Sofia Hedström - Den föränderliga kroppen! | Women's Health

Annons

Den föränderliga kroppen! av Sofia Hedström

Sofia Hedström är modechefen som springer maratons i klänning. Efter tio år utan motion började hon att löpträna för att stressa av och stod redan samma år i starten på New York Marathon. Följ med Sofia på hennes rundor i New York, Stockholm och dit henne arbete för henne - från modeveckor i Paris till äventyrsresor på Antarktis. Högt och lågt, men alltid framåt.


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Den föränderliga kroppen!

  Även om löpning för mig framförallt är en mental fristad – en möjlighet att hämta kraft och få rytm i detta galna liv - så märker man ju även att kroppen påverkas. Efter intervaller blir den tonad och om jag skolkar från löpningen blir den slapp. Så är det och jag försöker notera snarare än bli galen när jag ser förändringarna i spegeln. Hur tänker jag? Maximal kontroll leder alltid till ohälsa. Kroppen är föränderlig. Acceptera!

  Jag får ofta mail med frågor om jag går på någon diet, om jag äter gulan i ägget och om den senaste supermaten. En del av er som mailar berättar om ert eget förhållande till mat och ibland blir jag ledsen. Det är oerhört viktigt att äta, inte minst för att det är ett njutningsmedel och för att man behöver mat när man tränar. Låt aldrig maten bli en fixering, det är mitt allra viktigaste matråd. Visst är mat bränsle och visst kommer det hela tiden rapporter om mat som transformerar kroppen, men eftersom jag ständigt ser människor med matproblem (hej modebranschen) är det viktigt för mig att inte göra mat till något komplicerat och därför utesluter jag ingenting i min diet förutom kött (ett tonårsbeslut som jag ibland faktiskt numera även ruckar på. Efter LA Marathon åt jag faktiskt en stek).

  Så här äter jag:

  Frukost: ett kokt ägg, havregrynsgröt med frukt och ofta en cortado/americano från baristorna på Gimme.

  Lunch: Lagad och ofta på restaurang så det kan vara allt ifrån sushi till thai.

  Middag: Lagad! Tyvärr ofta ute – New York är ingen stad för hemmamys.

  Jag är ingen mellanmålsmänniska, däremot kommer jag från en familj som alltid fikar och är därför svag för kakor och efterrätter. Ibland äter jag för många kakor, om jag är på en Chanelvisning i Paris äter jag mellan 10-12 macarons (fråga min fotograf). Så blir det ibland. Jag är inte återhållsam och har accepterat den sidan av mig!

  Nästan alla rundor springer jag innan frukost och när jag sprungit långt ser jag till att äta mer än vanligt. Det är dock svårt att inte göra något annat eftersom kroppen skriker efter mat. Och jag äter alltid direkt efter att jag sprungit – inom en timme.

  Jag dricker alkohol – margaritas eller prosecco.

  Äter vitaminer – järn, Zink och B samt öljästtabletter för håret

  Tillbaka till fixeringen. Både mat och träning är förförande och det är lätt att bli besatt, men tyvärr blir det ofta kortsiktigt och ohälsosamt. Min filosofi är därför alltid att tillåta mig saker när det bjuds och att inte vara sådär galet kontrollerad. Ibland missar jag ett pass, ibland äter jag för många munkar och mandelcroissanger. Om allt i livet skulle handla om att maximera träningen skulle jag tröttna och det är bara en av många anledningar till att jag alltid försöker njuta. Kroppen då? Jo, den är en fantastisk gåva som står ut med mig. Jag är tacksam. 

  2015-05-07 19:26

  Kommentarer (5)

  Kommentera

  (visas ej)

  För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
  från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
  « skriv talet trettionio med siffror i fältet här


  Kommentarer


  2015-05-15 17:14   Jenny

  Klokt tankesätt tycker jag!

   

  2015-05-12 07:31   pilla

  Word! Min filosofi att äter man mer någon dag så äter man mindre en annan för att man är mindre hungrig då. Träna och äta allt i måttliga mängder tror jag är bäst i längden.

   

  2015-05-08 20:47   Sofia Hedström

  Vad glad jag blir! Stor kram och trevlig helg!

   

  2015-05-08 15:42   Anna N

  Fantastiskt inlägg! Tack!

   

  2015-05-08 07:45   Frida

  "Låt aldrig mat bli en fixering"
  "Kroppen är föränderlig. Acceptera!"

  Ska nog sätta upp dessa någonstans! :) Kram!

   

  2015-05-07 20:42   Gina

  Tack Sofia!

   
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser