Tanja Djelevic | Women's Health

Annons

Tanja Djelevic av Tanja Djelevic


RSS-flöde


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Det tänker jag absolut fira och hemma ... [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Ibland känns det som att man ska kissa ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Löpning är mer än bara en träningsform ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Under höstens yogaretreat fick jag lära ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Den 8 december slår A start up Store ... [Läs mer]

  Du får vila sen podcast

  Häromdagen fick jag vara med på en podcast igen. Det är alltid lika roligt och lika förvånande att bli tillfrågad, men det är otroligt kul att få dela med sig av tankar, speciellt på skånska. Jag inser att mina 20 år ett annat land satt sina spår i mitt språk, men jag hoppas ni kan lyssna med en nypa salt, och kanske tom fnittra lite åt min svengelska med skånsk dialekt! Tack Daniel ekberg på podden "Du får Vila Sen". Det är alltid lika hjmärtvärmande att få prata skånska. eller, ja, försöka iallafall...

  Hitta den här: https://aca.st/b3805d

  Kommentarer (0) | 30 November 2016

  VAL, kval och sulor

  Luften gick ur mig HELT häromdagen. Jag har bott i USA väldigt länge, men Trump segern lämnade mig arg, ledsen, deppig, förvirrad, och med en känsla av maktlöshet. Det är något vi alla går igenom med jämna eller ojämna mellan rum såklart. Frågan är vad gör vi för att skaka av oss den dåliga energin?

  Känslor är temporära. De är som havets vågor de kommer och går, sköljer over oss och sedan förändras till en annan känsla. Jag tror att vi glömmer det när det känns bra och skönt, eftersom den känsla klassas som "bra". och arg, ledsen eller besviken klassas som "dåliga". Faktum är att om vi kan påminna oss ibland att inga känslor är bra eller dåliga utan bara är, så kanske vi kan hjälpa oss själva att hitta ett annorlunda flow i vårt själsliv.

  Jaja, tro mig INTE ALLTID så lätt vet jag väl! Jag väljer att göra de saker som känns som om jag tar hand om mig själv när det blir för mycket orolig energi på insidan. Ett bra intensivt svett pass, rörelse med kroppen, det kvitta egentligen VAD det är, bara det när något som rör runt på energin. Speciellt om där är mycket ångest känslor och nervositet. Vad kan det vara?

  Löpning

  Simma

  Hopprep

  HIT pass

  Sedan kan en stunds tacksamhets meditation sitta riktigt fint. Vad är du tacksam för? Att komma ihåg detta gör att ditt fokus dirigeras till det som är allra viktigast. Ditt hjärta, dina nära och kära, din hälsa och annat. YOGOBE.com är grymt att hotta alla dessa pass och mindfulness knep på. Bara genom att sätta på datorn! Använd min kod TANJA för en hel månad helt gratis!! Såhär kan det se ut med själv massage:

  https://yogobe.com/se/videos/x6w4?search=latest


  Vad hart du själv för favoriter eller knep för att må better helt enkelt?

  Live Loud!!

  Kommentarer (0) | 11 November 2016

  Hösten kommer med rasande stress

  Hösten kommer med vackra löv, och vintern med Jule stress. Även om detta är en fantasist tid för introspektion och kärlek, så är den lika skrämmande för många. Kanske är det ångestladdat att behöva träffa familj, eller spendera tiden helt ensam, och för många är prestations ångesten och mat ångesten hög. Själv blir jag stressad över att leva upp till en massa måsten. Det är jag nog sämst på!
  Jag vill föreslå något alldeles busigt: bojkotta några måsten och skapa din egen tillvaro precis som du vill ha den (vilken grej!!). Vissa verkar növändiga, men att våga släppa taget om förväntningar, dina egna och andras, är själens portal till frihet. När man släpper taget om det som gör en ångestfylld, så skapar man plats för andra spännande och nya saker. Här är några saker som kanske inspirerar:
  Skapa din egen tradition för säsongen! Att skapa din egen tradition, och skippa det som förväntas av dig kan vara en nytändning för familjen, vännerna och dig själv. Är det att ha en "scariest dance" tävling på Halloween, eller att alltid börja en helgdag där man tex äter mycket (och upplever ångest pga av det) med en grupp promenad. Lite aktivitet gör att knoppen klarnar. Eller hitta en välgörenhet där du kan hjälpa till några timmar!
  Ha en tacksamhets månad! Påminn dig själv vad du är tacksam för innan du ens hoppar ur sängen. Gör det varje dag i en månad och se hur det förändrar din dag. 
  Gär något aktivt innan de stora mat och dryck festligheterna! Gå på en promenad, släng på din bästa låt och dansa, gå till YOGOBE och hitta en workout som du kan göra i ditt vardags rum. Be de nära och kära att hänga på.
  Var lite mindre kritisk mot dig själv, och döm inte ut dig för att du inte vill göra vad som BÖR GÖRAS vid den här tiden på året. Det viktigaste är faktiskt att umgås, mysa, slappna av och ge och ta emot kärlek. 
  Du behöver inte äta Julbord och pepparkakor om du inte vill. Det är faktiskt du som bestämmer. Du kanske helt enkelt bestämmer dig för att äta som vanligt, och bara avnjuta en och annan mat fest. Eller så gör du tvärtom. Några Julbord gör faktiskt varje till eller från med din vardags hälsa förutom att du kanske måste ta en vilopaus på soffan från den oundvikliga mat koman. Och om du gör det: NJUT av vilostunden!
  Live Loud!

  Kommentarer (0) | 27 Oktober 2016

  BÄSTA träningen för dig!

  Vilken är den allra bästa träningen du kan göra? Jag hade kunnat svara att styrke-träning är bäst. Eller att du måste träna bålstyrka först för då följer resten av kroppen med. Eller kanske att löpning det bästa som finns för kroppen. Faktum är att när de som vill förbättra sina kroppar genom att yoga 6 dagar i veckan, kommer till mig med axel och höft knas, så har det lite med typen av träning att göra och mer med hur man valt att utöva denna träning. All träning blir ganska kass om man väljer att bara göra en typ, och alldeles för mycket av den. Balansen är återigen det viktigaste. Och självklart vad man har för förutsättning. Var börjar du? Vad är din utgångs punkt? Det måste ju få vara roligt också, och du vill känna dig motiverad att skapa hälsa.

  En bra fråga att fråga sig själv och ta reda på är: vad är mina svagheter och vad behöver jag stärka för att klara av mitt vardags liv?

  Inte slänga ut sambon då alltså! Den frågan kan svara på en hel del. Om ditt svar är att du är en stressad pappa, med karriär och ansvar, så kanske du behöver stärka lugnet. Yoga och meditation kan vara ett bra ställe att börja. Är du en farmor med barnbarn, så vill du kanske vara stark nog att leka med dem. Funktionell styrke-träning och balans kan vara något för dig att börja med. Att låta vardagen och fysiskt utgångsläge vara den första etappen, där man börjar helt enkelt, så kan man efter ett tag bygga på med allt möjligt. Man kan självklart använda sig av en PT för att skapa en plan, och det finns en massa fantastiska tränare att vända sig till, men nuförtiden så är det ju möjligt att använda sig av digital träning från sajter som YOGOBE https://yogobe.com/se/. Om man tränar hemma eller från telefonen fast på gymmet, så är det extra viktigt att börja i rätt ände så att säga.

  Om du har frågor så är det bara till att skriva hit eller direkt till mig på www.tanjadjelevic.com

  Lev Högljutt!!

  Kommentarer (0) | 19 Oktober 2016

  Los Angeles en höstag

  Hösten i LA kommer med följande: torr värme bölja, inte ett enda regn moln på himlen. Detta fenomen är antagligen varför mina kära vänner från Sverige tycker om att hälsa på just i Oktober, och ingen är gladare än jag. Dans jätten Jennie Widegren kom och hajkade i hettan, och fina Isa Tengblad jobbade på så hela gymmet stannade till! 

  Men hösten har med sig något annat väldigt vackert. Det är helt enkelt sista rushen till att fullfölja det här året. Eftersom det här året för mig har inneburit en hel del förändring, och att våga göra plats för något och någon som absolut inte varit på min radar, så välkomnar jag en introspektiv tid på året. Det är en tid för tacksamhet. Det är något som jag försöker komma ihåg varje dag! Även när jag är trött. Speciellt då jag inser att jag just vid det tillfället "glömt"  hur bra jag egentligen har det, och att det kanske är den egentliga anledning till min misär. Det är svårast att komma ihåg eller helt enkelt ORKA att vara kärleksfull och tacksam när man är som tröttast och argast, men ironiskt nog det är då man behöver det mest. 

  Dagens Livskraft meditation:

  Sitt i meditation position eller gå ut på en promenad

  Låt de saker som du är tacksam över skölja dina sinnen

  Le med läpparna, le med själen

  Känn hur det lugnar och helar

  Lämnar dig med den bästa höst konsert jag någonsin varit på:

  https://www.youtube.com/watch?v=411iOnRcjAU

  Lev Högljutt!!

  Kommentarer (0) | 12 Oktober 2016

  Livskraft I Barcelona

  Kom gärna med mig till Barcelona på en ny Livskraft resa! Den är inte förrän i Maj nästa år, men kanske något att planera in och tänka på. Det går inte alltid ism man vill så vi fick avboka Tulum nu i November, men det kommer en ny Tulum resa i Mars om Livskraft på stranden känns mer exotiskt är Spaniens vingårdar. Jag är bara glad att få dela med mig av Bendable Body, meditations träning tillsammans, yoga och äventyr. Ni kan läsa mer om Livskraft i Barcelona här:

  http://www.tanjadjelevic.com/retreats-se

  Gå gärna också till min nya webbsida och titta runt lite. Berätta gärna vad du tycker!

  http://www.tanjadjelevic.com/

  Kategorier
  Fitness   Hälsa   Inspiration   Livskraft   Travel   Wanderlust   Wellness  
  Kommentarer (0) | 04 Oktober 2016

  Sightseeing i mina gympa skor

  Som vanligt så är det dags för en löp runda på min resa till Sydvästra England. Pojkvännens pappa bor i Portland, en del av lilla Weymouth i Dorset regionen där husen är flera hundra år gamla och där mycket av den sten husen är byggda av, är taget.

   

  Turen börjar hemma, och ringlar sig upp för en enorm backe som bara blir vackrare och vackrare. Självklart hittat jag både trappor, ett ställe som är handla platt för 10 sprints, och ett annat som blir back löpning. Perfekt helt enkelt.

   

  Efteråt var ett dopp på Church Ope stranden efterlängtat. Iskallt, men underbart skönt!

  Jag håller fortfarande på att försöka leta upp mat som är hälsosam, men måste säga att det varit en stadig diet på Fish n' Chips, öl och Pasties vilket är en Engelsk pirog och mycket god sådan.  Nästa destination är Italien och Amalfikusten. Vi får se till att äta lite spenat här hemma i mellandagarna, annars får vi väl skörbjugg.  Lev Högljutt!!

  Kommentarer (0) | 23 Augusti 2016

  Sommer lek

  Efter en lång arbets vinter och vår så får även jag åka och leka semester. Jag och min te drickande engelsman är och hälsar på familj i sydvästra England och som vanligt så letar jag aktiviteter och goda glada mat möjligheter. Den här gången är det inte lika lätt att äta smalmat eftersom kust byarnas stora stolthet är fish n' chips! Min första var tydligen gourmet stil dock. Posh fish n' chips!  Våra dagar är fyllda av cykelturer dock, och även om vattnet i Engelska kanalen är kallare än Kaliforniens Stilla hav så simmar vi för att mota bort jet lagen.  Glass är självklart också på diet listan. På "ha så många som möjligt" sidan. Idag börjar vi springa runt i byn dock. Sightseeing till fots! Fortsättning följer. Hoppas ni har en underbar sommar!

  Lev högljutt!!

  Kommentarer (0) | 17 Augusti 2016

  En liten historia om att må bra

  Ett av mina första minnen av min Pappa är hans arbets myre attityd. Han arbetade hårt och länge, pysslade om familjen och allt med ett leende på läpparna. Han verkade outtröttlig och det mest fantastiska var att han aldrig klagade på någonting. Men jag minns också pappas enorma ärr på magen. Han hade fått ta bort halva magsäcken pga av ett stort magsår han fått efter att ha genomlidit stressen av fattigdom, krig på Balkan, och det Kommunistiska styrets järnhand, innan han fick komma till Sverige. Som liten tjej förstod jag snabbt kopplingen mellan kroppslig fysisk hälsa, attityd och det viktiga I att ta hand om sig själv såsom andra.

  Min mor var en lejon mamma som lyckades jonglera allt! Nytt land, hem, utbildning, 3 barn, osv, tills hennes hälsa kraschade också pga av att hon aldrig riktigt brytt sig om att ta hand om sig själv. Jag var själv otroligt aktiv som liten, och när jag började intressera mig för Psykologi lärde jag mig det logiska ocg självklara sambandet mellan kroppen och det mentala. Så småningom började alla pussel bitar falla på plats, mammas stress sjukdomar och ångest ätande, pappas magsår och led sjukdomar.

  Det var inte bara min uppväxt som målade min attityd, utan också en intuition: att röra på mig fick mig att må bra helt enkelt! Jag blev pigg, hade hur mycket energi som helst och var sällan sjuk. Min attityd till livet var genomsyrad av positiva tankar, och inte en enda gång under min uppväxt undrade jag om jag åt för mycket som så många unga tjejer gör nu. Snarare tvärtom! Träning och aktivitet fick mig att vara glad, hungrig och full av energi!

  I mitt jobb får jag tillfälle att coacha, guida och hjälpa till där det behövs. Ibland behöver någon bejaka det faktum att det ör OK att ta hand om sig själv. En annan gång handlar att hitta sitt bästa jag, leva ut sitt potential och får Leva ut Högljutt!! Alla gånger marker jag FÖRST förändringen I attityd och energi, co sedan följr den fysiska kroppen med på metamorfosen. Ofta kanske mina kunde inte tanker så mycket på de anrda fantatsiksa förändringar kroppen går igenom, för att deras fokus är på vikt minskning, men då är jag där och påminner.

  Jag har flera otroliga historier men en som står mig varmt om hjärtat är min egen brors historia där han också var påväg ner I ett träsk efter för mycket ohälsosmat leverne med alcohol, cigarretter och alldeles för mycket arbete och stress, utan en tillstymmelse av respekt för sig själv. Jag är idag så glad att han valde att gå tillbaka till karate träning (svart bälte) som han hade varit så duktig på, och en hälsosammare attityd till mat och med det en nyfunnen respekt för livet.

  www.tanjadjelevic.com

  Vare sig vårt familje arv kan vara grundat I en typisk immigrant historia, eller vårt kulturella arv är att glömma oss själva och bara ta hand om andra, så känner jag en stolhet att livet delat mig dessa kort och att jag hittills fått representera och påverka vår familjs förändring till det bättre!! Det är I det här vägskälet mina brorsöner har valt att vara friskusar, atleter och lite hälso fanatiker, till min stora stolthet och lycka.

  Mottot "To fail, is to lose your stability for a moment, to not dare trying, is to lose Yourself" illustrerar med precision det jag fått lära mig av mina föräldrar, min älskade vänner, och nu mitt eget liv, som har landat mig I LA, med ett jobb som jag älskar och ett liv som helt oplanerat utvecklade sig efter en djup känsla I hjärtat om att det fanns mer till livet än var jag befann mig just då. Jag hade ingen aning om framtiden när jag begav mig till USA, såsom mina föräldrar inte hade en aning om vad de gav sig in på när de kom till Sverige. Jag fann mig själv, växte upp från lite tjej till kvinna, och har nu fått ett perspektiv på världen och livet som jag aldrig fått om jag inte hade vågat prova. Men den historien är till för ett helt annat forum, och kanske ett glas rödvinJ.

  Om du vill coachas av mig, även om du bor där jag inte bor, så skriv till mig här. Jag coachar nämligen på distans. Läs mer här:

  www.tanjadjelevic.com/tulum

  LIVE LOUD!

  Kommentarer (0) | 10 Augusti 2016

  Skapa Livskraft med mig i Tulum, Mexico!


  Nu är det dags igen! Vi möts i Tulum Mexico I november, när mörkret fallit på hemma i Sverige, och skapar Livskraft tillsammans. All information du behöver finnshär http://www.inshapetravel.se/mexiko-tulum.


  Vi träffas och har en underbar upplevelse ihop på ett av världens vackraste platser. Om du gillar yoga mest, så kan du göra det, om du gillar hårdare träning så gör vi det också.Vi lär oss meditera och dela med oss av oss själva, och förhoppningsvis skapa kraft att gå igenom vintern.


  Ses vi?  LIVE LOUD!
  Kommentarer (0) | 13 Juli 2016

  203 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser