Maria Gradin | Women's Health

Annons

Maria Gradin av Maria Gradin

Ålder: 33 år
Gör: Gymnasielärare i SH och GE
Målsättning WHHM: Vill slå sin egen WHHM-tid från 2014, 1:37:50

Följ Mias väg mot Women's Health Halvmarathon den 23 april 2016!


RSS-flöde


Kategorier

Mest läst


Andra bloggar

Alexandra Petersson


Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

Tanja Djelevic


[Läs mer]

Anna-Lena Petterson


Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

Moa Quist


Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

Iman Malmberg


Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

Beatrice S Magnusson


Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

Tack för mig!

Vill passa på att tacka för den här tiden som jag varit på WH. Livet går vidare här i Australien och jag känner att det finns allt mindre tid till att skriva. Jag känner mer för att fokusera på annat och uppleva mera. Därför väljer jag att sluta blogga. 

Jag finns på instagram om ni vill snacka och spana in bilder på löpning och om hur det är att bo på andra sidan jordklotet. Ni hittar mig på @maria_gradin_

See you later alligator! 

Kommentarer (0) | 08 Februari 2017

Löpning som sorgearbete

Australien ligger väldigt långt bort från Sverige just nu. Lite väl långt bort. Min mormor är gammal och väldigt sjuk och det finns inget kvar att göra. Den eviga väntan på meddelanden och samtal hemifrån hur hon mår och hur allt går, det är tärande. Något som hjälper mig är min löpning vid havet, där får jag tid att tänka och minnena från min mormor blir tydliga.

Everyone you meet is fighting a battle that you know nothing about.

Be kind. Always.

Kommentarer (0) | 28 Januari 2017

Utflykt till Bondi Beach

Igår tog vi båten över till Watsons Bay där min kompis Sussie väntade på oss med bilen. Därefter åkte vi ner till Bondi och hängde på stranden på eftermiddagen. Klart att vi måste se Bondi, stranden har man ju hört så mycket om! Det finns även buss som går från Watsons Bay till Bondi. Det var en himla trevlig utflykt som jag verkligen rekommenderar. Båten tar bara ca 15 minuter från Manly till Watsons bay, har du riktigt gott om tid och skulle jag rekommendera er att stanna och spana in det stället också, verkar jättemysigt. Nästa gång jag åker till Bondi ser jag framemot att promenera coastal walk från Bondi till Bronte som ska vara ca 7 km och ha fantastiska vyer.

En helt ok start på veckan! :)

Kategorier
Australien   Sydney  
Kommentarer (0) | 23 Januari 2017

Hälsosamma lunchlådor för barn

Vi ska vara väldigt tacksamma i Sverige för att våra barn får mat på förskolan och i skolan. När vi bodde i Sverige fick våra barn även frukost på förskolan en period. Nu är det andra direktiv och lunchlådor ska fixas hemma för barnen att ta med under dagen. Därför sitter jag nu och funderar hur jag ska läggs upp det hela. Nya lunchlådor är inköpta som rymmer en liten isklamp och jag har tittat igenom det material vi fick på informationsmötet på skolan. Det är ju trevligt om det både är gott, nyttigt och varierat. 

Kategorier
Sydney  
Kommentarer (0) | 18 Januari 2017

Löpning med utsikt

En av mina favoritrundor här är att ta sig bort till Shelly Beach, vidare mot North Head och för att komma fram till utsiktsplatsen Fairfax innan jag springer hem igen. I lördags sprang jag exakt den svängen och den är väldigt fin men så jobbig i värmen. Jag blir aldrig less på den här utsikten, den känns så mäktig. Det var riktigt skönt att det började regna lite i slutet av passet.

Jag längtar nästan efter att få springa i mer behagliga temperaturer. Luftfuktigheten gör att det känns ännu varmare tycker jag. Jag tänker att jag sparar mig till långpass lite senare då det blivit lite svalare. 

Att enbart springa är inte hållbart i längden då det finns stor risk för skador, därför har jag nu tagit mig an WH:s egna Tabata-utmaning! Tänker att den kan göra så att jag kommer igång med lite annan träning som gynnar min löpning. Jag behöver fokusera på benstyrka, spänst, rörlighet, stabilitet, bålstyrka och balans, alla dessa bitar krävs att jag jobbar med för att hålla mig hel under träningen och de lopp jag vill springa. Jag använder mig av en träningsapp där jag tränar 30 s intensivt och vilar 10 s och sedan håller jag uppe ett tempo i ca 20 min. Det är jobbigt och svettigt samt att det funkar utmärkt att göra hemma och det tar inte så lång tid. 

Häng med på Tabata-utmaningen du också - läs mer på WH

Kommentarer (0) | 15 Januari 2017

Nyttiga mellanmål

Mellanmål kan man ju inte vara utan och jag håller på att testa på några nya recept för att hitta en bra variation i barnens lunchlådor och när vi är på utflykt. Smoothie med banan och hallon bl.a. och isglass gjord på färskpressade apelsiner är inte så lätt att ta med på utflykt däremot är matmuffins det men än har jag inte hittat det ultimata receptet. 

Har du något tips på goda matiga muffins?

Jag har även börjat att blanda ihop olika kalla röror som man kan ha i wraps, det är ju perfekt mellanmål men också lite knepigt att ta med.

Kategorier
Mat för löpare  
Kommentarer (0) | 12 Januari 2017

Att träna i värmebölja

I morgon väntar vi nära 40 grader här i Sydney. Det har varit varmt här i dag med och i tidningarna varnar de om höga temperaturer som dödar fler människor än någon annan aktivitet här i Australien. De tar hettan på allvar och det finns tydliga instruktioner kring hur man ska hantera den både före, under och efter den. Om man nu ändå blir sugen på att träna görs det bäst inomhus i en lite svalare miljö. Jag gillar verkligen träningsappar som ser till att träningspasset blir varierat och att man håller uppe tempot. Jag gillar mest övningar där jag har min egen kropp sommotstånd. Funderar på att hitta ett bra gym som har någon trevlig gruppträning för att variera med löpningen.

Jag kan tänka mig att det är liknande för er i Sverige när kylan tränger på och det blir så kallt att det är svårt att vistas ute en längre tid. 

Nu är jag även anmäld till Sydney Marathon som går av stapeln den 17 september. En perfekt present till mig från mig nu när jag fyller 35 år i början av september, eller var det 25 år? ;) 

Kommentarer (0) | 10 Januari 2017

Om att träna med barn

Ett sätt att få en trevlig aktiv stund tillsammans med barnen är att ta dem på en cykeltur. Själv byter du om till springkläder och ta med en ryggsäck med vatten och lite pengar. Stanna gärna på vägen för att ta en paus och köp en smoothie. Barnen får lite mer energi och man får springa vid deras sida lite längre.

Väldigt kul att se barnen glada över att cykla och de uppskattar när man springer bredvid. Det är lätt hänt att det blir små tävlingar mellan barnen med fartökningar och då gäller det att ha koll i trafiken och på cykelbanan. Det blir lite enkel intervallträning för den förälder som springer bredvid också. :)

Kategorier
Sydney   Träna med barn  
Kommentarer (1) | 05 Januari 2017

Nytt år och nya mål

Gott nytt år!

Vi firade här i Manly, hade picknick och tittade på fyrverkerierna. I morse drog jag ut på en springrunda efter en lång frukost. I dag har det varit mulet hela dagen men det är ändå runt 30 grader vilket gör att jag drar ner tempot en aning, dessutom var den här turen en kuperad variant så då är det svårt med farten. Men härligt att komma ut och röra på sig.

Nu är det även dags att planera upp träningsåret på riktigt. Jag är väldigt intresserad av att springa Sydney Morning Herald Half Marathon i maj och Sydney Marathon i september, det får nog bli mina stora mål.Nästa steg blir att planera upp träningen inför loppen. 

Skulle varit kul att springa Women's Health Halvmarathon i Stockholm men vi kommer att åka hem i juli så jag hinner tyvärr inte med det.

Har du några lopp du ska springa i år?

Kommentarer (0) | 01 Januari 2017

Bilder från vår semester

Här kommer bilder från vår semester på Guldkusten. Vi bodde på Broadbeach som ligger ca tre km söder om Surfers paradise. Guldkusten är perfekt för barnfamiljer då det finns massa skoj att hitta på. Vi bodde på ett bra hotell som hade en pool där barnen trivdes, promenadavstånd till havet och nära restauranger. Vi hann även med att besöka Wet n Wild och Movie World, kul får både små och stora. :) Vi sprang en del på morgonen också och jag fick ihop totalt 25 km på de dagar jag sprang, passade på att titta mig omkring längs med strandpromenaden. Det perfekta sättet att starta dagen på enligt mig.

God fortsättning på er!

Kategorier
Australien  
Kommentarer (0) | 27 December 2016

151 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 16 Nästa Sista 
Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
Annonser