Annica Bottne | Women's Health

Annons
Bloggen du sökte är avslutad och arkiverad.

Till bloggarnas förstasida
Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
Annonser
 

Annica Bottne av Annica – Energi&Magi

Med denna blogg vill jag försöka skapa motivation och inspiration för att leva ett hälsosamt liv utifrån dina personliga förutsättningar, mål och visioner. Jag vill dela med mig av mitt liv och den positiva energi och den träningsmagi jag får uppleva genom mitt instruerande samt även dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter inom träning, kost och hälsa.


RSS-flöde


Kategorier

 1. » Mat

Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Bloggen flyttar till energiochmagi.com

  Nu är det dags för mig att flytta från Fitness Magazine till en egen adress, ENERGIOCHMAGI.COM. Ni som följt bloggen under en längre tid kommer att känna igen er!
  (Enligt Annika så kan ni tömma er Cache om ni fortfarande kommer till denna sida. Hon är klok så jag litar på att det är ett toppentips!)

  Jag kommer att blogga precis som vanligt, om precis samma saker och på precis samma sätt. Jag kommer att fortsätta göra mitt bästa för att inspirera, motivera och förhoppningsvis sprida energi. Ni är varmt välkomna att följa med!

  20131204-145848.jpg

  Troligtvis kommer jag dock att ta en liten bloggpaus under vår bröllopsresa, men det återkommer jag om!

  Ses på nya bloggen!

  Kommentarer (0) | 04 December 2013

  BODYBALANCE® med Adam

  Förtjusande Adam och ljuvliga BODYBALANCE®. Tack.

  Det är otroligt sällan jag tränar för min egen skull under terminerna. Jag prioriterar alltid mina klasser och att orka leverera dem på bästa sätt. Jag har bra variation på mina klasser vilket gör att jag får fina resultat av träningen trots brist på "träning för min egen skull". Det som definitivt saknas är dock någon typ av rörlighetsträning och långsamma rörelser. Oftast funderar jag inte särskilt mycket över det men när jag väl tar mig tid att prioritera den typen av träning så jublar både kropp och psyke.

  Idag prioriterade jag alltså BODYBALANCE® med Les Mills grymma Adam Gripenblom som körde hos oss på Stadshagen ikväll. Klassen är en blandning av yoga, thai chi och pilates, med skönt flöde, till bra musik. Adam är en personlig, varm och otroligt kompetent instruktör och han bjöd på en superhärlig klass som var både jobbig och skön på samma gång. Det kändes nyttigt både för kroppen och hjärnan att varva ner och försöka vara i nuet och inte låta tankarna rusa iväg. Att sträcka ut stela muskler och fokusera inåt för en stund. Det är dock lättare sagt än gjort just nu, vilket självklart gör det ännu viktigare!

  20131202-224638.jpg

  Stort tack finaste Adam, en timme med dig, för min egen skull, var precis vad jag behövde just nu!

  Kommentarer (0) | 02 December 2013

  Sista måndagsklasserna i Bromma

  Det är många "sista" just nu. Sista combaten, sista för iår, sista lördagsdansen, sista för terminen och även sista måndagsklasserna i Bromma.

  Önskar att det var för terminen men tyvärr kommer jag inte få köra dem efter jul. Detta är ett beslut som de ansvariga på Sats Bromma tagit och hur gärna jag än vill fortsätta och hur gärna mina deltagare än vill att jag ska fortsätta så har de inte prioriterat så. I dethär fallet spelar inte min fina statistik och det faktum att jag inte vickat bort en enda klass någon roll, tyvärr. Det beror inte heller på mig som person eller instruktör. Det är andra omständigheter som jag tyvärr inte kan påverka, alls. Ingen är mer ledsen än jag. Min SH'BAM® på tisdagar får iallafall vara kvar vilket jag såklart är väldigt glad för!

  Därför körde vi lite extra hårt idag på både SeniorPulsen och min härliga BODYPUMP®! Jag kände mig både pigg, inspirerad och stark. Riktigt grymma klasser med underbara deltagare. Det blev iallafall en fin avslutning på mina måndagsklasser!

  20131202-141321.jpg

  20131202-141330.jpg

  Ibland blir saker och ting inte alls som man önskar. Då är det bästa (enligt mig) att gråta en skvätt och sedan gå vidare. Jag har varit både arg och ledsen men jag har bättre saker att lägga min energi på än sådan jag inte kan påverka. Så, idag kramade jag om många av mina seniorer, tackade mina pumpare och informerade om mina andra klasser. Sedan promenerade jag hem med ett leende för att jag avslutade klasserna på topp.

  20131202-192457.jpg

  Kommentarer (1) | 02 December 2013

  En lördag i en ishall

  Delad glädje är dubbel glädje heter det visst. Och med tanke på hur många timmar min fantastiska man har spenderat i diverse gruppträningssalar tillsammans med mig så var det hög tid att jag tog mig iväg till hans match.

  Idag var det Robins fjärde match för säsongen sedan han började om igen. För ungefär 10 år sedan var han en riktigt duktig hockeyspelare men nu var det 4 år sedan han spelade överhuvudtaget. Nu spelar han igen för att han älskar det, för att han tycker att det är roligt och för att hålla igång. Han spelar nu i Vällingby AIK, i div 4. Jag har därför spenderat min lördagkväll i en ishall tillsammans med min svärfar och tittat på när min man spelat hockey. Att dela varandras intressen och engagera sig i varandras aktiviteter är viktigare än man kan tro. Jag är stolt över honom och glad när han är glad.

  20131130-205054.jpg

  20131130-205132.jpg

  20131130-205138.jpg

  Jag är som sagt både stolt och glad. Framförallt över det faktum att han vågade ta steget och komma tillbaka till det han en gång älskade. Han tappade nämligen motivationen för träning totalt, ingenting var roligt och han ville inte träna alls. Att han hittade tillbaka till hockeyn (på en lagom seriös nivå) förändrade hans inställning till träning över lag totalt. Detta är för mig en tydlig indikation på att man måste tycka att träningsformen man utför är rolig för att orka fortsätta. Alternativt att man har ett tydligt mål som motiverar. Alla är vi olika givetvis men jag tror att glädjen i träningen skapar motivation som i sin tur skapar resultat. All träning är bra träning och alla mål är bra mål, om de kommer från hjärtat. Våga testa olika träningsformer och hitta glädjen i fysisk aktivitet!

  Kommentarer (1) | 30 November 2013

  Sista, bästa!!!

  Jag tänker ibland att jag skulle vilja vara ledig på lördagar. Sedan tillbringar jag en timme på Sats St Eriksbron med mina grymma lördagsh'bammers och vill inget hellre än att dansa på lördagar!
  Ångrar inte mitt val att jobba på lördagsförmiddagarna alls, inte för en sekund!

  Idag var hela salen alldeles full av glada dansare och det var de roligaste 45 minutrarna på länge!! Jag körde en liten blandad SH'BAM® med fem låtar från nya programmet och resten från lite olika. Önskar att jag hunnit lära mig hela nya men det har inte riktigt funnits tid tyvärr. Såhär i efterhand är jag ändå lite glad för det, för klassen blev nämligen alldeles ljuvlig och riktigt jobbig! Galet mycket dansglädje och positiv energi! Älskart!

  20131130-161618.jpg

  Nu laddar jag för en kväll i en ishall!

  Kommentarer (1) | 30 November 2013

  En vecka kvar!

  Nu börjar nedräkningen på allvar! Om precis en vecka har vi just klivit på planet och lyft mot Thailand och bröllopsresan. Jag längtar ungefär hur mycket somhelst.

  Jag konstaterade dock idag när jag kikade på väderprognoserna för de kommande tio dagarna att all den där solkrämen med faktor 50 inte kommer att behövas om det finns ett uns sanning i dem. Regn, regn och åter regn. Men regn är också ett väder och att bara få vara lediga tillsammans är det jag längtar mest efter. Att kunna sitta ner och prata, äta god mat, ta långsamma promenader, dricka kall öl och bara vara i nuet. Det ska bli otroligt härligt!

  Idag körde jag således terminens sista fredagspump! Tungt, svettigt men väldigt roligt! Kroppen kändes stark och pigg (bortsett från axeln under bröstlåten) och det var en riktigt rolig klass! Har faktiskt grymmaste fredagsgänget och kommer sakna dem!

  20131129-173101.jpg

  Häng i receptionen, en PT-kund samt lite fix och trix senare kunde jag gå hem och nu har jag precis hängt en tvättmaskin. Vardagsglamour.

  Kvällen får faktiskt bestå av disk och tvätt, raggmunk och kanske inlärning av någon ny låt till SH'BAM®en imorgon. Skulle vara väldigt roligt, men jag tror tyvärr inte jag hinner med så många innan soffan och rödvinsglaset kallar. Dethär med att jobba och gå utbildningar under tre (snart fyra) veckor i sträck börjar ta ut sin rätt skulle man kunna säga.

  Skulle mer än gärna spenderat helgen i Göreborg tillsammans med många av branschens härligaste människor på Fitnessfestivalen, men det var aldrig ett alternativ under denhär hektiska hösten. Prioritera var det.

  Ha en ljuvlig fredag nu!

  Kommentarer (0) | 29 November 2013

  En halva, en full och lite mer kaka

  Onsdagar alltså. Bästa!

  Trots att klockan ringer fruktansvärt tidigt, jag alltid är lite tröttare än jag önskar och att jag oftast vill gå hem och sova vid tretiden istället för att ladda för dubbelklass. Men ärligt talat, det är alltid värt det! Alltid.

  Idag var båda klasserna fulla. Massor av träningssugna deltagare och jag får givetvis ont i magen och lite lätt ångest när jag tänker på att jag bara ska köra en enda combatklass till. När jag står där på scenen framför 45 grymma fighters så undrar jag om jag tagit fel beslut, om jag kommer att ångra mig. Det är givetvis totalt omöjligt att veta. Jag får bara tro på att jag gör rätt. Trots att jag älskade att stå på scenen och köra combat idag tillsammans med mitt fantastiska gäng. Det var underbart roligt!

  Dessutom lyckades jag faktiskt leverera halva nya BODYPUMP®en ikväll. Hade egentligen bara tänkt byta ut en eller två låtar och strunta i resten eftersom att jag inte ska instruera förrän i januari igen. Men nya releasen är riktigt bra (och jag är väldigt trött på gamla!) och det skulle trots allt vara skönt att ha lärt sig en del av allt nytt reda innan semestern. Jag kommer givetvis att glömma det mesta innan det är dags att köra igång igen men jag inbillar mig att det går fortare att fräscha upp det då iallafall!

  Kvällen slutade strålande med att ett litet gäng av mina combatdeltagare stannade en stund efter klassen och åt av Robins kaka.

  En fin dag. En fin onsdag.

  Kommentarer (0) | 27 November 2013

  Världens finaste seniorer!

  Bästa gänget!!
  Mina seniorer alltså. Underbara. Varenda en. Det är verkligen som att ha ett helt gäng extra mor- och farföräldrar. Jag är så tacksam för att jag får jobba med detta och får möjlighet att vara åtminstone en liten del av deras liv. Idag var sista seniorklassen på St Eriksbron för denhär terminen.

  20131127-164628.jpg

  20131127-164633.jpg

  Det har blivit tradition (av någon underlig anledning) att jag bakar vid varje terminsavslutning. Alltid lika mysigt och uppskattat. Just nu har jag dock ganska mycket att göra och just igårkväll prioriterade jag att dricka vin och äta Biff Rydberg med några av mina närmaste vänner. Jag skulle egentligen baka när jag kom hem (och sedan öppna gymmet idag på morgonen...) men min underbara, fantastiskt omtänksamma man hjälpte mig med det. Han är en stjärna när det kommer till matlagning, bakning är dock mitt område. Men, efter ett tydligt recept och lite support via sms så stod det två fina adventskakor och väntade när jag kom hem igårkväll. Min ängel!! De blev dessutom fantastiskt goda (och självklart ska han få lite uppskattning såhär officiellt för det). Det är framförallt det faktum att han erbjöd sig att baka, trots att det "inte är hans grej", bara för att jag skulle kunna gå på middag med mina tjejkompisar. För att han vet att jag har fullt upp just nu men också att jag mer än gärna vill göra det lilla extra för mina seniorer. Han är bäst.

  20131127-165218.jpg

  20131127-165225.jpg

  20131127-165230.jpg

  Jag hoppas innerligt att fler och fler ska inse att det aldrig är för sent att börja träna, man kan få resultat hur gammal man än är. Dessutom kan träningen skapa nya relationer och fylla en social funktion som är viktig för väldigt många. Och, det är väldigt roligt!

  Stort tack för denna termin!

  Kommentarer (0) | 27 November 2013

  Nästa BODYJAM® - NYÅRSAFTON kl 11.00!

  Så var det redan dags för sista veckan på höstschemat. Nästa vecka startar julschemat på Sats, det sker en del förändringar bland gruppträningsklasserna och ett par av mina försvinner. Bland annat min BODYJAM®. Det innebar att kvällens klass var min sista på riktigt länge! Ett litet gäng hade hittat till Stadshagen och vi dansade järnet, mycket energi och bra drag för att vara så få. Riktigt bra avslutning på terminen!

  Nästa gång jag instruerar BODYJAM® blir på nyårsafton och då är det 67:an (nya releasen alltså) som gäller. Ska bli riktigt kul med ny musik och ny koreografi! Hoppas på bra uppslutning så att det blir ett grymt nyårsparty på förmiddagen! Maila mig om ni vill komma som gäster!

  NYÅRSAFTON Kl 11.00 på Sats Stadshagen

  Tack för denhär terminen och varmt välkomna att kicka igång träningen efter jul på nyårsafton (alternativt måndagen 6/1 kl 19.30!)

  20131125-225115.jpg

  Kommentarer (1) | 25 November 2013

  Kvartalsutbildningar i mina dansprogram

  Igår dansade jag i flera timmar, det var nämligen kvartalsutbildningar för nya releaserna av SH'BAM® och BODYJAM®.

  20131125-135511.jpg

  Bästa Dorotka Baburin höll i utbildningen för SH'BAM®14, som kommer att bli grym!! En riktigt härlig release med stora kontraster mellan låtar och stilar. Skön musik och rolig koreografi! Längtar!

  Direkt efteråt körde grymma Åsa Fornander BODYJAM®67. En del utmaningar, mycket hiphop, skön känsla och jag tror att det är den typ av release som bara kommer att växa ju mer man kör den.

  Jag önskar innerligt att det fanns ett snabbt sätt att lära sig nya releaser. Tänk om man bara kunde ladda in all information i hjärnan och kroppen på samma sätt som man laddar in den i iPhone och iPad. Jag vill kunna de nya releaserna nu, nu på en gång!
  Jag hade så gärna dansat nya SH'BAM®en på lördag och levererat nya BODYPUMP®en på onsdag. Det finns tyvärr inte en chans. Jag skulle behöva sjukanmäla mig från jobbet om det skulle gå, och det har jag tyvärr inte alls tid med! Jag får snällt ta en låt i taget och vara glad om jag kan bjuda på några nya smakprov överhuvudtaget!

  Veckan har iallafall startat med SeniorPulse och BODYPUMP® i Bromma.

  20131125-140319.jpg

  Nu är jag påväg till jobbet, och ikväll kör jag min sista BODYJAM® innan den tar jullov. På nyårsafton kl11.00 är nästa gång!!

  Kommentarer (0) | 25 November 2013

  795 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 80 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser