Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Maratonkoma

  Kära läsare, ledsen för veckans sega uppdatering. På söndag är det dags för mig att springa mitt 11:e maraton (6:e New York), men vardagarna som lett fram till denna efterlängtade maratonhelg har varit som ett långt lopp i sig – intensiva, kul och fulla av kickar. Ungefär som mitt liv i stort just nu. Förutom att jag varit på Runner’s Worlds årliga konferens där jag träffat redaktörer från hela världen har jag sett New York Knicks i Madison Square Garden, fått en ny spis, köpt tygbokstäver till min maratonklänning, pratat med DHL mitt i natten om denna klänning och haft möten efter möten om löpningens framtid. Megapeppad på att springa som ni kanske förstår. 

  Snart ska jag hämta min nummerlapp – i morgon får ni se vad jag ska ha på mig. 

  Kommentarer (0) | 31 Oktober 2014

  Väderhets

  Just nu levererar New York glassväder (Eatalys mintglass måste testas), men temperaturen kommer sjunka och väderhetsen är igång. Min just nu vanligaste app är väderappen - på söndag ser det i denna sekund ut att bli kallt, men soligt. Allt ändras dock alltid i NYC, så bara att fortsätta med alla systematiska förberederlser som pedikyr, massage och pimpning av maratonklänningen. 

  Kommentarer (1) | 28 Oktober 2014

  Löparhelg i New York

  Williamsburg

  Long Island City

  Central Park

  Sex dagar kvar till New York Marathon - woooooohoooo! 

  Kommentarer (1) | 27 Oktober 2014

  Nike i New York

  Vi kvinnor kommer ta över världen. Ungefär så känns det efter att ha varit på Nikes stora kvinnokonferens i två dagar. Och även om jag jobbar ihjäl mig just nu har jag aldrig varit mer pappad på att träna. Jag har äntligen fått träffa coola Joan Benoit (första kvinna att vinna ett OS-maraton), tränat för att bli skulpterad som en modell och fått se det senaste på modefronten. Tajts, tajts och ännu mer tajts – mönster och färg fortsätter att dominera. Alla jag intervjuat ser också hur sportbehån kommer ta större plats i det vanliga modet. 

  Kommentarer (0) | 23 Oktober 2014

  Den perfekta vänskapsdejten

  Lördagsmiddag på Minetta Tavern (en av mina absoluta favoritrestauranger), nästa morgon upp och springa typ två mil ihop (klockan kom inte igång så vi improviserade), äta gröt och åka på spa. Om tolv dagar springer vi New York Marathon. 

  Kommentarer (0) | 21 Oktober 2014

  Maratonbilderna

  Några dagar efter att man har sprungit ett maraton dimper det ner en länk med bilder i mailboxen. På en del ser man hysteriskt lycklig ut, på andra plågad och ytterligare några ser ut att vara bildbevis på att jorden är på väg att gå under – ett gäng extremt fokuserade löpare springer för att rädda livet på sig själva. Ungefär så.

  Att se sig själv springa kan vara en chock. En gång gjorde jag misstaget att kolla in mig själv på den jättelika skärmen som fångar alla löpare som passerar på ett visst ställe på NY Marathon. Det gör jag aldrig om.

  Ok, du vill ändå ha ett en bild att rama in som bevis på din bedrift. Ok, så här gör du för att maximera din potential.

  -Gör ditt nummer synligt hela tiden – annars kan du missa bilder.

  -Bär färgstarka kläder – fotograferna måste se dig.

  -Spring över mållinjen och en liten bit till – där står många fotografer.

  -Sträck på kroppen när du ser en fotograf.

  -Agera fotomodell – rör på ansiktet så att du har många alternativ i den bildserie som tas.

  Det är dock ok att skita i allt detta. Det är ett maraton trots allt. 

  Kommentarer (0) | 20 Oktober 2014

  Missy Elliot, Wang och springandet!

  Gårdagens modevisning i Harlem gav en rejält energikick - jordens undergång mixat med sport. Sen var det shoppingkaos – svettigt. Kvällen avslutade jag dock ännu svettigare - bästa Missy Elliot på scen. Jag fick bland annat med mig den här sportbehån som jag provsprang i morse – funkade alldeles utmärkt.

  Nu blir det helg - Work it!

  Kommentarer (1) | 17 Oktober 2014

  Wang hjärtar H&M

  Nu har jag varit på presskonferens och klämt på alla plaggen från kollektionen som Wang själv beskriver som sport på natten. Jag tror att det kommer att bli en storsäljare – speciellt collegetröjorna. Nu deadlines och sen ska jag åka till en helt ny arena i Harlem för att gå på detta – megapeppad.

  Det är mycket nu, så jag har ju helt glömt att skriva om mitt resultat i Budapest. Jag sprang i mål på 3.44 och placerade mig som kvinna nummer 70 – mycket nöjd. Fatet? Allt måste firas, speciellt maratons så det köpte jag som present till mig själv. 

  Kommentarer (0) | 16 Oktober 2014

  Första rundan efter Budapest

  Mina muskler säger inte ett knyst trots att jag i lördags sprang ett helt maraton. Däremot är jag helt snurrig efter allt resande – känns inte som om jag har någon dygnsrytm alls just nu. I morse vaknade jag vi fyra, väntade in soluppgången och sprang. Inte ens mitt kaffeställe hade öppet när jag var klar, men det var vackert. Ledsen att bombardera er med min kärlek till NYC – den är dock väldigt stark just nu. Älskar denna fantastiska stad. Häng med på instagram @sofiaheadstrong

  Kommentarer (1) | 15 Oktober 2014

  Högt och lågt!

  Hur vill man leva egentligen? Förut gled allt på, nu är livsdesign något som alla jag känner vill diskutera. Det är som om vi äntligen har val – och det har vi ju faktiskt, dessutom viktiga. Nu pratar jag inte bara karriär (det vill man ha) och kärlek (och det också) utan livsstil – vill man ha flera bostäder som man byter mellan (med hjälp av andra människor såklart – budgeten är tyvärr begränsad), ska/bör/vill man skaffa barn och vilka saker behöver man som modern kvinna egentligen (snabbcykel? tung parfym? snittblommor?).

  Vi är alla skapare av våra liv. Självklart händer det saker och livet levererar käftsmällar då och då (jag vet), men det bästa för mig med att bo utomlands har varit att jag insett att jag har möjlighet att bestämma. Jag behöver inte jantapå och göra som alla andra – lusten att behaga massan försvinner nämligen mirakulöst när man befinner sig i en stad där alla gör som de själva vill och det är väldigt skönt. Jag är långt ifrån klar med mitt livsstilsskapande - förfinar mig ständigt. En av de största insikterna för mig de senaste åren har dock varit att jag älskar konstraster – högt och lågt. Mycket och ofta. Det är inte alltid jag kan få till det extrema som ett maraton i Budapest och en Chanelmiddag i NY (Karl Lagerfeld firade senaste reklamfilmen för No5 igår) inom loppet av tre dagar, men jag kan springa brutalt och sen köpa orkidéer. Eller äta en bagel och titta på skylinen från en parkbänk. Eller addera glamour till en brutal arbetsdag med hjälp av en parfym som kostar alldeles för mycket, men som jag valt ut för att den är unik och ger mig stabilitet. Det kallas livsdesign och jag kommer fortsätta hålla på – det handlar ju trots allt inte om massan utan om mig.  

  Kommentarer (0) | 14 Oktober 2014

  Budapest Marathon och löparkärlek

  Jag är muskeltrött och har långflygit över Atlanten, men är otroligt löparhög. Loppet gick väldigt bra. Som ni kanske förstår fick jag reda på att jag skulle åka väldigt tätt inpå (därav noll uppladdning på bloggen eller i livet) och sen visste jag inte om jag skulle springa 30 km eller 42 km förrän samma vecka, men eftersom jag har svårt att motstå utmaningar hade jag nog kunnat räkna ut att det skulle bli det sist nämnda.

  Mitt mål med dagen var dock att fixa 36 km (längsta rundan inför NYC Marathon) och med det som plan gav jag mig iväg när starten gick. Det var värmerekord – 28 grader – och asfalten stekte. Över broar, genom staden och över broar igen – Buda, Pest, Buda, Pest – och avverka kilometer efter kilometer. Jag kände in, sprang och tittade inte på klockan en enda gång. När 36 km var avklarade fortsatte jag, 38 km, sen 40 km och sen var det ju ingen idé att börja gå så jag sprang på och spurtade i mål. Min sluttid blev 3.44 och jag är meganöjd. Det här var ett lopp helt utan press – ett sånt lopp man som löpare behöver för att bli påmind om hur mycket man älskar detta springande.   

  Kommentarer (0) | 13 Oktober 2014

  Hurra Budapest Marathon!

  Trött och lycklig - berättar allt snart. @sofiaheadstrong

  Kommentarer (2) | 11 Oktober 2014

  Mot JFK

  Igår sprang jag i den snabbaste gruppen - med vargpacket som jag kallar dom kutande löparna. Vi rusade längst West Side Highway - 1 mile snabbt, 2,5 min lugn jobb x 4. Jag låg i vargpackets framkant hela tiden - seger. Dessutom blinkade Empire State som ett 70-talsdisco och vi proppade i oss minibagels efteråt. Förlåt att jag bombarderar er med NY-love just nu, men jag är vrålkär i staden. 

  Nu åker jag till Budapest, med ett kort stopp i Istanbul. Älskar att det ingår i mitt jobb att rapportera från Le Grand Budapest Marathon. Mer snart.  

  Kommentarer (0) | 08 Oktober 2014

  NYC running

  @sofiaheadstrong

  Kommentarer (0) | 07 Oktober 2014

  Den allra största utmaningen när man springer är…

  …att inte springa. WTF – förkyld. Ont i kroppen och fryser. Tvingas hoppa över mina tänkta rundor och är frustrerad. Vad göra? Vila, titta i löpardagboken som bekräftar att jag faktiskt har sprungit en hel del pass och är löpare trots flera dagar utan att springa. Något annat som hjälper är också att kolla in bilder på sig själv när man springer. Uppladdningen inför ett lopp blir ALDRIG perfekt. Det kallas livet och det är den allra största utmaningen för oss löpare.

  I Expressen snackar jag förresten löparstil här.

  Och i Rodeos nya satsning pratar jag hållbart mode här. 

  Kommentarer (2) | 06 Oktober 2014

  När benhinnorna tvingar ner en till delin mitt i natten...

  ...då vet man att det är maratonsäsong. Igår tränade jag med Paragon – vi sprang ända ner till den södra piren på västra sidan av Manhattan. Väl där körde vi uppvärmningsövningar (jag var redan trött eftersom jag inte kunde hålla mig från att springa på morgonen) och sen gav vi oss på intervallerna. 200 m spurt, 1 min vila, 200 m spurt, 1 min vila, 400 m spurt x 4. Det var NYC-natt och hela Manhattan lyste. Magiskt och smärtsamt. Jag pressade på i snabbaste gruppen och klarade alla djävulsintervaller. Direkt efter hårdträningen åkte jag hem till fyran i tornet (Anne-Sofies casa) och duschade innan vi tog en taxi till Baltazar’s. Älskar när allt flyter på – vi fick ett bord direkt, firade med ostron och njöt av allt det härliga som man kan göra spontant en torsdagskväll i NYC. Sen tog jag en taxi hem, däckade och vaknade mitt i natten av att mina benhinnor skrek. Rotade igenom hela badrumsskåpet – hela – efter värktabletter innan jag tvingades dra på min kläder och gå ner till delin där personalen kallade mig darling. Ungefär så kan det vara att bo i NYC. 

  Kommentarer (0) | 03 Oktober 2014

  Budapest here we go!

  Herregud, här är det tvära kast. På onsdag åker jag till Budapest för att skriva om deras maraton. Känns galet, men kul.

  Och sen väntar NYC Marathon. Igår skickade vi ut inbjudan till vår post 42 kilometerfest – i år är vi ju nämligen ett helt gäng som springer vilket gör det extra kul. Lisa, Anne-Sofie och jag kommer bjuda på prosecco och pizza så länge vi orkar. 

  Kommentarer (1) | 02 Oktober 2014

  Från motionsvägrare till maratonlöpare - här är mina sju bästa tips på hur man kommer igång.

  Även om jag gillar att mysa bland mina mjuka cashmerefiltar från Mongoliet och tända brasluktande doftljus i mörka rum är jag inget fan av hösten. Som med allt annat i livet måste man dock göra det bästa av situationen. Jag ser därför hösten som en omstart. Om du inte tränat kan du komma igång nu, om du inte tränat bra kan du bli bra nu och om du inte stretchat kan du börja nu. Ungefär så. Här är mina sju bästa tips på hur man gör löpningen till en vana.

  Gör löpning till en vana. Tänk inte så mycket på hur långt du springer eller hur länge. Det allra viktigaste är nämligen att du kommer igång och springer tre gånger i veckan.

  Löpardagbok. Skriv ned dina rundor och titta i löpardagboken när självförtroendet vacklar. Löpardagboken kommer att försäkra dig om att du visst är en löpare när du tvivlar (alla de där kilometrarna som står nedskrivna är ju faktiskt bevis nog).

  Tretal. Spring en kort runda, en lång runda och en snabb runda (intervaller gör under). Tretalet gör att träningen blir varierad för dig mentalt, men också att du utsätter dina muskler för olika typer av prövningar.

  Öka inte för snabbt. Visst är det skönt att känna sig stark och frestande att börja springa längre och längre, men öka inte veckodistansen med mer än tio procent.

  Spurtlåt. Avsluta varje runda en en slutspurt. Det behöver inte vara långt utan räcker med ett kvarter eller fram till nästa gatlyckta. Hitta en spurtlåt som du gillar och spela den varje gång det är dags för övningen så att du kommer i stämning.

  Ät direkt. Försök att äta senast en timme efter träningen så att dina muskler kan återhämta sig snabbare och så att din träning ger optimal effekt.

  Anmäl dig till ett femkilometerslopp. Det är märkligt, men så fort du betalat anmälningsavgiften kommer du att känna dig mer hängiven löpningen. Din hjärna ställer in sig på att prestera när du har ett mål. Bra jobbat! Nu är du en löpare som springer lopp! 

  Kommentarer (0) | 01 Oktober 2014

  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser