Susanne Dalsätt | Women's Health

Annons
Bloggen du sökte är avslutad och arkiverad.

Till bloggarnas förstasida
Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
Annonser
 

Susanne Dalsätt av Susanne Dalsätt

På jobbet: Myslidirektör på Persgårdens myslifabrik på vackra Visingsö. Kostrådgivare, föreläsare, författare, personlig tränare, och arrangör av olika äventyr för löpare och hälsoresor.
Träningsbakgrund: Träningsglädjen kom in ganska sent i mitt liv och under många år tränade jag mest för att må bra. Spinning, aerobic och styrketräning höll jag på med under ett par år och det var inte förrän jag fann löpningen som jag blev riktigt biten.
Älskar att träna: Löpning, löpning och åter löpning. Jag älskar att springa helt enkelt, gärna långt och lugnt. På senare tid har även simning och cykling blivit ett stående inslag i min träning och efter min debut i Ironman Kalmar 2012 så får jag nog kalla mig själv triathlet.
Mål: Förutom att jag tränar för att jag älskar att träna så gillar jag att sätta upp utmanande och långsiktiga mål. Efter min Ironmandebut 2012 fick jag mersmak och siktar nu på ännu en väl genomförd Ironman i Kalmar 2013!


RSS-flöde


Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Fart och styrka

  Fördelen med att träna korta och lite hårdare pass är att de är betydligt lättare att få in i livspusslet. Idag hade jag en halvtimme till mitt förfogande innan dagen drog igång som jag bestämde mig för att utnyttja på löpbandet. Att investera i ett riktigt löpband är det bästa jag gjort vad det gäller träningsredskap. Visst föredrar jag också mjuka stiga och frisk luft men att kunna träna när barnen sover har varit avgörande för att få vissa pass gjorda överhuvudtaget. Så fem kilometer avverkades i flygande fläng uppdelat på 2000+1000+2000. Egentligen vill jag springa alla fem i samma fart men där är jag inte riktigt än. Ett pass på gymmet hann jag också med senare på eftermiddagen. Till förmån för hjärnfonden tränar jag just nu efter ett koncept som min vän Cissi har satt ihop. Träna knoppen rädda kroppen. Mer om det kan ni läsa här!

  Kommentarer (0) | 04 December 2013

  Magiskt med motivation

  Har man en gång upplevt känslan av utebliven motivation så är det banne mig magiskt när den kommer tillbaka. Ni som har hängt med här under hösten vet ju om att min har sviktat. Hösten är visserligen en period som jag brukar ta det lite lugnare men en såhär lugn höst hade det inte behövt bli. Att motivationen skulle komma tillbaka har jag dock aldrig tvivlat en sekund över och kanske är det därför jag inte grämt mig nämnvärt över min tröga träningshöst. Om en månad drar jag igång på allvar men redan nu är motivationen oerhört mycket högre än den varit på mycket, mycket länge. Idag var min plan att köra ett enkelt brickpass och när jag satt där på trainern i tvättstugan i rummet utan fönster omgiven av högar med smutsvätt och ändå lyckades få fram ett fokus som gav mig rysningar på armarna insåg jag att nu är jag igång på allvar. Det fullständiga fokuset håller jag dock på ett tag till. December bjuder på en hel del aktiviteter som inte direkt har med träning att göra så det känns skönt få spara på krutet ett litet tag till.

  Kommentarer (0) | 03 December 2013

  Alla kan

  Det är ingen tuff tjej som sitter där i gräset med sin docka i knät. Snarare tvärtom. En blyg, lite ängslig och osäker tjej som helst inte ville släppa mammas hand. Det där höll i sig under hela min skoltid. Eller släppte mammas hand gjorde jag nog tillslut men blyg, lite ängslig och osäker var jag långt upp i åldern. Idrottade gjorde jag inte alls och skolgymnastik var mitt absolut värsta ämne. Jag var tjejen som alltid blev sist vald när det vankades lagidrott och den ständiga nötaren på avbytarbänken. I klassrummet var jag en exemplarisk elev. Kanske inte den med de högsta betygen men tyst, snäll och skötsam. Mest för att jag inte ville synas. Jag räckte aldrig upp handen och om jag någon gång fick frågan ändå så låste sig hela kroppen och jag fick inte fram något svar.

  Men trots min osäkerhet så var jag en ganska poplär tjej. Många kompisar som ville leka och killar som frågade chans. Kanske berodde det på att när jag väl var i sammanhang där jag kände mig trygg så var jag en helt annan person. Slappande av, vågade vara mig själv och kunde tom trivas med att vara i centrum. Men som ni förstår så tror "folk från förr" inte sina öron när du får reda på mitt yrkesval som föreläsare och när de sen får reda att jag kör Ironman undrar de hur sjutton det gick till. Men som med så mycket annat så är jag helt övertygad om att om man vill något tillräckligt mycket så går det att göra det omöjliga möjligt. Bara man har sitt mål klart för sig och är beredd att göra den insats som krävs för att uppnå sina drömmar.

  Det var ju inte direkt så att jag vaknade en morgon som en fullfjädrad föreläsare eller joggade några gånger innan jag körde Ironman. Nej, jag har ägnat timmar, dagar, månader och till och med år för att ta mig dit jag är idag. Jag vet inte hur många gånger jag suttit i bilen på väg till en föreläsning och känt mig gråtfärdig av nervositet. Men övning ger färdighet och jag har lagt ner hela min själ i att hela tiden komma vidare. Alla kan!!! Det är min fulla övertygelse. Sen kanske inte alla vill bli föreläsare eller köra Ironman. Men det man verkligen vill det kan man om man bara vågar satsa lite. Så fundera på det innan ni somnar i kväll. Har ni någon dröm eller något mål ni verkligen skulle vilja nå och är ni beredda att göra det som krävs för att ta er dit. För vill ni det tillräckligt mycket så vågar jag lova att ingenting är omöjligt.

  Kommentarer (0) | 02 December 2013

  Lyckad lördag

  När allt var iordningställt och klart inför julmarknaden och inte långt kvar till öppning var det dags för mig att säga tack och hej och bege mig mot stan. Så trist när saker och ting krockar men att säga nej till ett föreläsaruppdrag försöker jag undvika in i det sista. Så medan alla utställare och besökare njöt av julstämningen på Persgården pratade jag om mat på postens arbetsplatsträff. Men inte mig emot. Jag trivs ju himla bra med mitt föreläsaryrke och idag som så många andra gånger så hade jag ett riktigt härligt gäng som åhörare. Men sen han jag nästan inte mer än ut i bilen innan jag ringde hem för att kolla hur de hade det.

  Mest nyfiken var jag såklart på hur det hade gått med försäljningen av de två nya produkterna i vår serie "Persgårdens superfood" som Annelie tagit fram. Brödet med bara bra ingredienser och Persågårdens Ekopower bar. Visst trodde jag på god försäljning men att Annelie skulle sälja slut på precis allt hon hade bakat var mer än vad jag hade hoppats på.

  Så det har varit en oerhört lyckad dag på många fronter idag. Men i morgon tar jag helg och tänker inte göra många knop. Det blir en soft söndag på hemmaplan och får jag ihop hela familjelogistiken så siktar jag på att springa långt också. Även på den punkten har ju motivationen varit som bortblåst men vi får väl se om jag lyckas leverara det jag tänkt under morgondagen. Tomtetåget närmar sig med stormsteg och det är ju helt klart en fördel om arrangören klarar av att hänga med hela vägen. Men nu är det tack och godnatt för min del efter en intensiv men lyckad lördag. Ser riktigt mycket fram emot min lediga söndag i morgon.

  Kommentarer (0) | 01 December 2013

  Fint med endorfiner

  Hela den här dagen har handlat om förberedelser inför julmarknaden på lördag. Fixat i butiken, plockat upp varor på hyllorna och letat efter någon form av julpynt att höja mysighetsfaktorn med. Men det där med pynt har aldrig varit min grej och det verkar som varenda adventsstake vi äger har gått sönder av att ligga i en kartong i några månader. Men jag tror nog att vi ska få till det ändå. Levande ljus, pepparkakor och julmusik kommer man långt med. 

  Men när klockan började närma sig lunch och solens strålar letade sig in i butiken bestämde jag mig för att springa en sväng. Hela min kropp ville verkligen ut och röra på sig i det härliga vädret. Jag har ju saknat den känslan under några månader så nu njuter jag extra mycket av att längta ut i löparskor. Så utan klocka, utan musik och utan att veta exakt hur långt jag skulle springa gav jag mig iväg på stigarna utmed Vättern. Det har varit ganska blåsigt på ön idag men träden skyddade mig bra och jag fick en riktigt fin runda på sisådär åtta, nio kilometer skulle jag tro.

  Senare på kvällen slog jag till på ännu ett pass när tillfället gavs men den här gången med betydligt högre puls. Grymma Anna T har ett upplägg och musik på sitt pass som jag bara älskar och tillsammans med det här grymma gänget gav jag järnet idag. Men avslutande armhävningar och plankan hoppade jag över. Träningsvärken sen gårdagens Cirkelfys satt som en smäck idag och jag är öm i hela kroppen. Men det är galet skönt att vara på g igen. Nu är det som att motivationen ökar från vecka till vecka och januari närmar sig med stormsteg då det drar igång på riktigt. Träningsendorfiner är fantastiska och idag har jag fått en rejäl boost av sådana.

  Kommentarer (0) | 28 November 2013

  Nulägesanalys

  Inspirerad av triathlonlägret har jag funderat över flera saker som vi pratade om under helgen. En av de sakerna är det här med "att mäta sin utveckling". Hur vet jag att jag tränar rätt och att de timmar jag lägger ner faktiskt ger utdelning? Ja, när jag började med min triathlonträning i Januari 2012 så var det ju inte så svårt att se sin utveckling. Jag menar jag kunde ju inte simma frisim överhuvudtaget och hade aldrig någonsin testat att cykla först och springa sen. Men nu när jag kan grunderna är det inte lika lätt att veta att jag verkligen gör rätt och att de timmarna jag lägger ner för mig närmare mitt mål. 

  Så nu har jag bestämt mig för att göra någon form av nulägesanalys av min fysiska status. Jag skulle framförallt vilja ha bättre koll på min cykelform. Och någon bättre att vända sig till med de här frågorna än Mattias Reck kan jag inte komma på. Så innan detta året är slut så blir det en trip till Götet för att ta reda på hur landet ligger med cykelbenen. Sådär skulle jag gissa. De har ju inte fått köra särskilt hårt sen i somras. Men då får jag i alla fall koll på läget och en himla bra morot för att motivera mig till förbättring. 

  Kommentarer (0) | 26 November 2013

  Persgården Superfood

  Planen för dagen var egentligen att åka in till stan. Men när jag som så många andra gånger just på måndagar inser på morgonen att jag missat boka färja fick jag ändra om i schemat. Man kan alltid ställa sig i chansakön men när två små kottar ska hämtas från förskolan en viss tid så funkar inte det. Så det fick bli en heldag på Persgården istället och så här i efterhand så var det nog bra för det har varit full fart från första till sista stund. Men vid lunchtid tog jag en välbehövlig paus och sprang en sväng med min något mörbultade kropp. Det känns helt klart att det blev många timmars träning i helgen.

  Framåt kvällkvisten kom Annelie och hennes gulliga dotter Nathalie över. Annelie, vår tårtmakare på ön som nu till min stora glädje breddat sin repertoar och tagit fram ett superbröd och en proteinbar gjort på våra produkter. Resultat blev så lyckat och att det fanns en efterfrågan märkte vi direkt så nu har vi bestämt att på julmarknaden på lördag lanserar vi två helt nya produkter i vad som ska bli en serie i Persgården superfood. Först ut är ett jättefint ekologiskt bröd och en proteinbar med chokladsmak. Ska bli så spännande att se vart det här slutar.

  Kommentarer (0) | 25 November 2013

  Sista dagen med gänget

  Sista dagen på triathlonlägret och idag stod simning intervall på schemat. När jag vaknade i morse med en något mörbultad kropp funderade jag över hur det skulle fungera men som vanligt så rycker man upp sig när man väl kommit  igång och framförallt när man har en hel hög träningskompisar med sig som kör som tokar. Så 200 meter insim, några teknikövningar och sen drog vi igång. Jag minns knappt vilket upplägg vi hade utan koncentrerade mig mest på att invänta Christians "KÖR" och simmade sen för allt jag var värd över till andra sidan. Men min bristande teknik gör tyvärr att jag slösar onödigt mycket energi när jag simmar. Ben som far hit och dit, armar som plaskar omkring och tusen andra småsaker som jag gärna skulle vilja få bukt med. Men simmar man som jag bara högst en dag i veckan så blir utvecklingstakten därefter. Den här helgen har dock gett mig många nya uppslag på vilka teknikövningar jag kan använda för att förhoppningsvis så småningom få till en bättre simteknik.

  Ett snabbt ombyte efter det och sen var det dags för styrketräning för triathleter. Funktionell styrka med olika övningar som innefattade allt ifrån corestyrka till spänsthopp i trappor. Vi ett gäng ganska trötta triathleter vid det här laget men lyckades ändå ganska bra med att hålla fullt fokus in i det sista. Men allt roligt har ett slut och Christian rundade av vår roliga och lärorika lägerhelg med att ge oss några goda råd på vägen. Så summa kardemumma så har detta varit en helt fantastisk helg. I morgon drar en ny träningsvecka igång och jag känner redan nu att det ska bli extra kul att lägga in en högre växel.

  Kommentarer (1) | 24 November 2013

  Trött men taggad triathlet

  Det är precis så här man ska göra när man vill få en extra knuff i rätt riktigt. Omge sig med härliga människor som brinner för samma sak som en själv och sen ägna sig åt just det en hel helg. Vi har en dag kvar på vårt läger men jag har fått mängder med aha-upplevelser, mycket ny kunskap och massor av goda råd om hur man ska tänka kring sin triathlonträning

  Tränat som tusan har vi såklart också gjort. Två ordentliga pass simning, ett tufft intervallpass löpning och ett rörlighetspass som visade tydligt vad vi triathleter prioriterar bort i vår träning. Avslutningsvis höll Christian Kirchberger en föreläsning som gav svar på väldigt många saker som jag funderat över. Rubriken var periodisering och han pratade mycket om hur man ska lägga upp sin träning över ett helt år. Att alltid dela in året i olika faser och lägga fokus lite olika beroende när på säsongen det är. Många rätt gör jag redan men det finns ändå en stor förbättringspotential. Så när lägret är över har jag bestämt mig för att sätta mig ner och se över min egen plan lite mer noggrant. En dag kvar som sagt men redan nu vet jag att det här lägret precis som jag trodde gav mig mycket mer än vad jag hade förväntat mig.

  Kommentarer (0) | 23 November 2013

  Triathlonhelgen är igång

  Så var helgens triathlonläger igång. Första programpunkten efter samling och "hej och välkommen var ett löppass med fokus på snabbhet och teknik. Efter uppvärmningsjoggen samlade vi ihop oss och Christian lotsade oss igenom teknikövning efter teknikövning. Oerhört lärorikt och välbehövligt för mig som inte lagt särskilt mycket tid på att få till rätt löpteknik genom åren. 

  Har massor att jobba på och efter idag vet jag väldigt mycker mer om hur det ska gå till. Sen drog vi igång med ett block intervaller och sprang som tokar mellan två konor. Några förbipasserande flanörer i partykläder tittade förvånat på oss och undrade nog vad en hel hög träningsklädda människor sysslade med på en fredagkväll på en parkering. Men kul hade vi och alla är vi ju här för att göra det vi älskar. Träna triathlon!

  I morgon bitti drar vi igång med simning teknik och snabbhet följt av smidighetsträning, löpning intervall och avslutningsvis simning distans. Middag efter det och på kvällen ska Christian föreläsa om "periodisering" i triathlonträning. Lyxigt som tusan för mig att kunna vara med på en hel träningshelg som denna. Jag tackar min älskade mamma som åker ända från Stockholm för att hänga med mina små troll och göra det här möjligt för mig.

  Kommentarer (0) | 22 November 2013

  1003 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 101 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser