Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Bye bye NYC - hello Stockholm

  Det gör lite ont i hjärtat varje gång jag lämnar NYC, men nästa gång jag kommer tillbaka är lägenheten förhoppningsvis renoverad och mitt efterlängtade och supertunga köksmord i marmor på plats. Uthållighet krävs inte bara när man springer långt utan behövs verkligen i livet. Det är bara att fortsätta. 

  Kommentarer (0) | 12 November 2014

  Maratondepp!

  När allt är över – klänningsdekoreringen, kolhydratsuppladdning och kraftprovet – är det lätt att känna sig tom. Dessutom kanske hejarklacken har åkt hem och man står åter där ensam och vilsen med sin vardagsträning. Vart är man på väg?

  Mina föräldrar och jag har som vana att boka in en resa efter New York och i år gick den till New Orleans. Jag har matladdat (hej friterad mat), drömt mig bort bland alla vackra hus i Garden District (hela familjens favoritområde) och äntligen fått åka träskbåt och hålla i en alligatorbebis. Helt klart ett effektivt sätt att bota bort post-maratondeppen. 

  Om du inte har möjlighet att åka iväg efter loppet rekommenderar jag att du unnar dig en maratonpresent (det är du värd) och taggar ner. Du har sprungit ett maraton – det är stort. Njut, var stolt och rusa inte bara vidare.   

  Kommentarer (0) | 10 November 2014

  Livsfart!

  Herregud vilka dagar – först New York Marathon, sen flyga till Maine för att besöka New Balance skofabrik och nu New Orleans med föräldrarna. I morgon ska jag få åka träskbåt a lá Bernard och Bianca – en av mina barndomsdrömmar och på listan över saker jag vill göra innan jag dör. I helgen springer jag också min första runda efter maran – en solig en i södern. Dessutom ska jag ha en jobbfri helg vilket jag inte haft på väldigt länge.

  Spring hårt och med stil. 

  Kommentarer (0) | 07 November 2014

  New Balance skofabrik i Maine.

  Mina första skor - herregud vad det var svårt. Hela reportaget från New Balance fantastiska skofabrik i Maine kommer i Runner's World inom kort. @sofiaheadstrong

  Kommentarer (0) | 06 November 2014

  Vi klarade det!

  @sofiaheadstrong

  Kommentarer (0) | 04 November 2014

  Mitt 11:e maraton

  Mamma och pappa gjorde frukost – havregrynsgröt – medan jag klädde på mig maratonkläderna och fäste på nummerlappen på klänningen. Sen slängde jag i mig maten samtidigt som jag smörjde in mig med anti-skavkräm och ringde en taxi. Iklädd överdragskläder som mamma tagit med åkte jag sen för att hämta upp min vän Arianne. Under taxiresan snackade vi ömsom lopp och ömsom uppbrott – hennes förhållande hade tagit slut och vi enades om att ilsken skulle användas under loppet. Sen mötte vi upp resten av gänget vid färjan som sen följdes av en bussresa och säkerhetskontroller. Väl vid starten skildes vi åt. Jag gick in i min startfålla, försökte få igång musiken som inte funkade, sms:ade föräldrarna att stänga ner spotify hemma i lägenheten och sen var det igång. På bron trodde jag att jag skulle flyga av – det blåste undergångsblåst. Dessutom gick det alldeles för snabbt. Sarah från USA Today och jag hade samma mål och vi följdes åt under hela första halvan. Go Sofia lät det lite här och där, men det var tungt. Benen kändes som stolpar redan efter 15 km, men jag fortsatte. När jag såg mamma och pappa med flaggstångsflaggan på Bedford Avenue började jag nästan gråta – håll tillbaka, fortsätt. Sen vad den emotionella kampen igång – jag ville gråta mycket under detta lopp. Fortsätt, fortsätt, fortsätt. Efter 27 km hade jag så ont i magen att jag var tvungen att gå på toaletten. Sen var jag tvungen att gå under en minut och sen körde jag igen. När jag såg min kompis Brett i Central Park började jag nästan gråta igen. Och sen var det föräldrarna en gång till några kilometer senare – så otroligt mycket känslor. Kämpa, kämpa, kämpa. Spurta – och i mål.

  Om Budapest var löparglädjens lopp, var det här definitivt det emotionella loppet. 3.43 blev sluttiden, betydligt långsammare än vad jag tänkt mig. Jag springer ju som ni vet för upplevelsen skull och jag har några till lopp att fixa 3.29 på. Nu tänker jag njuta av att vara löparhög – få saker slår denna känsla.      

  Kommentarer (2) | 03 November 2014

  Nu kör vi!

  Nu har jag överlevt 90 minuter hårdhänt kinesisk massage – Wendy knådade mina benhinnor. Jag skrek.

  Jag inväntar fortfarande DHL som kan hinna leverera en klänning, om inte så blir det denna rosa som får hänga med mig under 42 km.

  Det spöregnar och jag hoppas verkligen att vädret blir bättre i morgon. Oavsett är det bortom min kontroll. 

  Nu ska vi inhandla skumpa till maratonfesten. Sen tror jag att jag är helt förberedd för i morgon. Herregud!

  Följ mig på @sofiaheadstrong

  Kommentarer (0) | 01 November 2014

  Maratonkoma

  Kära läsare, ledsen för veckans sega uppdatering. På söndag är det dags för mig att springa mitt 11:e maraton (6:e New York), men vardagarna som lett fram till denna efterlängtade maratonhelg har varit som ett långt lopp i sig – intensiva, kul och fulla av kickar. Ungefär som mitt liv i stort just nu. Förutom att jag varit på Runner’s Worlds årliga konferens där jag träffat redaktörer från hela världen har jag sett New York Knicks i Madison Square Garden, fått en ny spis, köpt tygbokstäver till min maratonklänning, pratat med DHL mitt i natten om denna klänning och haft möten efter möten om löpningens framtid. Megapeppad på att springa som ni kanske förstår. 

  Snart ska jag hämta min nummerlapp – i morgon får ni se vad jag ska ha på mig. 

  Kommentarer (0) | 31 Oktober 2014

  Väderhets

  Just nu levererar New York glassväder (Eatalys mintglass måste testas), men temperaturen kommer sjunka och väderhetsen är igång. Min just nu vanligaste app är väderappen - på söndag ser det i denna sekund ut att bli kallt, men soligt. Allt ändras dock alltid i NYC, så bara att fortsätta med alla systematiska förberederlser som pedikyr, massage och pimpning av maratonklänningen. 

  Kommentarer (1) | 28 Oktober 2014

  Löparhelg i New York

  Williamsburg

  Long Island City

  Central Park

  Sex dagar kvar till New York Marathon - woooooohoooo! 

  Kommentarer (1) | 27 Oktober 2014

  219 träffar Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser