Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Nu kan äventyret börja!

  Regnjackan är fixad och snart finns inga deadlines inom räckhåll. På måndag morgon åker jag äntligen till Mongoliet där jag hoppas få träffa den här coola tjejen. Spring hårt i sommar så ses vi igen i augusti. 

  Kommentarer (3) | 27 Juni 2014

  På jobbet!

  Verkligen inne på upploppet här - på måndag åker jag och innan dess ska jag fixa rengrock, fota omslag och skriva klart flera artiklar. Puh - SNART klar. Blir därför mycket bildbloggande just nu. 

  Kommentarer (0) | 26 Juni 2014

  Dagens morgonsoffa!

  Idag pratade jag sommarmode med proffsen Marianne Rundström och Johan Hurtig. @sofiaheadstrong

  Kommentarer (0) | 25 Juni 2014

  Dagens Pepp!

  Kommentarer (1) | 24 Juni 2014

  Sommarträning nu. Please!

  Midsommar – årets längsta fest. Vi steg på båten klockan kvart i nio och åt middag klockan halv ett – på natten. Herregud. Igår sprang jag en långrunda – det fick bli på tid eftersom min klocka vägrar mäta distans i Sverige. Jag sprang i 90 min – kändes tungt, men helt rätt. Hela kroppen slappnade av.

  Idag känner jag mig som en väderrörd svensk – drömmer mig tillbaka till träningslägret i Portugal. 

  Kommentarer (0) | 23 Juni 2014

  Dagens Pepp!

  Kommentarer (0) | 18 Juni 2014

  Snart i Mongoliet

  Om två veckor åker jag - hur packar man för en flärdfull äventyrsresa? Jeansskjorta, röd filthatt och sexiga leggings. Dessutom såg jag filmen Tracks om en äventyrskvinna som vandrade genom öknen med tre kameler iklädd klänning och blev ännu mer inspirerad att inte kompromissa med min stil. På Antarktis satsade jag på rött, den här gången kör jag rött, jeans och öken.

    

  Kommentarer (0) | 17 Juni 2014

  Club Nude

  För en evighets sen drev jag en hip hop/rnb/soul-klubb i Växjö som hette Club Nude. Det var när Petters Så klart var given på alla förfester, men allt i livet var annat än speciellt klart. Klubben var kaotisk, hysterisk kul (boka band, sköta garderob och räkna sedlar) och formade oss alla till entreprenörer. I helgen var två av oss tillbaka - jag och Kickan som numera bor i London och som övertalade bröllopsbandet att det var nödvändigt att spela Petter på lördagens bröllopsmiddag. Det är när man återvänder till platser och människor det blir tydligt att otroligt mycket har hänt. Livet!      

  Kommentarer (1) | 16 Juni 2014

  Jamaica

  Kommer ni ihåg när jag sprang Jamaica Reggae Marathon? Då fick jag även chansen att bo på drömmarnas hotell – Strawberry Hill. Trots att det bara var en enda natt är det mitt favorithotell - jag gillade det så mycket att jag till och med köpte sängkläderna. Blå berg, Kingston på håll, kolibrier och en tempererad madrass. Just nu drömmer jag mig tillbaka dit.

  Ska ni springa i helgen?

  Självklart. Mellan bröllop och helgjobb blir det en långrunda. 

  Kommentarer (0) | 13 Juni 2014

  Cykelmagi

  Nu är min snabbcykel – AKA karl-i-kris-cykel – framtagen för säsongen. Aningen sent kan man kanske tycka, men det blir så när man reser och har sitt liv utspritt på två kontinenter. Efter att ha fått hjälp att fixa en punktering (ja, jag vet…nästa gång fixar jag den själv) och cykeln kontrollerad av ett proffs (chefredaktören på Bicycling) placerade jag handväskan på ryggen och susade hem. Nervöst det där med skor som sitter fast i trampor och handbroms, för att inte tala om hastigheten som jag ofta blir besatt av. Det gick bra. Sen var det dags för kvällens cykeläventyr – drink, farttävling på Svevägen och middag. Det är magiskt att susa fram på en cykel genom natten. Ibland är det allt man behöver.

  Kolla förresten in mitt reportage om hur man fixar det där med stil och cykling.

  Oavsett om du gillar att cykla snabbt eller till jobbet är det dags att börja se cykeln som din viktigaste accessoar. Chanel, Hermés och Marc Jacobs har alla tagit fram modecyklar samtidigt som allt fler cykelaffärer erbjuder cykelbling.

  Jag har cyklat i hela mitt liv - till skolan, universitetet och jobbet. I Skara såväl som New York. Länge såg jag cykeln som en möjlighet till smidig transport, men i somras blev jag även uppmärksam på att det fanns en annan dimension. Ivrigt påhejad av min dåvarande kille köpte jag en snabbcykel - en hoj som i mitt gäng går under namnet karl-i-kris-cykel. Det blev en nytändning för mig - både gällande cyklandet och omhändertagandet. En karl-i-kris-cykel är nämligen inte bara en cykel, den är en del av dig och därför är varje detalj viktig. Inget lämnas åt slumpen när det gäller vare sig funktion eller stil. Även om jag tidigare skämtat om härskarcyklister var det faktiskt den kulturen som fick mig att förstå att det är kul att pyssla om sin cykel. Styret lindades gult, den gröna cykeldärkten jag fick ärva av killen kombinerade jag med orange sportbehå och handskarna med svetthål fick mig - som alltid vill vara feminin - att vilja uppfattas som lite matcho. När jag en het sommardag öste fram på Manhattan till Kanye West blev jag vid ett övergångsställe stoppad av fotografen Sam Polcer. Han letade objekt till sin nya bok om stilsäkra cyklister i New York och undrade om han kunde få fota mig. Där och då - oborstat hår och tänder som inte kommit i kontakt med tandkräm på en hel natt, men iklädd en sexig cykeldräkt. Under mina förstå år i New York fick jag en kick av att bli fotograferad av streetstyle-fotografer som the Sartorialist - jag har till och med en av hans bilder på väggen. Det har dock hänt något med både mig och modebranschen - plötsligt får nämligen jag en större kick av att synas på bild med min cykeln och hojjen syns i allt fler modetidningar. Sam Polcers som fotograferat modekvinnor i klänningar, hipstertjejer med tatuerade armar och Brooklyngäng med matachande kläder - alla på cykel - kommer den här månaden ut med boken New York Bike Style. I egenskap av fotograf, New York-bo och cykelentusiast har han sett staden genomgå en förändring just när det gäller cykelstil.

  -Det finns många stilsäkra människor som inte brukade cykla som har upptäckt cykeln nu. Jag tror inte att det hade varit så lätt att göra den här boken för fem år sedan.

  I modebranschen som alltid är snabb med att plocka upp trender är det tydligt att cykeln blir allt viktigare. Både H&M och Levi’s har exempelvis lanserat specialkollektioner med trampvänliga kläder som bland annat innehåller jeans med rem för cykellås. Några av världens största modehus - Marc Jacobs, Chanel och Fendi - har alla lanserat exklusiva cyklar med statusmarkerande loggor och prislappar med många nollor. Dessutom har Ralph Lauren arrangerat cykellopp. Även trenddrivande varuhus som Colette i Paris har hypat cykeln med skyltfönster tillägnade den legendariska tävlingen Tour de France samtidigt som några av världens mest kända modefotografer, bland dem Juergen Teller, låtit sin alldeles egen hoj synas på bild i en reklamkampanj. Hojen är helt klart en accessoar att investera i och minst lika användbar som handväskan.

  I somras när jag testade matchostilen på cykel och experimenterade fram en egen cykelpersona - gult är min cykelfärg - fick jag via nyvunna cykelvänner höra talas om Sky Yaeger. Förutom att vara grym på mountainbike är hon både en av världens första kvinnliga cykelmekaniker och cykeldesigners. Mitt hjärta bankar alltid för kvinnliga pionjärer inom sport och cykeln är extra viktig eftersom den redan vid förra sekelskiftet var ett verktyg för suffragetterna som då krävde kvinnlig rösträtt. Yaeger som designat tusentals cyklar åt Bianchi tar numera fram cyklar åt Shinola som är ett av USA:s just nu hippaste märken. Yaeger som varit en av cykelvärldens mest framstående kvinna i många år säger att den accelererande motionstrenden som just nu pågår tvingar traditionella cykelföretag att fokusera på stil.

  -Många cykelföretag har stora egon och det handlade länge bara om vem som vann Tour De France. Nu påverkas alla av att cykling blivit mode. Tidigare var fokus transport, hälsa eller snabbhet, nu är även stil en faktor.

  Förutom motionstrenden är det vi kvinnor som snabbar på utvecklingen. Vi har nämligen börjat cykla i allt större utsträckning och kör numera om både härskarcyklister i lycradräkter och hipsters med skägg. Kort och gott går vi inte längre att ignorera. Exempelvis tvingas alltfler cykelaffärer inse att inte alla kvinnor gillar rosa samtidigt som fler kvinnliga entreprenörer vågar satsa på sina drömmar. En av dem är skådespelerskan Sarah Canner som bestämde sig för att designa en snygg reflexväst. När hon fick idéen bodde hon i Paris och hade precis blivit passionerad cyklist. En dag när hon bar mörka kläder i skymning fick hon känslan av att vara osynlig, framförallt för bilister. Hon blev rädd och började leta efter reflexkläder.

  -Då insåg jag att alla säkerhetskläder var fula, vilket dom absolut inte behöver vara. Jag kunde inte släppa tanken på att göra något eget och startade Vespertine när jag kom hem till New York. 

  Sarah Canner har idag tagit fram smickrande västar, eleganta broscher och snygga bälten som alla är utrustade med reflexer. Plaggen är gjorda för cykel, men går också att använda när man springer eller hänger på stan.

  Allt fler storstäder utrustas med cykelbanor och när man reser går det snart att hyra en cykel vart man än kommer. Cykelanpassningen bidrar till att cykelkulturen sprids och att det öppnar upp allt fler cykelbutiker med livsstilsinriktning. En av dem är Norvelo i Stockholm. Här finns guldfärgade styren, kugghjul i neon och ringklockor i bronsnyans. Trädisken som kommer från 50-talet är fylld med cykeldelar som får mig att inse att jag kan göra årets accessoar helt unik.

  -Du kan komma in och få din cykel precis som du vill, säger Jan Christiansen.

  Cykeln jag får låna av Jan är exempelvis specialgjord för en tjej som ville ha en hoj som matchade hennes sneakers. Kräm, rosa och mint - lite som en glass.

  Jag äger en dyr snabbcykel, men också en skrotig cykel som står parkerad utanför mitt hus året om. Det bästa med trenden är att du kan personifiera båda - alla styren kan exempelvis lindas i färg oavsett prisklass och pimpas med snygga ringklockor, trampor och sadlar. 

  Kommentarer (1) | 12 Juni 2014

  På jobbet idag!

  Intervaller - tusingar - och fotografering. Följ mig på insta @sofiaheadstrong.com

  Kommentarer (0) | 11 Juni 2014

  Jag har lärt mig prioritera!

  Den 30:e åker jag till Mongoliet (ja, herregud – vilket äventyr. Det får ni självklart följa med på.), men innan dess ska jag hinna lämna massa artiklar, fixa flera fotograferingar och klara av alldeles för många möten innan sommarledigheten. Jag känner stressen. Vid det här laget vet jag hur det är – känslan som gör att man bara vill tänka jobb. Hela tiden. Även om det känns som om jag inte hinner eller borde springa när jag har massa saker att fixa så ser jag till att springa extra mycket under stressperioderna. Jag gör därför löpningen till det allra viktigaste. Låter kanske knäppt, men allt annat blir faktiskt enklare då. 

  Kommentarer (0) | 10 Juni 2014

  Sporten på festen!

  Stella McCartney är en favorit - inte bara för att hon designat flera av de löparklänningar jag springer i utan också för att hon ständigt flyttar fram positionerna för sporten i andra sammanhang. Perfektion säger jag om resortkollektionen. På lördag ska jag på bröllop och då planerar jag att bära en klänning från H Fredriksson med en sportbehå från Michi under. När jag var i Toronto köpte jag tre behåar som jag numera bär under alla tänkbara toppar och klänningar - perfekt sportig touch på kreationer som kan kännas alldeles för uppklädda. Happy Monday alla löpare! 

  Kommentarer (1) | 09 Juni 2014

  Älskade slitsar - perfekt för löparben!

  Vi springer för att blir av med stress, lösa problem, få struktur i livet...och få snygga ben. Jag älskar slitsar på långklänningar. Just nu drömmer jag om Jennifer Lopez blåsa från Donna Karan och en fest värdig klänningen. 

  Kommentarer (0) | 05 Juni 2014

  Idag på jobbet

  Paneldiskussion i radioprogrammet Pokal som börjar sändas i P1 om några veckor och innan dess en fotografering där jag flätades samman med bästa Sofie - idag känner jag att jag har världens bästa jobb extra mycket. 

  Kommentarer (1) | 04 Juni 2014

  Den där resan

  Vissa veckor vill jag ge upp. Det här får mig att fortsätta springa när det är som tyngst. Peppcitatet? Proust.  

  Morgonrundorna. Jag har etablerat en rutin och den är svårare att bryta än om jag skulle springa vid olika tidpunkter varje vecka.  

  Medaljerna. Mitt hem är dekorerade med mina maratonmedaljer som dagligen påminner mig om att jag är en löpare.

  Löparklubben. Jag är en ensamlöpare, men det är extra svårt att slopa pass när andra är med så därför springer jag en gång i veckan med en löparklubb.

  Nakenbilderna. Det här är ett knep från Luc Carl - Lady Gagas ex och författare till Drunk Diet - som går ut på att man tar en bild på sig varje månad. Självklart vill man vara sitt snyggaste jag naken. 

  Belöningen. Jag får bara köpa finkaffe från min favoritbarista när jag sprungit.

  Veckomålen. Så här långt måste jag sprungit innan veckan är över istället för regler för varje dagar gör att jag känner mig mindre styrd och mindre misslyckad om jag missar ett pass.

  Sms:en. När min kompis Gigi och jag ska springa samma lopp ber jag henne sms:a mig efter sina rundor - får alltid fart på mig eftersom jag inte vill vara sämre än min vän.

  Tråk-gången. Om du tvingar dig själv att ta dig igenom den planerade distansen inser du ganska snart att det tar sjukt lång tid att gå.

  Pepplåtarna. Spelförbud förutom när jag springer.

  Bekräftelsen. När jag tappar lusten går jag igenom min löpardagbok eller kalendern där jag skrivit upp alla rundor och blir stolt över mig själv.

  Loppet. Ett konkret mål motar bort mitt slappa jag, så därför försöker jag alltid vara anmäld till ett mål. 

  Jag förresten med i expressen och pratade om löpning och status. Läs artikeln här. 

  Kommentarer (1) | 03 Juni 2014

  Maximera NYC

  Nu är jag i Stockholm sen två timmar tillbaka. Det är alltid svårt att lämna New York. Och jag gör det ofta. Därför har jag utarbetat en rutin som gör det enklare. Dagen innan jag flyger – ibland samma dag – springer jag en långrunda genom stadens mest ikoniska kvarter. Det blir Central Park, Time Square, mina favoritbroar och platserna som ger maximerad skyline. Kolla in mitt instagramkonto @sofiaheadstrong för bilder från helgens runda. Efter det njuter jag alltid av typisk NY-mat som fisktacos, hipsterfavoriten grönkålssallad, frukostpizza med ägg eller en bagel. Efter det tittar jag på utsikten från mina fönster tills taxin hämtar upp och sen lugnar jag nerverna med en glass på flygplatsen. Tills nästa gång älskade NYC.   

  Kommentarer (1) | 02 Juni 2014

  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser