Tanja Djelevic | Women's Health

Annons

Tanja Djelevic av Tanja Djelevic


RSS-flöde


Andra bloggar

Cecilia Duberg


Maj. Vi reflekterade över vårstress här ... [Läs mer]

Alexandra Petersson


Min graviditet drar ut på tiden och jag ... [Läs mer]

Sofia Hedström


I lördags sprang jag Southern Most ... [Läs mer]

Anna-Lena Petterson


Alltså jisses så roligt jag har haft ... [Läs mer]

Matilda Rapaport


I’ve previously written about mental ... [Läs mer]

Vägen mot halvmaran


Igår sprang 2667 tjejer över den här ... [Läs mer]

Maria Gradin


Härligt att träna utomhus när vädret ... [Läs mer]

Malin Aldhagen


Foto: Ryno Quantz Här är vi i Team WH ... [Läs mer]

Moa Quist


I vintras antog jag utmaningen att ... [Läs mer]

Chefredaktören


Om inte Veronica Maggio hade besjungit ... [Läs mer]

Iman Malmberg


Vill bara passa på att önska alla mina ... [Läs mer]

Rörlighet gör mig stark

Och det gäller verkligen inte bara den fysiska kroppen. Man kan dra paralleller mellan hur i tränar den fysiska kropp, och hur vi tränar vår själsliga, eller rättare mentala. För att kunna göra de lyft jag gör i filmen nedan, så är det självklart bra för mig att träna i hela rörelse mönster, öppna rörelse kedjor och dynamisk funktionell träning. Det gör att nervsystemet lär sig läsa av kroppen rörelse bättre och vice versa, och att vi hjälper till att skapa en vaken och följsam bindväv. 

https://www.instagram.com/p/BG40ZSyMTsf/?taken-by=loudfitness

Samma gäller vår mentala kapacitet att möta livet. Om vi lär oss att vara mer flexibla i tanken, och att lära oss att PAUSA och ta ett djupt andetag innan vi reagerar starkt så kanske vi kan stärka vår färdighet att ta itu med kris situationer. Vi blir helt enkelt starkare i tanken om vi lär oss ha en flexibel attityd. Vad som funkar för mig, som är en eldig serb själ, är att ta ett djupt andetag och påminna mig själv om att alltid angripa vad det är som händer från en kärleksfull plats i hjärtat. PÅ så sätt så skapar man lite andrum och perspektiv. Det betyder inte att man inte kan vara arg eller ledsen, men man kan lära sig att vidga sina vyer och inte vara en slav inför sina reaktioner. 

Live Loud!

Kategorier
Fitness   Inspiration   Livskraft  
Kommentarer (0) | 23 Juni 2016

Livskraft i Costa Rica

Pura Vida. Det är vad man säger i Costa Rica och det betyder det goda livet. Sista dagen har kommit även hit: vår Livskraft retreat på Villa Mareas i Dominical Costa Rica. Vi har tränat. mediterat, tagit del av varandras upplevelser, skrattat, ätit gott, varit på äventyr och upptäcksfärd, och fyllt på där det behövs.  

Vlla Mareas kunde inte vara finare. Sittandes högt upp på berget i höjd med flygande tukaner och vrålapor. Här har vi vaknat vi mitt i djungeln, och avnjutit värden Tims fantastiska makrobiotiska cuisine. Vi har utforskat tre vattenfall runt knuten, och mediterat med utsikt över havet. Om zip-line genom djungeln inte varit tillräckligt, så har vi för säkerhets skull åkt båt genom mangrove skogen och sett krokodiler och apor. 

Den här veckan har nog varit den bästa Livskraft resan hittills, vilket gör mig helt och hållet full. Jag och min värdinna Maria ser er gärna på nästa resa så håll ögon och öron öppna om när och var en ska vara. Eftersom det är en unik och egen upplevelse resa, som man måste vara närvarande för, så låter jag bilderna tala för sig själva som ett försök att dela magin med er. 

Njut en stund av bildspel och Livskraft!

Kommentarer (0) | 18 Maj 2016

Livskraft i Costa Rica

Nu bär det iväg om 5 dagar! En resa som varit en dröm så länge. Vi kommer att meditera, yoga, träna och ha äventyr och ändå hinna med att vila och ta in allt vackert from Costa Rica kan erbjuda. Jag och min värdinna Maria Söderholm åker en dag tidigare för att kunna planera och välkomna våra deltagare den här gången. Vi är inte de enda som avnjutit Mareas Villas dit vi ska, utan Rachel Brathen-Yogagirl har också varit här med sitt gäng. Kul att vara i bra sällskap!

https://www.instagram.com/p/zsm_k0Rd-p/

Förutom att vi ska göra zip line och ha hajk äventyr, så ser vårt schema ut såhär (klicka under schedule):

http://www.inshapetravel.com/tanja-costa-rica/

Nu bär det iväg, vi hörs från Mareas Villas!

Live Loud!

Kommentarer (0) | 03 Maj 2016

Att skapa Livskraft

Vad är det som gör att vi blir slutkörda och utmattade? Har vi något finger med i spelet eller är det bara omständigheter i våra liv som är ansvariga för vår trötthet, utbrändhet eller stagnation? Jag tror inte att någon är undantagen livet helt enkelt, och allra minst jag själv. För min egen del så har mitt inlärda beteende sedan barnsben varit att ta för mycket ansvar, se orosmoln och gå genom livet med ganska mycket skräckblandad ångest. Min djupa lust för äventyr och livskraft var begravd någonstans på djupet under all den där rädslan. Mina milstolpar har varit de som långsamt lockat den djupa lusten till ytan, och de milstolpar har ofta varit djupt smärtsamma och mörka stunder. Nästan som att jag inte har haft någon annan utväg än att se solen och frigöra mig själv från min egen attityd. Min resa genom livet och min nyfikenhet, har drivit mig i riktningen att vilja leva mer! Ta vara på alla stunder och människor man träffar. En djup och passionerad lust att få vara med. Kan man träna sin hjärna och sitt hjärta att se världen i ett annat ljus än vad man lärt sig sedan barns ben? Hur gör man? Finns det redskap som alla kan ta vid sig eller är detta en hemlighet som bara vissa själar kan ta del av? I min föreläsning och Att Skapa Livskraft så pratar jag om min egna erfarenheter men tar också hjälp av empiriska studier som guidar och ger idéer. Den kanske inspirerar, eller tom bekräftar men hur det än förhåller sig så hoppas jag att den ger den en gåva av ljus och liv.  Snart bär det av till Åre och träffen där fitness möter livsstil och jag får vara med att inspireras av mina otroligt duktiga vänner och kollegor. Det är något som ger mig kraft och energi trots en jet lag som heter duga. Jag kommer med händerna tomma, men med hjärtat fullt och hoppas innerligt att vi ses där!

Om ni inte bokat er plats ännu så gör det här: http://workoutare.se/are/anmalan/

Lev Högljutt!

Kommentarer (0) | 26 April 2016

Rörelse njutning

Häromkvällen tog jag med Jack (min pojkvän) på äventyr i staden. Vi åt middag på en restaurant där maten hade alldeles för många ingredienser, och det blev rörigt för broccoli tanten, och sedan gick vi på dans uppvisning. Är det något som får mig att vilja röra på mig ironiskt nog, så är det att sitta och titta på dansare. Vi såg modern balett till både klassisk musik och Stevie Wonder! Hela arrangemanget började dramatiskt till barock musik, och var faktiskt lite skärrad, men sedan flöt det skönt från klassisk romantik till skön och groovy Stevie Wonder.

  

Dessa fantastiska rörelser och talanger som rör sig över golvet och varandra som om de var viktlösa. Man kan verkligen uppskatta hur svårt det är att röra sig så, och bli imponerad av hur sjukt lätt de får det att se ut! Jag kan bara drömma om att få se ut sådär när man stuffar runt i min Zumba liksom.

Hur det än är så är det mäkta imponerande att se mänskliga kroppar prestera något så fantastiskt vackert. De rör sig mjukt som om deras lemmar vajar i vinden, och sedan plötsligt stelt som en dockas rörelser. Vi lämnar teatern trötta men uppfyllda igen. 

https://www.youtube.com/watch?v=uq_QoKiOy-k

Dans, att titta på och medverka är något som knyter oss samman som människor. Man dansar som uttryck i nästan alla kulturer med undantag av en del religioner, men även där är det något som användas för att uttrycka konst, sinnestillstånd eller något begär. En hyllning till livet, ett sätt att uttrycka känslor eller behov. Ett sätt att framkalla väder, vind och andar. Visst är det så att alla inte känner att de KAN dansa. Men måste man kunna? Kan man inte bara typ få släppa loss?

Såhär typ?!

https://www.youtube.com/watch?v=fgMBUIIt8TE


Kategorier
Fitness   Hälsa   Inspiration   Livskraft   Wanderlust  
Kommentarer (0) | 19 April 2016

LA, kärlek och dåliga dagar

Att bo i Los Angeles är som att bo i en enorm förort. Här är massor med människor, men man ser aldrig så många på en och samma plats för LA är utspritt på en enorm yta. Man sitter ofta i sin bil för transport, och det kan nog vara den sak man grimaserar över mest. Men det mest magiska i LA är att när man har en riktigt dålig dag och allt har gått snett, eller om man är så trött på jobb och folk vilket man blir såklart, så kan man ut och traska i naturen, som faktiskt finns nästan rakt utanför dörren.

Det är något alldeles fantastiskt över att sitta eller vandra, njuta eller springa i naturen. Där är en känsla av flow, som om cellerna i kroppen plötsligt kommer ihåg vad de kommer ifrån. När man behöver en brejk från storstad och vardagsliv, vilket händer överallt där man bor så är det en riktigt lyx att få hajka, klättra eller bara sitta. Speciellt om det är med den man älskar.

Vid gör du för att hitta ditt flow och fylla på med Livskraft?

Kategorier
Fitness   Hälsa   Inspiration   Livskraft  
Kommentarer (0) | 06 April 2016

Springtime Burpees

Här kommer man intet ont anandes, och blir bombarderad med skratt, kärlek, burpees och sightseeing.  TACK för en grym resa till Palma De Mallorca. Från alla grymma coachers inspirerande föreläsningar och klasser, till deltagarnas entusiasm: Womens Health/Springtime veckan är ett minnet för livet (för många tror jag)! "Its better to under-promise and over-deliver, than the opposite" och det gjorde Magnus, Marie, Maria, Anna Lena, Jenny, Sofie och Malin GALANT! Vi avslutade med en trött men tjurskallig burpee challenge för Barn Cancer Fonden och fick ihop hela 4700 skr, fitness är SÅ MYCKET bättre när man svettas tillsammans för välgörenhet. Vi ses nästa gång eller hur? 

Där finns fortfarande fyra plats kvar på Costa Rica resan den 7-14 Maj! Lär mer och Boka här:Kommentarer (0) | 28 Mars 2016

Vi ses i Spanien!

Nu börjar det dra ihop sig till vår resa till Palma de Mallorca. Jag har faktiskt aldrig varit där, så det blir extra spännande för mig. Jag ser fram emot att få ta Soma move och gå på hajk i bergen med hela gänget, och hoppas jag får se er på både Bendable Body, Yoga, Core och mitt cirkel pass Sweat Party vilket är allt annat än ett party:). Den här resan ger mig just den rätta känslan av Livskraft, som är så skön att ta del av när man hänger med ett gäng likasinnade. Sol, träning och lite vinprovning på det, som mumma för själen. Let do this!  Boka här även om ni är sent ute:

http://springtime.se/resor/traning-och-livsstilsresa-mallorca/temaveckor/19-26-mars-2016-springtime/

Lev Högljutt!

Kommentarer (0) | 15 Mars 2016

Springtime Travel i L.A.!

I Söndags fick jag och min vän Maria fint besök av ett gäng tjejer som tappert ska springa tjej milen i Honolulu på Lördag! Vi träffades jet laggade i ett disigt Marina Del Rey, där vi sprang en härligt mjuk runda och gjorde pit stops för att andas in havet och känna tacksamhet över att att få befinna oss här och nu! Två timmar gick på 5 minuter kändes det som, och även om Bendable Body blev lite småkyligt i slutet, så fick en mindfulness meditation bli en skön avslutning på tjejernas första dag i Kalifornien.
Om ni vill ha lite av allt det där, sol och Bendable Body så kom till Palma De Mallorca i Mars för Springtime Travels resa ihop med Womens Health Sverige. Den är snart så om du inte har gjort det än så boka din plats här för att inte missa ett gäng glada fitness fantaster:


Vi hoppas verkligen att kunna erbjuda en hel Wellness vecka till LA senare i år! Skulle det vara intressant tro? I och med att SAS nu ska flyga både direkt och relativt billigt så kan det vara en underbar destinations resa till solen!

Lev Högljutt!Kategorier
Fitness   Hälsa   Livskraft   Travel   Träning   Wanderlust  
Kommentarer (0) | 02 Mars 2016

Fet diet mentalitet

De senaste veckorna har jag fått uppdateringar i min brevlåda (jamen den digitala såklart), om allehanda dieter, diet böcker, bästsäljare och diverse snack om MAT. Det slår mig ganska snabbt att under de många år jag spenderat i USA, så har Sverige hunnit ifatt med att göra diet mentaliteten till ett allmänt fenomen. Jag känner att det varit oundvikligt samtidigt som jag känner att mitt land faktiskt VET bättre än att falla för ett system som faller på eget grepp. 

Självklart är hetsen efter vikt och utseende tillsammans med all sämre mat som är alldeles för lätt tillgänglig, det som driver diet mentaliteten till sitt yttersta, men i röran har vi nästan glömt bort vad som är viktigt, och likaså att i avsaknad från omvärldens påstridiga teser, helt enkelt gå tillbaka till att lyssna på vår egen kropp. Denna totala separation mellan den organiska kroppen och sinnet, är något som kan vara värt att ta på allvar och öva på att koppla samman och regenerera åter.
Under Yoga practice så kan man träna sin förmåga att koppla samma sinnet med kroppen igen. Andningen gör sitt och fungerar som en tråd som långsamt syr ihop mind och body igen. Meditation kan hjälpa till at göra samma sak. I tomheten, och tystnaden kan vi lära oss att tona ner bruset från utsidan, så att insidan kan få plats!
Här är ett par saker man kan tänka på:
-Kroppen mår ursprungligen bäst av oprocessad mat från moder jord. När den väl!
-Meditera för att återkoppla sinnet till den organiska kroppen. Även 20 minuter om dagen funkar bra!
-Försök att lyssna på kroppen signaler. Är du hungrig? Behöver du salt? Är du stressad? Är du mätt?
-Att följa strikta dieter har oftast fler negativa sido effekter än positiva.
-Att njuta av livet handlar mer om att må bra än att på något sätt dagligen behöva hantera tvångstankar av något slag. (jag talar självfallet om de måsten som finns i vår tränings och diet värld och inte medicinska diagnoser).

På min Retreat till Costa Rica den 7-14 Maj, så är detta ett av ämnena jag pratar om i min workshop! 
Boka din resa här:
Lev högljutt!!
Kommentarer (0) | 24 Februari 2016

192 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 Nästa Sista 
Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
Annonser