Sofia Hedström | Women's Health

Annons

Sofia Hedström av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Den ofrivillige ultralöparen

  I lördags sprang jag Southern Most Marathon i Key West. Dessutom gjorde jag det knäppaste som antagligen kan hända under ett lopp. Jag sprang vile och hamnade på helt fel sida av ön. Det slutade med att jag sprang 48 km innan jag tog mig i mål. Om detta sjukt jobbiga och sjukt roliga äventyr får ni snart läsa i Runner’s World. Som ni märker är jag sjukt seg på bloggen, därför är det bäst att följa mig på instagram @sofiaheadstrong tills jag får upp tempot igen. 

  Kommentarer (3) | 13 Oktober 2015

  27

  I höst springer jag Southern Most Marathon i Key West (10:e oktober) och New York Marathon (1:a november). Det är rejäl upptrappning som gäller här samtidigt som jag inte vill missa en chans att njuta av sommaren. Livsnjutning och intensivträning på samma gång. Dessutom har jag vilat mina benhinnor så igår när jag skulle köra ett långpass var det som om jag hade en extra växel i kroppen. Jag springa över bron, sen ner längst östra sidan till Battery Park och frihetsgudinnan och sen upp längst västra sidan ända till 89:e gata där jag desperat tvingades rusa in i en mataffär för att köpa Gatorade. Vidare till Central Park där det började skymma och upp till reservoaren där jag tvingades köra ett och ett halvt varv innan jag var uppe i 27 km. Magiskt, men tufft. Sen släpade jag mig ut ur den mörka parken, hoppade in i en taxi och blev åksjuk eftersom jag envisades med att sms:a. En långrunda down.  

  Kommentarer (0) | 07 September 2015

  Hej världens bästa indiansommar!

  Mitt bloggande har varit irriterande segt (förlåt). Man skulle kunna tro att det beror på att jag tränat som en passionerad galning. Eller på att jag gått ner i viloläge. Båda stämmer, men framförallt har jag inte fått in bloggflytet.

  Den här sommaren har jag äntligen slappnat av och gått ner i viloläge. Faktiskt ett helt nytt fenomen för mig. Förra sommaren spenderade jag trots allt på en överlevnadsresa i Mongoliet utan bagage. Och somrarna innan dess har jag lidit av arbetsnarkomani/jobbpassion – det här med att jobba för mycket är inte svart eller vitt.  

  I år har jag cyklat till stranden, dansat, sprungit och yogat som om det inte fanns en morgondag. Dessutom är sommaren inte över än här i New York så jag kommer fortsätta ett tag till.

  Jag ska försöka blogga mer frekvent, men om jag hamnar i en svacka så kan ni följa mig på instagram @sofiaheadstrong

  P.S. Innan min cykel-strand-cykel-sommar började gjorde jag ett radioprogram åt P1 tillsammans med Anna Åkerlund som är en grym vän och grym radioproducent (hon är boss för Stil i P1). Vårt program heter Det nya utefolket som ni kan lyssna på här. 

  Kommentarer (3) | 01 September 2015

  Löpartips från Paula Radcliffe

  Igår fick webb-Jenny och jag springa en runda med världens snabbaste kvinna – Paula Radcliffe. Här är några tips som jag lyckades få ur henne.

  1. Räkna när du springer långt. Det har en lugnande effekt.

  2. Ha ett mål, som en Häägen-Dazs. Det hade Paula efter ett av sina lopp.

  3. Kör 3 min-intervaller med lugn jogg på en och en halv minut emellan. 

  4. Peppande musik på löpbandet, Paula gillar Katy Perry.

  5. Två veckors absolut vila efter ett maraton.

  Kommentarer (0) | 02 Juni 2015

  Bahamas - NYC – Boulder – Stockholm

  Nu har det varit segt på bloggen. Igen. Mitt liv har varit lite utav ett maratonlopp när det kommer till resandet de senaste veckorna. En av höjdpunkterna var att få komma till vad som ofta beskrivs som USA:s löparstad nummer ett - Boulder. Trots att jag bara var där i ett dygn fick jag av en slump komma hem till ultralöparen Scott Jurek (kommer berätta allt om detta äventyr i min nästa krönika). Min egen rund där blev dock sådär – kändes som om jag sprang runt med tyngder. Men jag fick vara där, se löparna och kunde fantisera om alla som springer runt där på bergen.

  Nu har jag precis landat i Stockholm och hoppas att livet kommer vara någorlunda lugnt den här veckan. Jag är trött, men väldigt hög på livet.   

  Kommentarer (2) | 25 Maj 2015

  Bahamas-glädje!

  Aningen bränd, men lycklig försöker jag nu ladda om från bikiniliv till Brooklyn Half Marathon. Idag cyklade jag dessutom över halva Manhattan i jakt på stora blockljus till en fotografering som ska göras i min lägenhet i morgon. Jag har efter flera års drömmande äntligen fått en öppen brasa, ja i alla fall träramen runt. Där ligger nu handplockade snäckor från resan. Vad gör man med livets alla tvära kast? Man hänger med och tar in. Vad gör man när allt står still? Tänker tillbaka.   

  Kommentarer (0) | 14 Maj 2015

  Dagens gym - Bahamas!

  Ibland bjuder livet på överraskningar som är omöjliga att förutse (läs just nu är jag på Bahamas). Elva och en halv timmes sömn, strandrundor och ett konstant badande. Jag njuter och är tacksam. Livet! 

  Kommentarer (0) | 12 Maj 2015

  Träningstrender på TV

  Igår blev jag intervjuad för TV-programmet Entertainment Tonight om träningstrender. Den hetaste heter HIIT och bygger på intervaller (3000 experter har intervjuats), men även träning på löpband ligger bra till nu under 2015. Intervjun skedde längs älskade West Side Highway – en favoritplats att springa på, men också ett ställe att se celebriteter. Häng med mig på Instagram @sofiaheadstrong

  Kommentarer (0) | 08 Maj 2015

  Den föränderliga kroppen!

  Även om löpning för mig framförallt är en mental fristad – en möjlighet att hämta kraft och få rytm i detta galna liv - så märker man ju även att kroppen påverkas. Efter intervaller blir den tonad och om jag skolkar från löpningen blir den slapp. Så är det och jag försöker notera snarare än bli galen när jag ser förändringarna i spegeln. Hur tänker jag? Maximal kontroll leder alltid till ohälsa. Kroppen är föränderlig. Acceptera!

  Jag får ofta mail med frågor om jag går på någon diet, om jag äter gulan i ägget och om den senaste supermaten. En del av er som mailar berättar om ert eget förhållande till mat och ibland blir jag ledsen. Det är oerhört viktigt att äta, inte minst för att det är ett njutningsmedel och för att man behöver mat när man tränar. Låt aldrig maten bli en fixering, det är mitt allra viktigaste matråd. Visst är mat bränsle och visst kommer det hela tiden rapporter om mat som transformerar kroppen, men eftersom jag ständigt ser människor med matproblem (hej modebranschen) är det viktigt för mig att inte göra mat till något komplicerat och därför utesluter jag ingenting i min diet förutom kött (ett tonårsbeslut som jag ibland faktiskt numera även ruckar på. Efter LA Marathon åt jag faktiskt en stek).

  Så här äter jag:

  Frukost: ett kokt ägg, havregrynsgröt med frukt och ofta en cortado/americano från baristorna på Gimme.

  Lunch: Lagad och ofta på restaurang så det kan vara allt ifrån sushi till thai.

  Middag: Lagad! Tyvärr ofta ute – New York är ingen stad för hemmamys.

  Jag är ingen mellanmålsmänniska, däremot kommer jag från en familj som alltid fikar och är därför svag för kakor och efterrätter. Ibland äter jag för många kakor, om jag är på en Chanelvisning i Paris äter jag mellan 10-12 macarons (fråga min fotograf). Så blir det ibland. Jag är inte återhållsam och har accepterat den sidan av mig!

  Nästan alla rundor springer jag innan frukost och när jag sprungit långt ser jag till att äta mer än vanligt. Det är dock svårt att inte göra något annat eftersom kroppen skriker efter mat. Och jag äter alltid direkt efter att jag sprungit – inom en timme.

  Jag dricker alkohol – margaritas eller prosecco.

  Äter vitaminer – järn, Zink och B samt öljästtabletter för håret

  Tillbaka till fixeringen. Både mat och träning är förförande och det är lätt att bli besatt, men tyvärr blir det ofta kortsiktigt och ohälsosamt. Min filosofi är därför alltid att tillåta mig saker när det bjuds och att inte vara sådär galet kontrollerad. Ibland missar jag ett pass, ibland äter jag för många munkar och mandelcroissanger. Om allt i livet skulle handla om att maximera träningen skulle jag tröttna och det är bara en av många anledningar till att jag alltid försöker njuta. Kroppen då? Jo, den är en fantastisk gåva som står ut med mig. Jag är tacksam. 

  Kommentarer (5) | 07 Maj 2015

  Lycka till i helgen...

  ...alla ni som springer Women's Health halvmaraton. Så här såg det ut förra året. Kör hårt!

  Kommentarer (0) | 24 April 2015

  219 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser