Tanja Djelevic | Women's Health

Annons

Tanja Djelevic av Tanja Djelevic


RSS-flöde


Andra bloggar

Alexandra Petersson


Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

Anna-Lena Petterson


Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

Maria Gradin


Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

Moa Quist


Nu är det bara drygt en månad kvar till ... [Läs mer]

Iman Malmberg


Livet i LA: gröna juicer, matcha ... [Läs mer]

Beatrice S Magnusson


Hej! En liten påminnelse till mig ... [Läs mer]

Tjej häng i Runyon Canyon

Kategorier
Fitness   Hälsa   Inspiration   Livskraft   Träning   Wanderlust  
Kommentarer (0) | 17 Februari 2017

GOTT NYTT ÅR!!!

När nu ett nytt år står för tröskeln, så tar jag mig tid att reflektera över de 365 dagar som gått. Det har varit ett lika vackert som jobbigt och kämpigt, med tanke på vårt globala grannskap just nu. Vad som ger mig styrka är min närmaste trupp av familj, vänner och kunder. När allt detta vill jag bara säga TACK.

Jag är djupt tacksam över att få ha detta omkring mig. Det känns bra att också titta tillbaks och reflektera över vad som oroat oss, givit oss hjärte-sorg, och vad som varit utmanande på alla sätt. Det finns ingen plats för fördömande eller ånger, eftersom vi kan lämna allt bakom oss och göra förändringar och börja på nytt. Nu är det dags att fortsätta framåt istället! Låt oss ta lärdom av det som varit, och möta det nya året med öppenhet, kärlek och nya fräscha tag, och acceptera både det som känns bra och det sm lönns mindre bra. Som Leonard Cohen sjöng: "There is a crack in everything. Thats how the light gets in".

Kommentarer (1) | 01 Januari 2017

Jul på YOGOBE

Är det REDAN Jul? Hur galet är det då? Själv tycker jag de här helgerna kan vara lite mycket, men om du vill ta en stund för dig själv, och verkligen varva ner i snö-yran, så kan du hänga med mig på YOGOBE! Ditt favvo gym kanske är stängt, eller så vill du helt enkelt inte gå dit just nu, vilket jag tycker är helt OK. Du kan komma och yoga, stretcha eller köra ett svettigt pass me dig på YOGOBE. Och det bästa är att det är helt gratis!

Ange kampanjkod TANJA när du skapar ett konto på yogobe.com/register och få dina första 30 dagar helt gratis och utan bindningstid.

Kommentarer (0) | 16 December 2016

Du får vila sen podcast

Häromdagen fick jag vara med på en podcast igen. Det är alltid lika roligt och lika förvånande att bli tillfrågad, men det är otroligt kul att få dela med sig av tankar, speciellt på skånska. Jag inser att mina 20 år ett annat land satt sina spår i mitt språk, men jag hoppas ni kan lyssna med en nypa salt, och kanske tom fnittra lite åt min svengelska med skånsk dialekt! Tack Daniel ekberg på podden "Du får Vila Sen". Det är alltid lika hjmärtvärmande att få prata skånska. eller, ja, försöka iallafall...

Hitta den här: https://aca.st/b3805d

Kommentarer (0) | 30 November 2016

VAL, kval och sulor

Luften gick ur mig HELT häromdagen. Jag har bott i USA väldigt länge, men Trump segern lämnade mig arg, ledsen, deppig, förvirrad, och med en känsla av maktlöshet. Det är något vi alla går igenom med jämna eller ojämna mellan rum såklart. Frågan är vad gör vi för att skaka av oss den dåliga energin?

Känslor är temporära. De är som havets vågor de kommer och går, sköljer over oss och sedan förändras till en annan känsla. Jag tror att vi glömmer det när det känns bra och skönt, eftersom den känsla klassas som "bra". och arg, ledsen eller besviken klassas som "dåliga". Faktum är att om vi kan påminna oss ibland att inga känslor är bra eller dåliga utan bara är, så kanske vi kan hjälpa oss själva att hitta ett annorlunda flow i vårt själsliv.

Jaja, tro mig INTE ALLTID så lätt vet jag väl! Jag väljer att göra de saker som känns som om jag tar hand om mig själv när det blir för mycket orolig energi på insidan. Ett bra intensivt svett pass, rörelse med kroppen, det kvitta egentligen VAD det är, bara det när något som rör runt på energin. Speciellt om där är mycket ångest känslor och nervositet. Vad kan det vara?

Löpning

Simma

Hopprep

HIT pass

Sedan kan en stunds tacksamhets meditation sitta riktigt fint. Vad är du tacksam för? Att komma ihåg detta gör att ditt fokus dirigeras till det som är allra viktigast. Ditt hjärta, dina nära och kära, din hälsa och annat. YOGOBE.com är grymt att hotta alla dessa pass och mindfulness knep på. Bara genom att sätta på datorn! Använd min kod TANJA för en hel månad helt gratis!! Såhär kan det se ut med själv massage:

https://yogobe.com/se/videos/x6w4?search=latest


Vad hart du själv för favoriter eller knep för att må better helt enkelt?

Live Loud!!

Kommentarer (0) | 11 November 2016

Hösten kommer med rasande stress

Hösten kommer med vackra löv, och vintern med Jule stress. Även om detta är en fantasist tid för introspektion och kärlek, så är den lika skrämmande för många. Kanske är det ångestladdat att behöva träffa familj, eller spendera tiden helt ensam, och för många är prestations ångesten och mat ångesten hög. Själv blir jag stressad över att leva upp till en massa måsten. Det är jag nog sämst på!
Jag vill föreslå något alldeles busigt: bojkotta några måsten och skapa din egen tillvaro precis som du vill ha den (vilken grej!!). Vissa verkar növändiga, men att våga släppa taget om förväntningar, dina egna och andras, är själens portal till frihet. När man släpper taget om det som gör en ångestfylld, så skapar man plats för andra spännande och nya saker. Här är några saker som kanske inspirerar:
Skapa din egen tradition för säsongen! Att skapa din egen tradition, och skippa det som förväntas av dig kan vara en nytändning för familjen, vännerna och dig själv. Är det att ha en "scariest dance" tävling på Halloween, eller att alltid börja en helgdag där man tex äter mycket (och upplever ångest pga av det) med en grupp promenad. Lite aktivitet gör att knoppen klarnar. Eller hitta en välgörenhet där du kan hjälpa till några timmar!
Ha en tacksamhets månad! Påminn dig själv vad du är tacksam för innan du ens hoppar ur sängen. Gör det varje dag i en månad och se hur det förändrar din dag. 
Gär något aktivt innan de stora mat och dryck festligheterna! Gå på en promenad, släng på din bästa låt och dansa, gå till YOGOBE och hitta en workout som du kan göra i ditt vardags rum. Be de nära och kära att hänga på.
Var lite mindre kritisk mot dig själv, och döm inte ut dig för att du inte vill göra vad som BÖR GÖRAS vid den här tiden på året. Det viktigaste är faktiskt att umgås, mysa, slappna av och ge och ta emot kärlek. 
Du behöver inte äta Julbord och pepparkakor om du inte vill. Det är faktiskt du som bestämmer. Du kanske helt enkelt bestämmer dig för att äta som vanligt, och bara avnjuta en och annan mat fest. Eller så gör du tvärtom. Några Julbord gör faktiskt varje till eller från med din vardags hälsa förutom att du kanske måste ta en vilopaus på soffan från den oundvikliga mat koman. Och om du gör det: NJUT av vilostunden!
Live Loud!

Kommentarer (0) | 27 Oktober 2016

BÄSTA träningen för dig!

Vilken är den allra bästa träningen du kan göra? Jag hade kunnat svara att styrke-träning är bäst. Eller att du måste träna bålstyrka först för då följer resten av kroppen med. Eller kanske att löpning det bästa som finns för kroppen. Faktum är att när de som vill förbättra sina kroppar genom att yoga 6 dagar i veckan, kommer till mig med axel och höft knas, så har det lite med typen av träning att göra och mer med hur man valt att utöva denna träning. All träning blir ganska kass om man väljer att bara göra en typ, och alldeles för mycket av den. Balansen är återigen det viktigaste. Och självklart vad man har för förutsättning. Var börjar du? Vad är din utgångs punkt? Det måste ju få vara roligt också, och du vill känna dig motiverad att skapa hälsa.

En bra fråga att fråga sig själv och ta reda på är: vad är mina svagheter och vad behöver jag stärka för att klara av mitt vardags liv?

Inte slänga ut sambon då alltså! Den frågan kan svara på en hel del. Om ditt svar är att du är en stressad pappa, med karriär och ansvar, så kanske du behöver stärka lugnet. Yoga och meditation kan vara ett bra ställe att börja. Är du en farmor med barnbarn, så vill du kanske vara stark nog att leka med dem. Funktionell styrke-träning och balans kan vara något för dig att börja med. Att låta vardagen och fysiskt utgångsläge vara den första etappen, där man börjar helt enkelt, så kan man efter ett tag bygga på med allt möjligt. Man kan självklart använda sig av en PT för att skapa en plan, och det finns en massa fantastiska tränare att vända sig till, men nuförtiden så är det ju möjligt att använda sig av digital träning från sajter som YOGOBE https://yogobe.com/se/. Om man tränar hemma eller från telefonen fast på gymmet, så är det extra viktigt att börja i rätt ände så att säga.

Om du har frågor så är det bara till att skriva hit eller direkt till mig på www.tanjadjelevic.com

Lev Högljutt!!

Kommentarer (0) | 19 Oktober 2016

209 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 Nästa Sista 
Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
Annonser