Tanja Djelevic | Women's Health

Annons

Tanja Djelevic av Tanja Djelevic


RSS-flöde


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Cecilia Duberg


  Maj. Vi reflekterade över vårstress här ... [Läs mer]

  Alexandra Petersson


  Jag gillar matlagning och att testa nya ... [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Igår kom den här artikeln om ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Nu har jag hittat den perfekta ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Jag äter gärna ekologisk och ... [Läs mer]

  Chefredaktören


  Hej mamma! Jag antar att du är den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Dagen började med en yogaklass hos ... [Läs mer]

  BÄSTA träningen för dig!

  Vilken är den allra bästa träningen du kan göra? Jag hade kunnat svara att styrke-träning är bäst. Eller att du måste träna bålstyrka först för då följer resten av kroppen med. Eller kanske att löpning det bästa som finns för kroppen. Faktum är att när de som vill förbättra sina kroppar genom att yoga 6 dagar i veckan, kommer till mig med axel och höft knas, så har det lite med typen av träning att göra och mer med hur man valt att utöva denna träning. All träning blir ganska kass om man väljer att bara göra en typ, och alldeles för mycket av den. Balansen är återigen det viktigaste. Och självklart vad man har för förutsättning. Var börjar du? Vad är din utgångs punkt? Det måste ju få vara roligt också, och du vill känna dig motiverad att skapa hälsa.

  En bra fråga att fråga sig själv och ta reda på är: vad är mina svagheter och vad behöver jag stärka för att klara av mitt vardags liv?

  Inte slänga ut sambon då alltså! Den frågan kan svara på en hel del. Om ditt svar är att du är en stressad pappa, med karriär och ansvar, så kanske du behöver stärka lugnet. Yoga och meditation kan vara ett bra ställe att börja. Är du en farmor med barnbarn, så vill du kanske vara stark nog att leka med dem. Funktionell styrke-träning och balans kan vara något för dig att börja med. Att låta vardagen och fysiskt utgångsläge vara den första etappen, där man börjar helt enkelt, så kan man efter ett tag bygga på med allt möjligt. Man kan självklart använda sig av en PT för att skapa en plan, och det finns en massa fantastiska tränare att vända sig till, men nuförtiden så är det ju möjligt att använda sig av digital träning från sajter som YOGOBE https://yogobe.com/se/. Om man tränar hemma eller från telefonen fast på gymmet, så är det extra viktigt att börja i rätt ände så att säga.

  Om du har frågor så är det bara till att skriva hit eller direkt till mig på www.tanjadjelevic.com

  Lev Högljutt!!

  Kommentarer (0) | 19 Oktober 2016

  Los Angeles en höstag

  Hösten i LA kommer med följande: torr värme bölja, inte ett enda regn moln på himlen. Detta fenomen är antagligen varför mina kära vänner från Sverige tycker om att hälsa på just i Oktober, och ingen är gladare än jag. Dans jätten Jennie Widegren kom och hajkade i hettan, och fina Isa Tengblad jobbade på så hela gymmet stannade till! 

  Men hösten har med sig något annat väldigt vackert. Det är helt enkelt sista rushen till att fullfölja det här året. Eftersom det här året för mig har inneburit en hel del förändring, och att våga göra plats för något och någon som absolut inte varit på min radar, så välkomnar jag en introspektiv tid på året. Det är en tid för tacksamhet. Det är något som jag försöker komma ihåg varje dag! Även när jag är trött. Speciellt då jag inser att jag just vid det tillfället "glömt"  hur bra jag egentligen har det, och att det kanske är den egentliga anledning till min misär. Det är svårast att komma ihåg eller helt enkelt ORKA att vara kärleksfull och tacksam när man är som tröttast och argast, men ironiskt nog det är då man behöver det mest. 

  Dagens Livskraft meditation:

  Sitt i meditation position eller gå ut på en promenad

  Låt de saker som du är tacksam över skölja dina sinnen

  Le med läpparna, le med själen

  Känn hur det lugnar och helar

  Lämnar dig med den bästa höst konsert jag någonsin varit på:

  https://www.youtube.com/watch?v=411iOnRcjAU

  Lev Högljutt!!

  Kommentarer (0) | 12 Oktober 2016

  Livskraft I Barcelona

  Kom gärna med mig till Barcelona på en ny Livskraft resa! Den är inte förrän i Maj nästa år, men kanske något att planera in och tänka på. Det går inte alltid ism man vill så vi fick avboka Tulum nu i November, men det kommer en ny Tulum resa i Mars om Livskraft på stranden känns mer exotiskt är Spaniens vingårdar. Jag är bara glad att få dela med mig av Bendable Body, meditations träning tillsammans, yoga och äventyr. Ni kan läsa mer om Livskraft i Barcelona här:

  http://www.tanjadjelevic.com/retreats-se

  Gå gärna också till min nya webbsida och titta runt lite. Berätta gärna vad du tycker!

  http://www.tanjadjelevic.com/

  Kategorier
  Fitness   Hälsa   Inspiration   Livskraft   Travel   Wanderlust   Wellness  
  Kommentarer (0) | 04 Oktober 2016

  Sightseeing i mina gympa skor

  Som vanligt så är det dags för en löp runda på min resa till Sydvästra England. Pojkvännens pappa bor i Portland, en del av lilla Weymouth i Dorset regionen där husen är flera hundra år gamla och där mycket av den sten husen är byggda av, är taget.

   

  Turen börjar hemma, och ringlar sig upp för en enorm backe som bara blir vackrare och vackrare. Självklart hittat jag både trappor, ett ställe som är handla platt för 10 sprints, och ett annat som blir back löpning. Perfekt helt enkelt.

   

  Efteråt var ett dopp på Church Ope stranden efterlängtat. Iskallt, men underbart skönt!

  Jag håller fortfarande på att försöka leta upp mat som är hälsosam, men måste säga att det varit en stadig diet på Fish n' Chips, öl och Pasties vilket är en Engelsk pirog och mycket god sådan.  Nästa destination är Italien och Amalfikusten. Vi får se till att äta lite spenat här hemma i mellandagarna, annars får vi väl skörbjugg.  Lev Högljutt!!

  Kommentarer (0) | 23 Augusti 2016

  Sommer lek

  Efter en lång arbets vinter och vår så får även jag åka och leka semester. Jag och min te drickande engelsman är och hälsar på familj i sydvästra England och som vanligt så letar jag aktiviteter och goda glada mat möjligheter. Den här gången är det inte lika lätt att äta smalmat eftersom kust byarnas stora stolthet är fish n' chips! Min första var tydligen gourmet stil dock. Posh fish n' chips!  Våra dagar är fyllda av cykelturer dock, och även om vattnet i Engelska kanalen är kallare än Kaliforniens Stilla hav så simmar vi för att mota bort jet lagen.  Glass är självklart också på diet listan. På "ha så många som möjligt" sidan. Idag börjar vi springa runt i byn dock. Sightseeing till fots! Fortsättning följer. Hoppas ni har en underbar sommar!

  Lev högljutt!!

  Kommentarer (0) | 17 Augusti 2016

  En liten historia om att må bra

  Ett av mina första minnen av min Pappa är hans arbets myre attityd. Han arbetade hårt och länge, pysslade om familjen och allt med ett leende på läpparna. Han verkade outtröttlig och det mest fantastiska var att han aldrig klagade på någonting. Men jag minns också pappas enorma ärr på magen. Han hade fått ta bort halva magsäcken pga av ett stort magsår han fått efter att ha genomlidit stressen av fattigdom, krig på Balkan, och det Kommunistiska styrets järnhand, innan han fick komma till Sverige. Som liten tjej förstod jag snabbt kopplingen mellan kroppslig fysisk hälsa, attityd och det viktiga I att ta hand om sig själv såsom andra.

  Min mor var en lejon mamma som lyckades jonglera allt! Nytt land, hem, utbildning, 3 barn, osv, tills hennes hälsa kraschade också pga av att hon aldrig riktigt brytt sig om att ta hand om sig själv. Jag var själv otroligt aktiv som liten, och när jag började intressera mig för Psykologi lärde jag mig det logiska ocg självklara sambandet mellan kroppen och det mentala. Så småningom började alla pussel bitar falla på plats, mammas stress sjukdomar och ångest ätande, pappas magsår och led sjukdomar.

  Det var inte bara min uppväxt som målade min attityd, utan också en intuition: att röra på mig fick mig att må bra helt enkelt! Jag blev pigg, hade hur mycket energi som helst och var sällan sjuk. Min attityd till livet var genomsyrad av positiva tankar, och inte en enda gång under min uppväxt undrade jag om jag åt för mycket som så många unga tjejer gör nu. Snarare tvärtom! Träning och aktivitet fick mig att vara glad, hungrig och full av energi!

  I mitt jobb får jag tillfälle att coacha, guida och hjälpa till där det behövs. Ibland behöver någon bejaka det faktum att det ör OK att ta hand om sig själv. En annan gång handlar att hitta sitt bästa jag, leva ut sitt potential och får Leva ut Högljutt!! Alla gånger marker jag FÖRST förändringen I attityd och energi, co sedan följr den fysiska kroppen med på metamorfosen. Ofta kanske mina kunde inte tanker så mycket på de anrda fantatsiksa förändringar kroppen går igenom, för att deras fokus är på vikt minskning, men då är jag där och påminner.

  Jag har flera otroliga historier men en som står mig varmt om hjärtat är min egen brors historia där han också var påväg ner I ett träsk efter för mycket ohälsosmat leverne med alcohol, cigarretter och alldeles för mycket arbete och stress, utan en tillstymmelse av respekt för sig själv. Jag är idag så glad att han valde att gå tillbaka till karate träning (svart bälte) som han hade varit så duktig på, och en hälsosammare attityd till mat och med det en nyfunnen respekt för livet.

  www.tanjadjelevic.com

  Vare sig vårt familje arv kan vara grundat I en typisk immigrant historia, eller vårt kulturella arv är att glömma oss själva och bara ta hand om andra, så känner jag en stolhet att livet delat mig dessa kort och att jag hittills fått representera och påverka vår familjs förändring till det bättre!! Det är I det här vägskälet mina brorsöner har valt att vara friskusar, atleter och lite hälso fanatiker, till min stora stolthet och lycka.

  Mottot "To fail, is to lose your stability for a moment, to not dare trying, is to lose Yourself" illustrerar med precision det jag fått lära mig av mina föräldrar, min älskade vänner, och nu mitt eget liv, som har landat mig I LA, med ett jobb som jag älskar och ett liv som helt oplanerat utvecklade sig efter en djup känsla I hjärtat om att det fanns mer till livet än var jag befann mig just då. Jag hade ingen aning om framtiden när jag begav mig till USA, såsom mina föräldrar inte hade en aning om vad de gav sig in på när de kom till Sverige. Jag fann mig själv, växte upp från lite tjej till kvinna, och har nu fått ett perspektiv på världen och livet som jag aldrig fått om jag inte hade vågat prova. Men den historien är till för ett helt annat forum, och kanske ett glas rödvinJ.

  Om du vill coachas av mig, även om du bor där jag inte bor, så skriv till mig här. Jag coachar nämligen på distans. Läs mer här:

  www.tanjadjelevic.com/tulum

  LIVE LOUD!

  Kommentarer (0) | 10 Augusti 2016

  Skapa Livskraft med mig i Tulum, Mexico!


  Nu är det dags igen! Vi möts i Tulum Mexico I november, när mörkret fallit på hemma i Sverige, och skapar Livskraft tillsammans. All information du behöver finnshär http://www.inshapetravel.se/mexiko-tulum.


  Vi träffas och har en underbar upplevelse ihop på ett av världens vackraste platser. Om du gillar yoga mest, så kan du göra det, om du gillar hårdare träning så gör vi det också.Vi lär oss meditera och dela med oss av oss själva, och förhoppningsvis skapa kraft att gå igenom vintern.


  Ses vi?  LIVE LOUD!
  Kommentarer (0) | 13 Juli 2016

  Vad vill du känna?

  Jag har i mina nyfikna försök att hitta en version av motivations coaching som jag verkligen tycker om, som vibrerar med den jag är, och som funkar ihop med den typ av fysisk träning och filosofi jag själv har, snubblat på en tjej som heter Daniella Laporte. Hon har varit på Oprah ett flertal gånger, och är en av hennes frekventa coacher på Super Soul Sundays. 

  http://www.oprah.com/app/super-soul-sunday.html

  Coaching kan i grund och botten både vara mycket KBT inriktad med skarpa direktiv, och raka motsatsen dvs en blandning av meditation och ha en mer spirituell approach, och olika saker fungerar faktiskt för olika människor. Självklart handlar det hör om vad man själv har för attityd och inriktning, och hur man väljer att hantera världen runtomkring sig. 

  Hon utgår från att ställa frågan "vad vill du känna"? I hennes dagbok "The Desire Map" får man öva på att skriva in vad man är redo att göra för att få känna det man vill känna. Detta stärker hennes tes om att allt vi gör i livet är för att känna på ett visst sätt. Känna oss glada, starka, nyttiga, nödvändiga.  I dagboken får man svara på frågor som "vad uppskattar jag" och " vad kan jag göra för att må som jag vill idag". Bara det gör att man landar i en känsla och attityd som är full av eftertanke och där man blir påmind om vad man har, istället för att lägga fokus på vad man inte har.

  Det bästa hon skriver är att vårt hjärta är ett geni. Vi drar mycket nytta av att alltid agera från ett ställe där kärlek och medkänsla är närvarande. Om det är något vi behöver och efter det i sin tur världen behöver, så är det just detta.

  Även om jag inte håller med om allt hon skriver om, så uppskattar jag att Danielle Laporte är en stark kvinna, som jag kan få ny inspiration av. Vi behöver fler Daniellor!

  http://www.daniellelaporte.com

  Live Loud!

  Kommentarer (0) | 08 Juli 2016

  Rörlighet gör mig stark

  Och det gäller verkligen inte bara den fysiska kroppen. Man kan dra paralleller mellan hur i tränar den fysiska kropp, och hur vi tränar vår själsliga, eller rättare mentala. För att kunna göra de lyft jag gör i filmen nedan, så är det självklart bra för mig att träna i hela rörelse mönster, öppna rörelse kedjor och dynamisk funktionell träning. Det gör att nervsystemet lär sig läsa av kroppen rörelse bättre och vice versa, och att vi hjälper till att skapa en vaken och följsam bindväv. 

  https://www.instagram.com/p/BG40ZSyMTsf/?taken-by=loudfitness

  Samma gäller vår mentala kapacitet att möta livet. Om vi lär oss att vara mer flexibla i tanken, och att lära oss att PAUSA och ta ett djupt andetag innan vi reagerar starkt så kanske vi kan stärka vår färdighet att ta itu med kris situationer. Vi blir helt enkelt starkare i tanken om vi lär oss ha en flexibel attityd. Vad som funkar för mig, som är en eldig serb själ, är att ta ett djupt andetag och påminna mig själv om att alltid angripa vad det är som händer från en kärleksfull plats i hjärtat. PÅ så sätt så skapar man lite andrum och perspektiv. Det betyder inte att man inte kan vara arg eller ledsen, men man kan lära sig att vidga sina vyer och inte vara en slav inför sina reaktioner. 

  Live Loud!

  Kategorier
  Fitness   Inspiration   Livskraft  
  Kommentarer (0) | 23 Juni 2016

  Livskraft i Costa Rica

  Pura Vida. Det är vad man säger i Costa Rica och det betyder det goda livet. Sista dagen har kommit även hit: vår Livskraft retreat på Villa Mareas i Dominical Costa Rica. Vi har tränat. mediterat, tagit del av varandras upplevelser, skrattat, ätit gott, varit på äventyr och upptäcksfärd, och fyllt på där det behövs.  

  Vlla Mareas kunde inte vara finare. Sittandes högt upp på berget i höjd med flygande tukaner och vrålapor. Här har vi vaknat vi mitt i djungeln, och avnjutit värden Tims fantastiska makrobiotiska cuisine. Vi har utforskat tre vattenfall runt knuten, och mediterat med utsikt över havet. Om zip-line genom djungeln inte varit tillräckligt, så har vi för säkerhets skull åkt båt genom mangrove skogen och sett krokodiler och apor. 

  Den här veckan har nog varit den bästa Livskraft resan hittills, vilket gör mig helt och hållet full. Jag och min värdinna Maria ser er gärna på nästa resa så håll ögon och öron öppna om när och var en ska vara. Eftersom det är en unik och egen upplevelse resa, som man måste vara närvarande för, så låter jag bilderna tala för sig själva som ett försök att dela magin med er. 

  Njut en stund av bildspel och Livskraft!

  Kommentarer (0) | 18 Maj 2016

  200 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser