Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Härdar ni ut i vintervädret?

  Kör hårt i helgen alla! Ni vet hur bra det känns efteråt!

  Kommentarer (0) | 30 Januari 2015

  Varning! New York-porr

  Min bästa killkompis Nelson som även är kameraman brukar prata om New York-porr – soluppgångar över skylinen, skidskor i Central Park och shoppare längs femte avenyn. Ni vet – allt sånt som skapar sug efter staden. Igår sprang jag över Williamsburg bridge, mötte min vän Anne-Sofie och sen korsade vi Manhattan, sprang upp längs västra sidan, upp på the highline och vidare norrut. När vi var vid Madison Square Garden skiljdes vi åt – hon neråt och jag uppåt. Sen sprang jag förbi Time Square där det var rejält med New York-porr. Uppåt till parken och sen neråt – biblioteket, strykjärnsbyggnaden och Soho – tills jag var vid Anne-Sofies port och vi möttes igen för brunch. Den här typen av rundor får mig att älska löpningen lite mer än vanligt. 

  Följ mig på instagram @sofiaheadstrong

  Kommentarer (1) | 29 Januari 2015

  En storm stoppar inte en löpare…

  …den här killen träffade jag i morse när jag var ute och rapporterade om stormen i New York för SVT.

  Kommentarer (0) | 27 Januari 2015

  Stormen är på väg

  Idag stänger NYC ner och som vanligt är det svårt att bedöma hur allvarligt läget egentligen är när naturen förlamar staden.

  I lördags sprang jag årets första långrunda – genom kylande vattenpölar och snötäckta promenadstråk. Vi kanade och kämpade, men ändå till 59th street bridge tog vi oss. Sen ringde målaren som mirakulöst kommit för tidigt och då fick jag spurta i förväg hem. Skorna var blöta av isvattnet och kroppen värkte av allt kanandet, dessutom mätte långrundan cirka 13 km. Men när jag kom hem var jag lycklig. Jag älskar överlevnadsrundor. 

  Kommentarer (0) | 26 Januari 2015

  Ultra Boost på Wall Street

  Hela dagen igår var jag på Wall Street och provsprang Adidas Ultra Boost. Jag fick en pratstund med Ben Herath som designat skon. Vi pratade bland annat om att fokus i många samtal bland konsumenter numera flyttats från sulan till skons överdel – det är där vi kommer se stora förändringar framöver även om Adidas fortfarande vill se skon som helhet. Dessutom märks det att konsumenterna ställer högre krav på hur skon ska se ut, inte minst för att de bärs även när man inte sportar. En tydlig trend som Ben ser är att skon ska följa fotens form tydligare – kort och gått kan man säga att skon ska framhäva formerna. Dessutom märks hållbara kvalitetstyger och färger som funkar till vardagsuniformen. Ultra Boost går i grått och svart. Mer om skon snart, men först – herregud det är inte varje dag man får träffa en maratonlöpare som Wilson Kipsang. 2.03 vänner, det är imponerande.

  Spring hårt i helgen!

  Kommentarer (0) | 23 Januari 2015

  Upploppet är tillbaka i P1

  Sluta grogga börja jogga! Upploppet är tillbaka i P1 – varje torsdag 10.35. Du kan lyssna här.

  Upploppet är en livsstilsserie av producenterna Anna Åkerlund och Sofia Hedström. Båda två tillhör en ny typ av löpare.

  Kommentarer (0) | 21 Januari 2015

  Världsresenär och urban sportare

  Hela mitt hem håller på och genomgår en dramatisk renovering och mitt i allt ville holländska Interior Junkie komma på besök. Självklart tackade jag ja. Då som nu är mitt hem inrett efter riktningen världsresenär och urban sportare. Medaljerna hänger såklart centralt i lägenheten och just nu letar jag efter förgyllt djurhuvud att hänga dom på.

  Kolla in hemmet före stormen här. 

  Kommentarer (0) | 20 Januari 2015

  -Sportbehåarna då, säger jag till den vänliga men sönderstressade expediten

  -Sportbehåarna då, säger jag till den vänliga men sönderstressade expediten som springer ut och in från lagret  och samtidigt attackeras av människor med habegär i blicken. Andas, andas – det gäller dock både honom och mig. Vi är ett stort gäng journalister från hela världen som befinner oss på en idrottsarena i Harlem. Vi har precis sett designern Alexander Wangs och H&M:s samarbetskollektion för allra första gången. Löparbanan är omgjord till catwalk och bakom ett svart draperi finns en uppbyggd affär där plaggen kan köpas flera veckor innan de når butik. Samarbetet är kedjans första specialkollektion som det faktiskt går att motionera i och en markering att de traditionella sportmärkena börjar få konkurrens på allvar. Hetsig shopping är det värsta jag vet, men jag har planerat att provspringa flera av plaggen redan nästa morgon så jag antar utmaningen. Jag har varit med förut – saker tar slut. Med expeditens hjälp agerar jag snabbt och får tag på de löpvänliga plaggen från kollektionen. Tio timmar senare känns minnet av den jobbiga shoppinghysterin avlägset - jag är ute och provspringer en av sportbehåarna i Brooklyn. 12 kilometer – mjuk, inga skavsår vid armarna och dessutom bra på att hantera svett. Helt klart godkänd.    

  Tiden när utbudet av löparkläder var begränsat är förbi. De allra flesta sportkedjor har höjt modegraden rejält de senaste åren – hej effektfulla reflexer och starka neonmönster. Den största skillnaden märks dock i butiker som inte alls är inriktade på sport. Numera går det nämligen att köpa plagg för löpning hos de allra flesta kedjor, exempelvis Gina Tricot, H&M och Åhlens. I USA har både Gap och Urban Outfitter lanserat egna sportbutiker – Athleta och Without Walls. Ytterligare ett exempel är Top Shop som även finns i Sverige och som nyligen berättade att de kommer satsa på ett helt nytt sportmärke tillsammans med superstjärnan Beyoncé – märk väl inte en kollektion utan ett märke. Inga kortsiktiga spurtar, vi snackar långdistans.

  Trenden med snygga springkläder har dessutom nått ända upp i modehierarkin. Både Chanel och Dior – två av branschens mest exklusiva märken har lanserat träningsskor i år. Karl Lagerfeld – både designer på Chanel och innehavare av eget märke – gick dock lite för långt när han placerade ett K istället för ett N på sina och stämdes av New Balance för kopiering.

  Som springande modejournalist kan jag garantera att detta bara är början – utbudet kommer att bli ännu större. Fortsätt köpa skor hos de med erfarenhet (det verkar säkrast), men ge nya märken en chans när det kommer till kläder. Måste löparspåret bli en modevisning nu? Självklart inte, men för oss som gillar att svettas med stil har det faktiskt blivit roligare att springa. 

  Kommentarer (0) | 19 Januari 2015

  Tillåter mig att flumma runt med löparskorna på istället för att bete mig som en seriös soldat på träningsläger.

   

  En halvtimmes lunk längs stranden i Brooklyn. Andas – vakna. Det är motigt just nu – intervallerna går bra, men de längre distanserna känns långt borta. Vad gör jag? Tillåter mig att flumma runt med löparskorna på istället för att bete mig som en seriös soldat på träningsläger. Så här är det ibland, speciellt efter en synnerlig festlig start på det nya året – ja Utah var lite som en språkresa. Betydligt mer bekvämt och lite förfinad smak, men tempot var högt. I helgen springer jag min första långrunda – hoppas jag i alla fall.

   

  Spring hårt/flummigt/snyggt – ja du fattar, gör det bara - i helgen! 

  Kommentarer (0) | 16 Januari 2015

  Sträckan från Battery Park där det går att se frihetsgudinnan upp till Intrepid Museum är mest ikoniska

  Ni är många som hör av er och som vill veta vart man ska springa när man är i NYC (världens bästa löparstad). Här är tre av mina favoritrundor (det kommer fler tips – i NYC finns det MÅNGA bra rundor).

  West Side Highway

  Om du är sugen på att se joggande kändisar ska du springa längs kustremsan som har utsikt över New Jersey. Här märks svettiga stjärnor – från Marc Jacobs, Ethan Hawke och Heidi Klum – på morgnarna och ambitiösa intervallgrupper på kvällarna. Sträckan från Battery Park där det går att se frihetsgudinnan upp till Intrepid Museum som är ett gigantiskt krigsfartyg är mest ikonisk, men även partiet ovanför är löparvänligt och när du väl nått 59:e gatan kan du snedda in österut för att springa rätt in i Central Park som bara ligger några kvarter bort. 

  Williamsburg bridge

  Standardrunda för hipsters - skylinen är förförande alla tider på dygnet. Dessutom är det den absolut bästa bron som tar dig mellan Brooklyn och Manhattan. Brooklyn bridge är nämligen alltid föll av folk, Manhattan bridge har för smala gångbanor och 59th Street Bridge är betydligt brantare än de andra tre. På Williamsburg bridge kan du se ortodoxa judar träna i sina traditionella dräkter och original spela elgitarr på skateboards. Spring dock på promenadsidan som är på den södra sidan, inte på cykelsidan som är på den norra sidan – inget att skoja om, cyklisterna är aggressiva.

  South Street Sea Port

  Åk till Battery park och spring uppåt längst Manhattans östra sida. När du kutat förbi South Street Sea Port – hamnen med gigantiska segelbåtar - kan du springa upp i en märklig park som ligger flera meter över marknivå och ger dig utsikt över hela Brooklyn. I hamnen finns också en kommunal färja som tar dig norrut på Manhattan eller till Brooklyn – kostar lika mycket som en tur med tunnelbanan.  

   

  Kommentarer (1) | 15 Januari 2015

  219 träffar Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser