Tanja Djelevic | Women's Health

Annons

Tanja Djelevic av Tanja Djelevic


RSS-flöde


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Cecilia Duberg


  Maj. Vi reflekterade över vårstress här ... [Läs mer]

  Alexandra Petersson


  Min graviditet drar ut på tiden och jag ... [Läs mer]

  Sofia Hedström


  I lördags sprang jag Southern Most ... [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Alltså jisses så roligt jag har haft ... [Läs mer]

  Matilda Rapaport


  I’ve previously written about mental ... [Läs mer]

  Vägen mot halvmaran


  Igår sprang 2667 tjejer över den här ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Efter allt som händer i världen så ... [Läs mer]

  Malin Aldhagen


  Foto: Ryno Quantz Här är vi i Team WH ... [Läs mer]

  Moa Quist


  En orädd fågel på löpturen. Sedan jag ... [Läs mer]

  Chefredaktören


  Om inte Veronica Maggio hade besjungit ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Min lugnaste midsommar någonsin! Så ... [Läs mer]

  Skapa Livskraft med mig i Tulum, Mexico!


  Nu är det dags igen! Vi möts i Tulum Mexico I november, när mörkret fallit på hemma i Sverige, och skapar Livskraft tillsammans. All information du behöver finnshär http://www.inshapetravel.se/mexiko-tulum.


  Vi träffas och har en underbar upplevelse ihop på ett av världens vackraste platser. Om du gillar yoga mest, så kan du göra det, om du gillar hårdare träning så gör vi det också.Vi lär oss meditera och dela med oss av oss själva, och förhoppningsvis skapa kraft att gå igenom vintern.


  Ses vi?  LIVE LOUD!
  Kommentarer (0) | 13 Juli 2016

  Vad vill du känna?

  Jag har i mina nyfikna försök att hitta en version av motivations coaching som jag verkligen tycker om, som vibrerar med den jag är, och som funkar ihop med den typ av fysisk träning och filosofi jag själv har, snubblat på en tjej som heter Daniella Laporte. Hon har varit på Oprah ett flertal gånger, och är en av hennes frekventa coacher på Super Soul Sundays. 

  http://www.oprah.com/app/super-soul-sunday.html

  Coaching kan i grund och botten både vara mycket KBT inriktad med skarpa direktiv, och raka motsatsen dvs en blandning av meditation och ha en mer spirituell approach, och olika saker fungerar faktiskt för olika människor. Självklart handlar det hör om vad man själv har för attityd och inriktning, och hur man väljer att hantera världen runtomkring sig. 

  Hon utgår från att ställa frågan "vad vill du känna"? I hennes dagbok "The Desire Map" får man öva på att skriva in vad man är redo att göra för att få känna det man vill känna. Detta stärker hennes tes om att allt vi gör i livet är för att känna på ett visst sätt. Känna oss glada, starka, nyttiga, nödvändiga.  I dagboken får man svara på frågor som "vad uppskattar jag" och " vad kan jag göra för att må som jag vill idag". Bara det gör att man landar i en känsla och attityd som är full av eftertanke och där man blir påmind om vad man har, istället för att lägga fokus på vad man inte har.

  Det bästa hon skriver är att vårt hjärta är ett geni. Vi drar mycket nytta av att alltid agera från ett ställe där kärlek och medkänsla är närvarande. Om det är något vi behöver och efter det i sin tur världen behöver, så är det just detta.

  Även om jag inte håller med om allt hon skriver om, så uppskattar jag att Danielle Laporte är en stark kvinna, som jag kan få ny inspiration av. Vi behöver fler Daniellor!

  http://www.daniellelaporte.com

  Live Loud!

  Kommentarer (0) | 08 Juli 2016

  Rörlighet gör mig stark

  Och det gäller verkligen inte bara den fysiska kroppen. Man kan dra paralleller mellan hur i tränar den fysiska kropp, och hur vi tränar vår själsliga, eller rättare mentala. För att kunna göra de lyft jag gör i filmen nedan, så är det självklart bra för mig att träna i hela rörelse mönster, öppna rörelse kedjor och dynamisk funktionell träning. Det gör att nervsystemet lär sig läsa av kroppen rörelse bättre och vice versa, och att vi hjälper till att skapa en vaken och följsam bindväv. 

  https://www.instagram.com/p/BG40ZSyMTsf/?taken-by=loudfitness

  Samma gäller vår mentala kapacitet att möta livet. Om vi lär oss att vara mer flexibla i tanken, och att lära oss att PAUSA och ta ett djupt andetag innan vi reagerar starkt så kanske vi kan stärka vår färdighet att ta itu med kris situationer. Vi blir helt enkelt starkare i tanken om vi lär oss ha en flexibel attityd. Vad som funkar för mig, som är en eldig serb själ, är att ta ett djupt andetag och påminna mig själv om att alltid angripa vad det är som händer från en kärleksfull plats i hjärtat. PÅ så sätt så skapar man lite andrum och perspektiv. Det betyder inte att man inte kan vara arg eller ledsen, men man kan lära sig att vidga sina vyer och inte vara en slav inför sina reaktioner. 

  Live Loud!

  Kategorier
  Fitness   Inspiration   Livskraft  
  Kommentarer (0) | 23 Juni 2016

  Livskraft i Costa Rica

  Pura Vida. Det är vad man säger i Costa Rica och det betyder det goda livet. Sista dagen har kommit även hit: vår Livskraft retreat på Villa Mareas i Dominical Costa Rica. Vi har tränat. mediterat, tagit del av varandras upplevelser, skrattat, ätit gott, varit på äventyr och upptäcksfärd, och fyllt på där det behövs.  

  Vlla Mareas kunde inte vara finare. Sittandes högt upp på berget i höjd med flygande tukaner och vrålapor. Här har vi vaknat vi mitt i djungeln, och avnjutit värden Tims fantastiska makrobiotiska cuisine. Vi har utforskat tre vattenfall runt knuten, och mediterat med utsikt över havet. Om zip-line genom djungeln inte varit tillräckligt, så har vi för säkerhets skull åkt båt genom mangrove skogen och sett krokodiler och apor. 

  Den här veckan har nog varit den bästa Livskraft resan hittills, vilket gör mig helt och hållet full. Jag och min värdinna Maria ser er gärna på nästa resa så håll ögon och öron öppna om när och var en ska vara. Eftersom det är en unik och egen upplevelse resa, som man måste vara närvarande för, så låter jag bilderna tala för sig själva som ett försök att dela magin med er. 

  Njut en stund av bildspel och Livskraft!

  Kommentarer (0) | 18 Maj 2016

  Livskraft i Costa Rica

  Nu bär det iväg om 5 dagar! En resa som varit en dröm så länge. Vi kommer att meditera, yoga, träna och ha äventyr och ändå hinna med att vila och ta in allt vackert from Costa Rica kan erbjuda. Jag och min värdinna Maria Söderholm åker en dag tidigare för att kunna planera och välkomna våra deltagare den här gången. Vi är inte de enda som avnjutit Mareas Villas dit vi ska, utan Rachel Brathen-Yogagirl har också varit här med sitt gäng. Kul att vara i bra sällskap!

  https://www.instagram.com/p/zsm_k0Rd-p/

  Förutom att vi ska göra zip line och ha hajk äventyr, så ser vårt schema ut såhär (klicka under schedule):

  http://www.inshapetravel.com/tanja-costa-rica/

  Nu bär det iväg, vi hörs från Mareas Villas!

  Live Loud!

  Kommentarer (0) | 03 Maj 2016

  Att skapa Livskraft

  Vad är det som gör att vi blir slutkörda och utmattade? Har vi något finger med i spelet eller är det bara omständigheter i våra liv som är ansvariga för vår trötthet, utbrändhet eller stagnation? Jag tror inte att någon är undantagen livet helt enkelt, och allra minst jag själv. För min egen del så har mitt inlärda beteende sedan barnsben varit att ta för mycket ansvar, se orosmoln och gå genom livet med ganska mycket skräckblandad ångest. Min djupa lust för äventyr och livskraft var begravd någonstans på djupet under all den där rädslan. Mina milstolpar har varit de som långsamt lockat den djupa lusten till ytan, och de milstolpar har ofta varit djupt smärtsamma och mörka stunder. Nästan som att jag inte har haft någon annan utväg än att se solen och frigöra mig själv från min egen attityd. Min resa genom livet och min nyfikenhet, har drivit mig i riktningen att vilja leva mer! Ta vara på alla stunder och människor man träffar. En djup och passionerad lust att få vara med. Kan man träna sin hjärna och sitt hjärta att se världen i ett annat ljus än vad man lärt sig sedan barns ben? Hur gör man? Finns det redskap som alla kan ta vid sig eller är detta en hemlighet som bara vissa själar kan ta del av? I min föreläsning och Att Skapa Livskraft så pratar jag om min egna erfarenheter men tar också hjälp av empiriska studier som guidar och ger idéer. Den kanske inspirerar, eller tom bekräftar men hur det än förhåller sig så hoppas jag att den ger den en gåva av ljus och liv.  Snart bär det av till Åre och träffen där fitness möter livsstil och jag får vara med att inspireras av mina otroligt duktiga vänner och kollegor. Det är något som ger mig kraft och energi trots en jet lag som heter duga. Jag kommer med händerna tomma, men med hjärtat fullt och hoppas innerligt att vi ses där!

  Om ni inte bokat er plats ännu så gör det här: http://workoutare.se/are/anmalan/

  Lev Högljutt!

  Kommentarer (0) | 26 April 2016

  Rörelse njutning

  Häromkvällen tog jag med Jack (min pojkvän) på äventyr i staden. Vi åt middag på en restaurant där maten hade alldeles för många ingredienser, och det blev rörigt för broccoli tanten, och sedan gick vi på dans uppvisning. Är det något som får mig att vilja röra på mig ironiskt nog, så är det att sitta och titta på dansare. Vi såg modern balett till både klassisk musik och Stevie Wonder! Hela arrangemanget började dramatiskt till barock musik, och var faktiskt lite skärrad, men sedan flöt det skönt från klassisk romantik till skön och groovy Stevie Wonder.

    

  Dessa fantastiska rörelser och talanger som rör sig över golvet och varandra som om de var viktlösa. Man kan verkligen uppskatta hur svårt det är att röra sig så, och bli imponerad av hur sjukt lätt de får det att se ut! Jag kan bara drömma om att få se ut sådär när man stuffar runt i min Zumba liksom.

  Hur det än är så är det mäkta imponerande att se mänskliga kroppar prestera något så fantastiskt vackert. De rör sig mjukt som om deras lemmar vajar i vinden, och sedan plötsligt stelt som en dockas rörelser. Vi lämnar teatern trötta men uppfyllda igen. 

  https://www.youtube.com/watch?v=uq_QoKiOy-k

  Dans, att titta på och medverka är något som knyter oss samman som människor. Man dansar som uttryck i nästan alla kulturer med undantag av en del religioner, men även där är det något som användas för att uttrycka konst, sinnestillstånd eller något begär. En hyllning till livet, ett sätt att uttrycka känslor eller behov. Ett sätt att framkalla väder, vind och andar. Visst är det så att alla inte känner att de KAN dansa. Men måste man kunna? Kan man inte bara typ få släppa loss?

  Såhär typ?!

  https://www.youtube.com/watch?v=fgMBUIIt8TE


  Kategorier
  Fitness   Hälsa   Inspiration   Livskraft   Wanderlust  
  Kommentarer (0) | 19 April 2016

  LA, kärlek och dåliga dagar

  Att bo i Los Angeles är som att bo i en enorm förort. Här är massor med människor, men man ser aldrig så många på en och samma plats för LA är utspritt på en enorm yta. Man sitter ofta i sin bil för transport, och det kan nog vara den sak man grimaserar över mest. Men det mest magiska i LA är att när man har en riktigt dålig dag och allt har gått snett, eller om man är så trött på jobb och folk vilket man blir såklart, så kan man ut och traska i naturen, som faktiskt finns nästan rakt utanför dörren.

  Det är något alldeles fantastiskt över att sitta eller vandra, njuta eller springa i naturen. Där är en känsla av flow, som om cellerna i kroppen plötsligt kommer ihåg vad de kommer ifrån. När man behöver en brejk från storstad och vardagsliv, vilket händer överallt där man bor så är det en riktigt lyx att få hajka, klättra eller bara sitta. Speciellt om det är med den man älskar.

  Vid gör du för att hitta ditt flow och fylla på med Livskraft?

  Kategorier
  Fitness   Hälsa   Inspiration   Livskraft  
  Kommentarer (0) | 06 April 2016

  Springtime Burpees

  Här kommer man intet ont anandes, och blir bombarderad med skratt, kärlek, burpees och sightseeing.  TACK för en grym resa till Palma De Mallorca. Från alla grymma coachers inspirerande föreläsningar och klasser, till deltagarnas entusiasm: Womens Health/Springtime veckan är ett minnet för livet (för många tror jag)! "Its better to under-promise and over-deliver, than the opposite" och det gjorde Magnus, Marie, Maria, Anna Lena, Jenny, Sofie och Malin GALANT! Vi avslutade med en trött men tjurskallig burpee challenge för Barn Cancer Fonden och fick ihop hela 4700 skr, fitness är SÅ MYCKET bättre när man svettas tillsammans för välgörenhet. Vi ses nästa gång eller hur? 

  Där finns fortfarande fyra plats kvar på Costa Rica resan den 7-14 Maj! Lär mer och Boka här:  Kommentarer (0) | 28 Mars 2016

  Vi ses i Spanien!

  Nu börjar det dra ihop sig till vår resa till Palma de Mallorca. Jag har faktiskt aldrig varit där, så det blir extra spännande för mig. Jag ser fram emot att få ta Soma move och gå på hajk i bergen med hela gänget, och hoppas jag får se er på både Bendable Body, Yoga, Core och mitt cirkel pass Sweat Party vilket är allt annat än ett party:). Den här resan ger mig just den rätta känslan av Livskraft, som är så skön att ta del av när man hänger med ett gäng likasinnade. Sol, träning och lite vinprovning på det, som mumma för själen. Let do this!  Boka här även om ni är sent ute:

  http://springtime.se/resor/traning-och-livsstilsresa-mallorca/temaveckor/19-26-mars-2016-springtime/

  Lev Högljutt!

  Kommentarer (0) | 15 Mars 2016

  194 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser