Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Hej Portugal!

  Nu är jag på Runner’s World-veckan här i underbara Portugal. Jetlaggen bekämpar jag med sådana här morgonrundor – långsamma steg i sanden och havets livslugnande ljud. Efter en vecka med seghet efter LA Marathon, tre långflygningar (LA-NY-Sthlm-Faro) och ett kaotiskt hem som genomgår en renovering känner jag mig plötsligt lugn igen. Detta liv alltså. 

  Kommentarer (2) | 23 Mars 2015

  4.04.44

  I söndags sprang i mål på 04.04.44, ett av mina absolut långsammaste maratons. Men herregud vilken tid. 2 och 4 är dessutom mina turnummer och 42 har jag tatuerat på kroppen som en symbol för att jag älskar maratons. Mitt mål är 3.29, men någon gång hoppas jag kunna springa i mål på 3.33.33.

  Kommentarer (3) | 19 Mars 2015

  Så här var LA Marathon

  Hett och sjukt mycket motstånd, men samtidigt underbart.

  Klockan kvart i sex tog jag en Uber till Dodger Stadium. Det var löpare överallt och ingen ordning på några startgrupper. Jag klämde in mig i en av fållorna och började nästan gråta under nationalsången – det gör jag alltid. Sen tog jag mig samman, satte igång musiken och klockan och körde. För alla er som drömmer om ett enkelt maraton rekommenderar jag inte LA. Det var backigt. Dessutom var det värmerekord och temperaturen passerade snabbt trettio. Kroppen var tung, men inget värkte. Jag kämpade mig framåt – små mål. Sprang med ispåsar, kastade av mig klänningen och tog mig framåt. Ibland gick det långsamt, ibland hade jag flyt. Det var tungt – den här kroppen har inte loggat speciellt många långrundor i år, så det kändes faktiskt fantastiskt att det gick att springa ett maraton. Tack kroppen – du hänger med. Vid mile 24 messade Sarah – var är du? 24 var allt jag kunde få ur mig. Håll till vänster fick jag som svar. Kämpa, kämpa och hålla utkik. Sen var dom plötsligt där. Så här lycklig kände jag mig då, sen sprang jag dom sista hundra metrarna i mål. När jag lugnat ner kroppen åkte vi till Venice beach och åt den godaste cevichen jag ätit i hela mitt liv och badade fötterna i havet. Idag känner jag mig lycklig och helt övertygad om att jag är en löpare. 

  Kommentarer (0) | 16 Mars 2015

  Hello LA!

  Nu är jag på plats i underbara Kalifornien där människor har härliga hus och man kan hitta sin dröm-vintagegarderob inom loppet av några timmar. Om ni ser mig i en comboyhatt gjord i jeans så kommer ni förstå min stilförvandling. Mer ökenflum och mindre citychic. Igår sprang jag min första runda här. Det gick trögt, jag sprang vilse och det var alldeles för varmt. Dessutom värkte höften. Så kan det vara ibland. Även om det känns helt overkligt att jag ska springa ett maraton om sex dagar känns det underbart att vara här.

  Och hur långsam har jag blivit på bloggen? Det undrar jag också, men samtidigt funderar jag på om en blogg 2015 verkligen behöver uppdateras varje dag. Vi får se vad vi kommer fram till. Också finns på instagram @sofiaheadstrong

  Kommentarer (3) | 09 Mars 2015

  Pump it up!

  Idag har vi kört hinderbana på jobbet. Världens alla journalister. Herregud vilken puls. Dessutom har jag fått träffa Reeboks löparchef Bill McInnis och kämpen John Bones Jones. Och testat Reenboks nya Z Pump. En sko som är tänkt för löpning, men som även funkar på gatan. Mer i morgon.  

  Kommentarer (0) | 05 Mars 2015

  Världens bästa födelsedag

  I lördags fyllde jag år och precis som de senaste åren har jag firat med vad jag kallar en flytande födelsedag – en enda lång fest. Jag började med att springa över min favoritbro (bland det bästa jag vet i livet), sen anlände tårta och blommor och skumpa och sen var det dags för brunch. Jag slog till på frukostpizza och mimosa. Efter det åkte vi till Manhattan för att köpa min födelsedagspresent – ett djurhuvud till mina maratonmedaljer. Jag hade tänkt mig en hjort, men det blev en häst. Dundernöjd, sen tog vi djurhuvudet i en taxi ner till Wall Street för att gå på spa. Efter att ha bastat i massa timmar kom jag hem, rotade fram en gammal partyklänning med paljetter och sen var det middag på Wythe Hotel. Det är ju mitt stamställe så det bjöds på rosa skumpa och shots. Sen fortsatte bartendern att ha en öppen bar för oss vilket resulterade i att stämningen blev väldigt livad – vi åkte vidare till två dansfester och fortsatte firandet. Livet!    

  Kommentarer (0) | 02 Mars 2015

  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser