Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Modeutmattad!

  Drygt 25 modevisningar, ett föredrag och mingel ända in i kaklet. Dessutom har jag stressat med deadlines, levererat texter och haft hand om en fotografering. Jag älskar mitt jobb, men snart somnar jag över datorn här.

  Innan jag tar helg och drömmer om en hel natts sömn som följs av en lång runda – jag längtar faktiskt ihjäl mig – får ni trenderna som ger er koll på vårens mode.

  Avvikande bak- och framstycken – funkar på kjol såväl som kavaj och är kul, speciellt i Ida Klamborns paljettappning. Kolla in här.

  Hänsynslös denim – blekta fläckar eller i form av fransig jacka. Snygg hos Back - inspireras här. 

  Pyjamasuniformen – svepande rock och byxa som här.

  Tack för bilden elle.se! Vi ses på måndag!

  Kommentarer (0) | 29 Augusti 2014

  Mode i kvadrat

  Fyrkanter och andra kantiga geometriska mönster är en perfekt detalj att ta till sig från modeveckan - snyggt här hos Diana Orving. 

  Kommentarer (0) | 28 Augusti 2014

  Modeveckan är igång!

  Jag springer bokstavligen mellan visningar från morgon till kväll - därför hittar ni det allra senaste på instagram på @womenshealthswe eller @sofiaheadstrong 

  Nu är det dags att prata medvetna val på instagram och varför åtta kilo kläder hamnar bland matresterna i soppåsen - som moderator för Fashion Talks kommer jag självklart att ställa alla besvärlig frågor. Min inledning om det senaste inom hållbarhet delar jag med mig av här på bloggen snart. 

  Kommentarer (0) | 27 Augusti 2014

  Hitta guldgruvan!

  Ungefär hälften av min garderob kommer från en enda butik: Amarcord. Här har jag köpt den röda capen som gjort att jag i Central Park blivit jagad av medelålders kvinnor som fått modepuls, men också den röda jumpsuiten som alltid får mig att känna mig välklädd och som jag burit i Gomorron Sverige såväl som när jag medverkat i en modebok. Från Amarcord kommer även hatten jag bar när jag intervjuade Pharrell Williams, klänningen jag minglade i på förra årets Elle-gala – och en röd flygvärdinneklänning som fick en ex-pojkvän att jaga efter mig på en flygplats för att ta den första kontakten. Butiken, som ligger på Bedford Avenue i New York, har varit min guldgruva de senaste åren – men ända sedan jag gick på högstadiet har jag haft en vintagebutik som hjälpt mig att skapa en unik stil. De har hetat Kupan, Emmaus Björkå och Beacons Closet och utgjort basen i mitt shoppande – i perioder till och med varit min enda shoppingdestination. Tack vare frekventa besök har jag dessutom blivit vän med guldgruvornas butiksbiträdena – rekommenderas verkligen, eftersom man då ibland får kolla in kläderna innan de kommer ut i butiken.

  Har du försökt köpa begagnat, men aldrig riktigt fastnat? Ge inte upp, du har antagligen bara inte hittat din guldgruva. Valet av butik är nämligen viktigare när du shoppar vintage än vad helst annat du kan shoppa, eftersom de allra flesta plagg bara finns i ett enda exemplar. Det första du bör göra är därför att leta upp en butik som passar dig. 

  Imorgon kommer ett helt nytt nummer av Women's Health - den här månaden modesatsar vi och bland annat kan du läsa om hur du blir vintagesmart. 

  Kommentarer (0) | 25 Augusti 2014

  Mera Svalbard

  Kan man bli lycklig av naturen? Efter att ha varit på Antarktis och Svalbard säger jag helt klart ja. Ofta räcker det att springa en runda för att kunna känna sig fri från mobiler och stress, men en stund i naturen ger också lugn. En naturupplevelse på steroider ger mig dessutom alltid en rejäl omstart - problem bleknar och pirret kommer tillbaka. Naturen levererar alltid! Spring hårt i helgen.      

  Kommentarer (0) | 22 Augusti 2014

  Stark på Svalbard!

  Nu är jag tillbaka från internetskuggan i norr. Vilket äventyr – vi fick se isbjörnar från kajaken och åka polarbåt över ishavet. Livets rus 24-7 och dessutom i bekväm tappning. När den dagliga expeditionen var över väntade bubbelpool och bastu. Det var samma båt som jag åkte med till Antarktis, men den här gången gungade det betydligt mindre och därför kunde jag utmana mig själv på löpbandet. Bland annat testade jag backintervaller signerade Runner’s Worlds egen löparcoach LG – ställ löpbandet på 4 procents stigning och spruta i 90 sekunder på 12 km/h alternativt 13 km/h. Jag vet inte om det är Svalbard, intervallerna eller bara ett bra läge i livet, men jag känner mig väldigt stark just nu.

  Kommentarer (0) | 21 Augusti 2014

  Fashion Talks, Svalbard och kvinnors rätt till löpning

  Efter ett drygt dygn i Stockholm är jag nu på Svalbard och känner äventyrspirret – självklart ska ni få följa med på resan. Först vill jag bara passa på att informera om två grymma paneldiskussioner som jag deltar i som ni gärna får komma och lyssna på. Dessutom kommer vi att tänja på mina favoritämnen – kvinnors rätt till löpning och medvetet mode. Den första paneldiskussionen är mitt under modeveckan och heter Fashion Talks – 27:e augusti på Bukowskis – och den går under namnet Tjejlopp förr och nu och arrangeras på Riksidrottsmuseet i samband med tjejmilen. Klistrar in all info nedan – kom och säg hej. 

  Fashion Talks: Om smarta garderober

  Hur får du din garderob att kännas smart? Det är inte klassikerna utan den personliga stilen som håller, vilka plagg sparar du? Vad gör du med dina ratade kläder?

  Tisdag 27 augusti kl. 13.00-14.30 på Bukowskis, Berzelii Park i Stockholm.
  Ingång Wahrendorffsgatan.
  Dörrarna öppnar 12.45. Samtalet börjar 13.00.

  Välkommen till ett Fashion Talks lett av Sofia Hedström – modejournalist och författare.

  Lisa Corneliusson
  Modejournalist om hennes garderobsbeslut.

  Fredrik Wikholm
  Grundare av Uniforms for the Dedicated om ett företag som ger kunden flera återvinningschanser.

  Catarina Midby
  Ansvarig för hållbart mode på H&M om hur H&M vill inspirera modekonsumenter att minska klimatpåverkan av modekonsumtion och hur vi tillsammans kan sluta kretsloppet i modebranschen.

  Johannes Persson
  Designer på Oscar Jacobson berättar att producera nära och om återvunna plagg.

  Lena Ek
  Miljöminister om en nyhet.

  Fashion Talks är kostnadsfritt inklusive förfriskning, men obligatorisk anmälan till talks@asfb.se senast den 24 augusti. Antal platser är begränsat. Anmälan som ej avbokats senast 24 timmar innan evenemanget debiteras 200 kr.

  Tjejlopp förr och nu 

  Söndag den 7 september kl. 13.00–14.00 

  Plats: Riksidrottsmuseet, Djurgårdsbrunnsvägen 26, Stockholm 

  Panelsamtal med löparen, cyklisten och skidåkaren Meeri Bodelid, modejournalisten och löparen Sofia Hedström, Marie Mörk arrangör av det nystartade multisportloppet för kvinnor Sportkullan Adventure Race och löparlegenden Ewy Palm. Moderator är etnologen och genusforskaren Karin S. Lindelöf. 

  Tjejlopp är ett intressant kulturellt fenomen men vad är det egentligen? När uppstod det och varför? Hur förändras det över tid? Vad är det som gör att så många kvinnor vill delta i dessa lopp? 

  Motionslopp för kvinnor är här för att stanna. I början av 1980-talet startade det som vi tror är det första svenska tjejloppet, Ladylufsen. Tjejmilen startade 1984 och har idag fler deltagare än Stockholm Marathon. Vår Ruset började 1989 och arrangeras idag på cirka 17 olika orter med omkring 150 000 deltagare. Det senaste nytillskottet bland tjejloppen är Women's Health Halvmaraton. 

  I samarbete med Centrum för Genusvetenskap vid Uppsala universitet och Nordiska museet.  Kommentarer (1) | 14 Augusti 2014

  Rockaway beach!

  Om en timme åker jag till JFK - motvilligt, men den här helgen i minnet. Jag fick dansa till Boys Noize som alltid ger mig springkickar, hängra på stranden tills solen gick ner med en väldigt fin vän och nya spännande bekantskaper, cykla genom natten och känna känslan av hur det är när hela kroppen är berusad av New York. Ingen tvekan - jag är lycklig. Går det att loopa denna helg? Nu åker jag till Stockholm och sen Svalbad - häng med på insta @sofiaheadstrong 

  Kommentarer (0) | 11 Augusti 2014

  Min löparlista live - megamaxat!

  En perfekt helg innehåller dans, en långrunda och strand – i helgen kommer jag njuta av allt detta. Dessutom i maxad form. På söndag uppträder Boys Noice och Lei1f – två av mina springfavoriter - på Govenors Island. Har ni någon gång sprungit till Excuse Me, What you want eller End of Line remixen av Boys Noice? Gör det! Innan Boys Noice blir det cykling till Rockaway beach, donutstop på Dough och ännu mer dans. Nästa vecka bär det av till Stockholm och Svalbad – så i helgen ska jag njuta extra mycket av älskade New York. 

  Kommentarer (1) | 08 Augusti 2014

  Fota din resväska innan du reser nästa gång!

  Den här instagrambilden blev min räddning i somras när mitt bagage försvann på väg till Mongoliet. Först var resväskan med all min packning helt borta, sen hittades ett spår i Peking och efter ytterligare några dagar var väskan borta igen. Även Sarahs väskor var borta – hon reste från LA och med ett helt annat bolag. När det gått 13 dagar åkte vi till flygplatsen i Ulan Bator för att agera privatdetektiver. Då hade vi fått höra att vi skulle ställa in oss på att vi aldrig skulle hitta väskorna igen – händer sånt? Det slösas inte med service i Mongoliet och efter att ha bråkat utan genomslag i någon timme råkade vi hitta en man från ett annat bolag som var villig att göra ett försök att hjälpa till. Det var dock språkförbistringar och han behövde se bilder på resväskorna. Jag kom ihåg instagramblilden som jag även lagt ut på facebook – loggade in och visade. Tystnad, tangenttryckningar och sen – ”den finns i Paris”. Jag började faktiskt gråta där och då. Efter 18 dagar hämtade jag upp väskan i Paris. Här kan ni läsa artikeln om hur man packar smart i senaste numret, men jag vill göra ett tillägg – ta bilder på dina väskor och lägg ut dem lite här och där så att du kan komma åt dem om du hamnar i knipa.   

  Kommentarer (1) | 07 Augusti 2014

  Maten!

  Ni som följt bloggen en längre tid vet att mitt bästa råd när det gäller mat är att inte bli besatt – av att äta, inte äta eller av någon mirakelfrukt eller av en diet. Så fort man blir besatt blir det nämligen fel. Jag ser det ständigt, speciellt bland människor som börjat motionera och plötsligt bara ser resultat. Kanske har jag haft tur/bra föräldrar/sund självkänsla eller något annat som gjort att jag aldrig hamnat i bråk med maten eller så beror det just på att jag aldrig någonsin gett den det utrymmet i mitt liv. Snälla, försök att ha en avslappnad relation till det ni stoppar i er. Ibland blir det för mycket, ibland för lite och ibland är det sunt och ibland osund – det finns inget perfekt när det gäller en människans relation till mat. 

  Kommentarer (3) | 06 Augusti 2014

  Livet!

  När man paddlar ner för en flod i Mongoliet finns till skillnad från vad jag föreställt mig ingen tid att tänka. Överlevnad – överväldigande. Alltid flyt framåt. Oändligt, men ändå känslan av att befinna sig vid klotets slut. Stora forsar, stora stenar – måste klara detta. Nomader vi strandkanten? Hej!

  Samtal med taxichauffören om hur man vet om en man vill ligga eller dejta. Vi åker genom natten över 59th street bridge och jag njuter av den brutala öppenheten mellan främlingar som är det som för mig alltid definierat NYC – han säger att jag har bra koll på stadens gator. Skylinen förför. Det finns tid att tänka – få koll på lägenheten, få koll på deadlines, få koll på livet!

  Flyter vidare. Jag älskar livets extremer. Maxar och frågar mig samtidigt hur mycket plats det finns. Det börjar nämligen bli ganska fullt.

    

  Kommentarer (1) | 05 Augusti 2014

  Hej löpningen och mitt liv!

  Min resa till Mongoliet blev inte alls som jag föreställt mig – bagaget kom bort och äventyret var mer extremt än behagligt. Eftersom löparkläderna fanns i resväskan – allt annat också för den delen – som jag fick efter 18 dagar på vägen hem kunde jag inte springa. En väldigt ofrivillig paus och extremt ruckande av rytm för mig som ser löpning som ett basbehov. Det var bara att hänga med – Mongoliet tillåter inget annat.

  Efter två dygn och ett halvt varv runt klotet – Ulan Bataar, Turkmenistan, Paris, nödlandning i London med tillhörande oplanerad övernattning kom jag äntligen fram till NYC. Livsomskakad och lycklig - efter en dag på SPA med så många behandlingar jag kunde hinna med (jag är bra på att ta hand om mig själv) började jag springa igen. Det kändes ovant och trögt. Men samtidigt rätt. Ända sedan jag kom tillbaka – två veckor sen bara – har jag trappat upp och igår sprang jag 26 kilometer. Allt börjar bli som vanligt igen - skönt - och nu är jag även tillbaka och bloggar.

  Kommentarer (1) | 04 Augusti 2014

  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser