Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Nike i New York

  Vi kvinnor kommer ta över världen. Ungefär så känns det efter att ha varit på Nikes stora kvinnokonferens i två dagar. Och även om jag jobbar ihjäl mig just nu har jag aldrig varit mer pappad på att träna. Jag har äntligen fått träffa coola Joan Benoit (första kvinna att vinna ett OS-maraton), tränat för att bli skulpterad som en modell och fått se det senaste på modefronten. Tajts, tajts och ännu mer tajts – mönster och färg fortsätter att dominera. Alla jag intervjuat ser också hur sportbehån kommer ta större plats i det vanliga modet. 

  Kommentarer (0) | 23 Oktober 2014

  Den perfekta vänskapsdejten

  Lördagsmiddag på Minetta Tavern (en av mina absoluta favoritrestauranger), nästa morgon upp och springa typ två mil ihop (klockan kom inte igång så vi improviserade), äta gröt och åka på spa. Om tolv dagar springer vi New York Marathon. 

  Kommentarer (0) | 21 Oktober 2014

  Maratonbilderna

  Några dagar efter att man har sprungit ett maraton dimper det ner en länk med bilder i mailboxen. På en del ser man hysteriskt lycklig ut, på andra plågad och ytterligare några ser ut att vara bildbevis på att jorden är på väg att gå under – ett gäng extremt fokuserade löpare springer för att rädda livet på sig själva. Ungefär så.

  Att se sig själv springa kan vara en chock. En gång gjorde jag misstaget att kolla in mig själv på den jättelika skärmen som fångar alla löpare som passerar på ett visst ställe på NY Marathon. Det gör jag aldrig om.

  Ok, du vill ändå ha ett en bild att rama in som bevis på din bedrift. Ok, så här gör du för att maximera din potential.

  -Gör ditt nummer synligt hela tiden – annars kan du missa bilder.

  -Bär färgstarka kläder – fotograferna måste se dig.

  -Spring över mållinjen och en liten bit till – där står många fotografer.

  -Sträck på kroppen när du ser en fotograf.

  -Agera fotomodell – rör på ansiktet så att du har många alternativ i den bildserie som tas.

  Det är dock ok att skita i allt detta. Det är ett maraton trots allt. 

  Kommentarer (0) | 20 Oktober 2014

  Missy Elliot, Wang och springandet!

  Gårdagens modevisning i Harlem gav en rejält energikick - jordens undergång mixat med sport. Sen var det shoppingkaos – svettigt. Kvällen avslutade jag dock ännu svettigare - bästa Missy Elliot på scen. Jag fick bland annat med mig den här sportbehån som jag provsprang i morse – funkade alldeles utmärkt.

  Nu blir det helg - Work it!

  Kommentarer (1) | 17 Oktober 2014

  Wang hjärtar H&M

  Nu har jag varit på presskonferens och klämt på alla plaggen från kollektionen som Wang själv beskriver som sport på natten. Jag tror att det kommer att bli en storsäljare – speciellt collegetröjorna. Nu deadlines och sen ska jag åka till en helt ny arena i Harlem för att gå på detta – megapeppad.

  Det är mycket nu, så jag har ju helt glömt att skriva om mitt resultat i Budapest. Jag sprang i mål på 3.44 och placerade mig som kvinna nummer 70 – mycket nöjd. Fatet? Allt måste firas, speciellt maratons så det köpte jag som present till mig själv. 

  Kommentarer (0) | 16 Oktober 2014

  Första rundan efter Budapest

  Mina muskler säger inte ett knyst trots att jag i lördags sprang ett helt maraton. Däremot är jag helt snurrig efter allt resande – känns inte som om jag har någon dygnsrytm alls just nu. I morse vaknade jag vi fyra, väntade in soluppgången och sprang. Inte ens mitt kaffeställe hade öppet när jag var klar, men det var vackert. Ledsen att bombardera er med min kärlek till NYC – den är dock väldigt stark just nu. Älskar denna fantastiska stad. Häng med på instagram @sofiaheadstrong

  Kommentarer (1) | 15 Oktober 2014

  Högt och lågt!

  Hur vill man leva egentligen? Förut gled allt på, nu är livsdesign något som alla jag känner vill diskutera. Det är som om vi äntligen har val – och det har vi ju faktiskt, dessutom viktiga. Nu pratar jag inte bara karriär (det vill man ha) och kärlek (och det också) utan livsstil – vill man ha flera bostäder som man byter mellan (med hjälp av andra människor såklart – budgeten är tyvärr begränsad), ska/bör/vill man skaffa barn och vilka saker behöver man som modern kvinna egentligen (snabbcykel? tung parfym? snittblommor?).

  Vi är alla skapare av våra liv. Självklart händer det saker och livet levererar käftsmällar då och då (jag vet), men det bästa för mig med att bo utomlands har varit att jag insett att jag har möjlighet att bestämma. Jag behöver inte jantapå och göra som alla andra – lusten att behaga massan försvinner nämligen mirakulöst när man befinner sig i en stad där alla gör som de själva vill och det är väldigt skönt. Jag är långt ifrån klar med mitt livsstilsskapande - förfinar mig ständigt. En av de största insikterna för mig de senaste åren har dock varit att jag älskar konstraster – högt och lågt. Mycket och ofta. Det är inte alltid jag kan få till det extrema som ett maraton i Budapest och en Chanelmiddag i NY (Karl Lagerfeld firade senaste reklamfilmen för No5 igår) inom loppet av tre dagar, men jag kan springa brutalt och sen köpa orkidéer. Eller äta en bagel och titta på skylinen från en parkbänk. Eller addera glamour till en brutal arbetsdag med hjälp av en parfym som kostar alldeles för mycket, men som jag valt ut för att den är unik och ger mig stabilitet. Det kallas livsdesign och jag kommer fortsätta hålla på – det handlar ju trots allt inte om massan utan om mig.  

  Kommentarer (0) | 14 Oktober 2014

  Budapest Marathon och löparkärlek

  Jag är muskeltrött och har långflygit över Atlanten, men är otroligt löparhög. Loppet gick väldigt bra. Som ni kanske förstår fick jag reda på att jag skulle åka väldigt tätt inpå (därav noll uppladdning på bloggen eller i livet) och sen visste jag inte om jag skulle springa 30 km eller 42 km förrän samma vecka, men eftersom jag har svårt att motstå utmaningar hade jag nog kunnat räkna ut att det skulle bli det sist nämnda.

  Mitt mål med dagen var dock att fixa 36 km (längsta rundan inför NYC Marathon) och med det som plan gav jag mig iväg när starten gick. Det var värmerekord – 28 grader – och asfalten stekte. Över broar, genom staden och över broar igen – Buda, Pest, Buda, Pest – och avverka kilometer efter kilometer. Jag kände in, sprang och tittade inte på klockan en enda gång. När 36 km var avklarade fortsatte jag, 38 km, sen 40 km och sen var det ju ingen idé att börja gå så jag sprang på och spurtade i mål. Min sluttid blev 3.44 och jag är meganöjd. Det här var ett lopp helt utan press – ett sånt lopp man som löpare behöver för att bli påmind om hur mycket man älskar detta springande.   

  Kommentarer (0) | 13 Oktober 2014

  Hurra Budapest Marathon!

  Trött och lycklig - berättar allt snart. @sofiaheadstrong

  Kommentarer (2) | 11 Oktober 2014

  Mot JFK

  Igår sprang jag i den snabbaste gruppen - med vargpacket som jag kallar dom kutande löparna. Vi rusade längst West Side Highway - 1 mile snabbt, 2,5 min lugn jobb x 4. Jag låg i vargpackets framkant hela tiden - seger. Dessutom blinkade Empire State som ett 70-talsdisco och vi proppade i oss minibagels efteråt. Förlåt att jag bombarderar er med NY-love just nu, men jag är vrålkär i staden. 

  Nu åker jag till Budapest, med ett kort stopp i Istanbul. Älskar att det ingår i mitt jobb att rapportera från Le Grand Budapest Marathon. Mer snart.  

  Kommentarer (0) | 08 Oktober 2014

  219 träffar Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser