdinna Maria ser er gärna på nästa resa så håll ögon och öron öppna om när och var en ska vara. Eftersom det är en unik och egen upplevelse resa, som man måste vara närvarande för, så låter jag bilderna tala för sig själva som ett försök att dela magin med er. 

  Njut en stund av bildspel och Livskraft!

  Kommentarer (0) | 18 Maj 2016

  Livskraft i Costa Rica

  Nu bär det iväg om 5 dagar! En resa som varit en dröm så länge. Vi kommer att meditera, yoga, träna och ha äventyr och ändå hinna med att vila och ta in allt vackert from Costa Rica kan erbjuda. Jag och min värdinna Maria Söderholm åker en dag tidigare för att kunna planera och välkomna våra deltagare den här gången. Vi är inte de enda som avnjutit Mareas Villas dit vi ska, utan Rachel Brathen-Yogagirl har också varit här med sitt gäng. Kul att vara i bra sällskap!

  https://www.instagram.com/p/zsm_k0Rd-p/

  Förutom att vi ska göra zip line och ha hajk äventyr, så ser vårt schema ut såhär (klicka under schedule):

  http://www.inshapetravel.com/tanja-costa-rica/

  Nu bär det iväg, vi hörs från Mareas Villas!

  Live Loud!

  Kommentarer (0) | 03 Maj 2016

  Att skapa Livskraft

  Vad är det som gör att vi blir slutkörda och utmattade? Har vi något finger med i spelet eller är det bara omständigheter i våra liv som är ansvariga för vår trötthet, utbrändhet eller stagnation? Jag tror inte att någon är undantagen livet helt enkelt, och allra minst jag själv. För min egen del så har mitt inlärda beteende sedan barnsben varit att ta för mycket ansvar, se orosmoln och gå genom livet med ganska mycket skräckblandad ångest. Min djupa lust för äventyr och livskraft var begravd någonstans på djupet under all den där rädslan. Mina milstolpar har varit de som långsamt lockat den djupa lusten till ytan, och de milstolpar har ofta varit djupt smärtsamma och mörka stunder. Nästan som att jag inte har haft någon annan utväg än att se solen och frigöra mig själv från min egen attityd. Min resa genom livet och min nyfikenhet, har drivit mig i riktningen att vilja leva mer! Ta vara på alla stunder och människor man träffar. En djup och passionerad lust att få vara med. Kan man träna sin hjärna och sitt hjärta att se världen i ett annat ljus än vad man lärt sig sedan barns ben? Hur gör man? Finns det redskap som alla kan ta vid sig eller är detta en hemlighet som bara vissa själar kan ta del av? I min föreläsning och Att Skapa Livskraft så pratar jag om min egna erfarenheter men tar också hjälp av empiriska studier som guidar och ger idéer. Den kanske inspirerar, eller tom bekräftar men hur det än förhåller sig så hoppas jag att den ger den en gåva av ljus och liv.  Snart bär det av till Åre och träffen där fitness möter livsstil och jag får vara med att inspireras av mina otroligt duktiga vänner och kollegor. Det är något som ger mig kraft och energi trots en jet lag som heter duga. Jag kommer med händerna tomma, men med hjärtat fullt och hoppas innerligt att vi ses där!

  Om ni inte bokat er plats ännu så gör det här: http://workoutare.se/are/anmalan/

  Lev Högljutt!

  Kommentarer (0) | 26 April 2016

  Rörelse njutning

  Häromkvällen tog jag med Jack (min pojkvän) på äventyr i staden. Vi åt middag på en restaurant där maten hade alldeles för många ingredienser, och det blev rörigt för broccoli tanten, och sedan gick vi på dans uppvisning. Är det något som får mig att vilja röra på mig ironiskt nog, så är det att sitta och titta på dansare. Vi såg modern balett till både klassisk musik och Stevie Wonder! Hela arrangemanget började dramatiskt till barock musik, och var faktiskt lite skärrad, men sedan flöt det skönt från klassisk romantik till skön och groovy Stevie Wonder.

    

  Dessa fantastiska rörelser och talanger som rör sig över golvet och varandra som om de var viktlösa. Man kan verkligen uppskatta hur svårt det är att röra sig så, och bli imponerad av hur sjukt lätt de får det att se ut! Jag kan bara drömma om att få se ut sådär när man stuffar runt i min Zumba liksom.

  Hur det än är så är det mäkta imponerande att se mänskliga kroppar prestera något så fantastiskt vackert. De rör sig mjukt som om deras lemmar vajar i vinden, och sedan plötsligt stelt som en dockas rörelser. Vi lämnar teatern trötta men uppfyllda igen. 

  https://www.youtube.com/watch?v=uq_QoKiOy-k

  Dans, att titta på och medverka är något som knyter oss samman som människor. Man dansar som uttryck i nästan alla kulturer med undantag av en del religioner, men även där är det något som användas för att uttrycka konst, sinnestillstånd eller något begär. En hyllning till livet, ett sätt att uttrycka känslor eller behov. Ett sätt att framkalla väder, vind och andar. Visst är det så att alla inte känner att de KAN dansa. Men måste man kunna? Kan man inte bara typ få släppa loss?

  Såhär typ?!

  https://www.youtube.com/watch?v=fgMBUIIt8TE


  Kategorier
  Fitness   Hälsa   Inspiration   Livskraft   Wanderlust  
  Kommentarer (0) | 19 April 2016

  197 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser