Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Bahamas - NYC – Boulder – Stockholm

  Nu har det varit segt på bloggen. Igen. Mitt liv har varit lite utav ett maratonlopp när det kommer till resandet de senaste veckorna. En av höjdpunkterna var att få komma till vad som ofta beskrivs som USA:s löparstad nummer ett - Boulder. Trots att jag bara var där i ett dygn fick jag av en slump komma hem till ultralöparen Scott Jurek (kommer berätta allt om detta äventyr i min nästa krönika). Min egen rund där blev dock sådär – kändes som om jag sprang runt med tyngder. Men jag fick vara där, se löparna och kunde fantisera om alla som springer runt där på bergen.

  Nu har jag precis landat i Stockholm och hoppas att livet kommer vara någorlunda lugnt den här veckan. Jag är trött, men väldigt hög på livet.   

  Kommentarer (2) | 25 Maj 2015

  Bahamas-glädje!

  Aningen bränd, men lycklig försöker jag nu ladda om från bikiniliv till Brooklyn Half Marathon. Idag cyklade jag dessutom över halva Manhattan i jakt på stora blockljus till en fotografering som ska göras i min lägenhet i morgon. Jag har efter flera års drömmande äntligen fått en öppen brasa, ja i alla fall träramen runt. Där ligger nu handplockade snäckor från resan. Vad gör man med livets alla tvära kast? Man hänger med och tar in. Vad gör man när allt står still? Tänker tillbaka.   

  Kommentarer (0) | 14 Maj 2015

  Dagens gym - Bahamas!

  Ibland bjuder livet på överraskningar som är omöjliga att förutse (läs just nu är jag på Bahamas). Elva och en halv timmes sömn, strandrundor och ett konstant badande. Jag njuter och är tacksam. Livet! 

  Kommentarer (0) | 12 Maj 2015

  Träningstrender på TV

  Igår blev jag intervjuad för TV-programmet Entertainment Tonight om träningstrender. Den hetaste heter HIIT och bygger på intervaller (3000 experter har intervjuats), men även träning på löpband ligger bra till nu under 2015. Intervjun skedde längs älskade West Side Highway – en favoritplats att springa på, men också ett ställe att se celebriteter. Häng med mig på Instagram @sofiaheadstrong

  Kommentarer (0) | 08 Maj 2015

  Den föränderliga kroppen!

  Även om löpning för mig framförallt är en mental fristad – en möjlighet att hämta kraft och få rytm i detta galna liv - så märker man ju även att kroppen påverkas. Efter intervaller blir den tonad och om jag skolkar från löpningen blir den slapp. Så är det och jag försöker notera snarare än bli galen när jag ser förändringarna i spegeln. Hur tänker jag? Maximal kontroll leder alltid till ohälsa. Kroppen är föränderlig. Acceptera!

  Jag får ofta mail med frågor om jag går på någon diet, om jag äter gulan i ägget och om den senaste supermaten. En del av er som mailar berättar om ert eget förhållande till mat och ibland blir jag ledsen. Det är oerhört viktigt att äta, inte minst för att det är ett njutningsmedel och för att man behöver mat när man tränar. Låt aldrig maten bli en fixering, det är mitt allra viktigaste matråd. Visst är mat bränsle och visst kommer det hela tiden rapporter om mat som transformerar kroppen, men eftersom jag ständigt ser människor med matproblem (hej modebranschen) är det viktigt för mig att inte göra mat till något komplicerat och därför utesluter jag ingenting i min diet förutom kött (ett tonårsbeslut som jag ibland faktiskt numera även ruckar på. Efter LA Marathon åt jag faktiskt en stek).

  Så här äter jag:

  Frukost: ett kokt ägg, havregrynsgröt med frukt och ofta en cortado/americano från baristorna på Gimme.

  Lunch: Lagad och ofta på restaurang så det kan vara allt ifrån sushi till thai.

  Middag: Lagad! Tyvärr ofta ute – New York är ingen stad för hemmamys.

  Jag är ingen mellanmålsmänniska, däremot kommer jag från en familj som alltid fikar och är därför svag för kakor och efterrätter. Ibland äter jag för många kakor, om jag är på en Chanelvisning i Paris äter jag mellan 10-12 macarons (fråga min fotograf). Så blir det ibland. Jag är inte återhållsam och har accepterat den sidan av mig!

  Nästan alla rundor springer jag innan frukost och när jag sprungit långt ser jag till att äta mer än vanligt. Det är dock svårt att inte göra något annat eftersom kroppen skriker efter mat. Och jag äter alltid direkt efter att jag sprungit – inom en timme.

  Jag dricker alkohol – margaritas eller prosecco.

  Äter vitaminer – järn, Zink och B samt öljästtabletter för håret

  Tillbaka till fixeringen. Både mat och träning är förförande och det är lätt att bli besatt, men tyvärr blir det ofta kortsiktigt och ohälsosamt. Min filosofi är därför alltid att tillåta mig saker när det bjuds och att inte vara sådär galet kontrollerad. Ibland missar jag ett pass, ibland äter jag för många munkar och mandelcroissanger. Om allt i livet skulle handla om att maximera träningen skulle jag tröttna och det är bara en av många anledningar till att jag alltid försöker njuta. Kroppen då? Jo, den är en fantastisk gåva som står ut med mig. Jag är tacksam. 

  Kommentarer (5) | 07 Maj 2015

  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser