Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Min älskade bro

  Nu är jag tillbaka på min hemmarena och kan börja ha rutiner igen. Min favorit är att rulla ut ur sängen, tittar på skylinen och ta på mig löparkläderna. Visst saknar jag mitt stammiskafé Gimme och ostronhänget på Rosarito, men den plats jag längtar efter mest när jag är borta är Williamsburg bridge.  

  Kommentarer (1) | 19 September 2014

  Kolla in senaste Runner's World

  Som ni alla vet har springvärlden förändrats rejält de senaste åren, det blev jag inte minst påmind om i början av veckan då vi hade möte med USA-kontoret. Utvecklingen som går mot att ha kul snarare än prestera vilket passar mig alldeles utmärkt - det är ju så jag har sett på löpningen ända sedan jag började springa. Den här månaden har RW modetema - kolla in senaste numret! 

  Kommentarer (2) | 18 September 2014

  NYC nu kommer jag!

  @sofiaheadstrong

  Kommentarer (1) | 17 September 2014

  Årets skitdag!

  Vaknade upp till det värsta man kan tänka sig – sms och mail om att jag måste höra av mig, något allvarligt har hänt. Jag ringer, någon svarar i en annan tidszon och berättar det som inte går att förstå - vår vän är död. Tungspringer och tar mig samman. Den här dagen ska man också släpa snabbcykeln till jobbet för att få den resklar så att den kan åka till NYC på onsdag. Monterar ner cykeln, packar in den i bilen jag fått låna och sätter mig bakom ratten – bilen startar inte. Packar ut cykeln, går med ett hjul i ena handen och ramen i den andra till tunnelbanan. Jag vet att det är cykelförbud, men har hört att det går bra om cykeln monterats isär. Tar mig igenom spärrarna, men blir offentligt förnedrad när ett meddelande går ut i högtalarna att passageraren med cykeln måste ta sig därifrån. Sen till ett möte, olja på händerna, slår i smalbenet tre gånger och får en bula. Ringer en taxi, ringer chefen och börjar gråta - ungefär så är min dag plus Sverigedemokraternas framfart som borde göra den här dagen till en sorgedag för alla svenska medborgare. Skitdag!  

  Kommentarer (1) | 15 September 2014

  Stockholm, Slätta, Göteborg

  Milen på lunchen på jobbet och sen tåget till föräldrarna. En lugnande runda på Slätta på morgon efter innan jag satte mig på tåget igen.

  Den här gången till Göteborg där jag höll en föreläsning på Fashion & Retail och jobbande från detta underbara kontor. I helgen blir det långrunda och USA-besök. Vi ses på måndag.

  Kommentarer (0) | 12 September 2014

  Gomorron Sverige

  @sofiaheadstrong

  Kommentarer (0) | 10 September 2014

  Svettas med stil

  Snart kommer Runner's Worlds första modenummer ut - eller i alla fall den första modefotograferingen som jag fått göra sedan jag blev redaktör. Dessutom har jag fått en ny avdelning Svettas med Stil. Och vi har tagit bilder för att illustrera just detta - psss smakprov ovan. I första Svettas med Stil tar jag upp Svettiketten på jobbet - ganska enkel, men få som följer.  

  Det fanns en tid när man tog med sig en väska fylld med träningskläder till jobbet, gjorde sitt dagsverke och sprang efteråt. Idag flyter livet och motionen ihop. Under mitt skrivbord finns en yogamatta, löparkläder och två par skor. Lutad mot bordet står min snabba cykel och i en korg står en vattenflaska, handskar och en hjälm.

  Visst, jag jobbar på en löpartidning – men jag är långt ifrån ensam om att dekorera kontorslandskapet med svettiga accessoarer. Den moderna människan tränar och det syns. Men även om det nu för tiden är fritt fram att visa att man är en löpare, är det dags att tydliggöra den moderna svettetiketten.

  Sportkläder kan numera bäras även när man inte utför svettiga aktiviteter. I USA finns till och med något som heter "Sporty Friday", en dag då det är helt okej att köra en sportig stil på kontoret för den som önskar. Men oavsett hur mycket du bejakar trenden bör du ändå alltid bära rena kläder när du jobbar. 

  Det gäller även omvänt – spring inte i kostymbyxor och läderskor för att sedan gå direkt till ditt möte. Visst kan du blanda modekläder och sportkläder stilmässigt, men byt dina svettiga kläder innan du sätter dig på skrivbordsstolen.

  Pendlingslöpning, lunchlöpning eller brainstormingslöpning – oavsett vilken modern form av löpning du ägnar dig åt så medför den många gånger att du kommer att visa dig i träningskläder på jobbet. Det betyder däremot inte att dina kollegor bör behöva se dig i löpartajts längre än några minuter. 

  För även om du är endorfinhög och känner dig mer frigjord än vanligt kan jag garantera att du har kollegor som varken uppskattar din löpningsframkallade odör eller att behöva exponeras för din kropp i alltför hög grad – det gäller andras trevnad såväl som ditt rykte på jobbet. 

  Många arbetsplatser har dusch, men om din inte erbjuder möjlighet till en rejäl rengöring rekommenderas våtservett, raggardusch och deo som ett minimum. Dina svettiga kläder kan förhoppningsvis hängas upp i ett omklädningsrum, men oavsett om de luftas eller ej bör de därefter snabbt placeras i en träningsväska. Detsamma gäller handduken – ingen handduk på skrivbordsstolen!

  Med stor sannolikhet kommer träningsväskan förvaras nära ditt skrivbord och därför vara den mest synliga träningsaccessoaren du äger. Dessutom kommer du att med jämna mellanrum bära den till och från jobbet. Så visst, det är viktigt att välja rätt skor, men glöm inte bort att även göra ett smart väskval. I höst placerar jag allt utom cykeln i en snygg väska – för mina kollegors trevnad.

   

  Kommentarer (1) | 09 September 2014

  Sköna söndag

  Egentligen skulle jag springa helgens långrunda i lördags, men jag orkade inte - så är det ibland. På söndag morgon kände jag mig betydligt starkare. 130 minuters löpning – varav tio minuter i mitten i högre hastighet – stod det i schemat. Jag kämpade, pressade och kände flyt - ibland växlar det rejält på mina rundor. Vasaparken, Sturplan, Djurgården, Slussen, Hornstull, Västerbron, Kungsholmen, bort till Djurgårdsbron igen och sen hem. Yeah! Sen debatterade vi tjejlopp på Riksidrottsmuseet - berättar allt snart. Och sen var det båtfest med Bruce Springsteen-tema och min fina storsyster följde med. Ibland behöver man inget mer - tack Stockholm!

  Kommentarer (0) | 08 September 2014

  Så mycket kärlek och kvantitet!

  Just nu är Stockholms magiskt. Ofta när jag springer runt i New York så kan jag känna ett så starkt rus av kärlek som gör att jag får hålla mig från att deklarera högt hur jag känner till min älskade stad, nu börjar det hända även här. Igår när jag gick mellan mingel på stan blev jag stoppad av två killar som undrade varför jag såg så glad ut – tänker du på någon kille? Nej, jag tänker på hur bra jag har det. Idag vaknade jag dock upp seg. Allt kändes dock genast bättre när jag möttes av det här. Stockholmsporr? Ett uttryck min vän Nelson och jag alltid använde när vi gjorde TV ihop och skulle skildra NYC - då var det såkallad New Yorkporr som gula taxibilar och skylinenen från alla tänkbara vinklar.  

  I helgen ska jag kvantifiera mitt liv – håller på och testar aktivitetsband för Runner’s World. Jag har fått en helt ny avdelning som heter Svettas med stil - kolla in. Det här Jawbone kommer få hänga med på en långrunda såväl som en båtfest. Missa inte söndagens föreläsning på Riksidrottsmuseet. Spring hårt och svettas på med stil! 

  Kommentarer (3) | 05 September 2014

  Sightseeing med springskorna på

  Ni är många som undrar över vart man ska springa i NYC! Världens bästa löparstad erbjuder allt - här är min topplista!

  West Side Highway

  Om du är sugen på att se joggande kändisar ska du springa här. Jag har sett många svettiga stjärnor – från Marc Jacobs till Lou Reed och blivit uppflirtad av Ethan Hawke. Jag gillar sträckan från Battery Park upp till Intrepid Museum bäst.

  The Highline

  Ligger precis intill West Side Highway och är en gammal tågräls som numera fungerar som promenadstråk. Du springer ovanför marknivå och får garanterat en NYC-kick. Spring dock innan turisterna intar parken - helst innan tio.

  Williamsburg bridge

  Min standardrunda. Här ser du många hipsterlöpare, men också ortodoxa judinnor. Skylinen är förförande. Spring dock på promenadsidan, inte cykelsidan.

  South Street Sea Port

  Åk till Battery park och spring uppåt längst Manhattans östra sida. När du springer förbi South Street Sea Port kan du springa upp i en märklig park som ger dig utsikt över hela Brooklyn.

  Brooklyn Bridge

  Spring över bron från Manhattan-sidan. När du kommer ner till Brooklyn rekommenderar jag en tur söderut längs promenaden som går längs vattnet. Om du springer på kvällen kommer nedre Manhattan se ut som en filmaffisch från 80-talet.

  Central Park

  Spring runt reservoaren och få en mega-kick över att du befinner dig i NY. Det får jag fortfarande efter tio år. Akta dig för arga härskarcyklister på vägen dit. 

  Kommentarer (0) | 04 September 2014

  219 träffar Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser