Ellinor Rehnström | Women's Health

Annons
Bloggen du sökte är avslutad och arkiverad.

Till bloggarnas förstasida
Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
Annonser
 

Ellinor Rehnström av Ellinor Rehnström

Om du verkligen vill någonting så kan du lyckas. Ingenting är starkare än viljans kraft! Gör medvetna val i den riktning som leder mot ditt mål.

- Detta tror jag starkt på, jag är allergisk mot hinder och bortförklaringar!

Vad har du för mål med din träning?

Låt mig här få dela med mig av mina mål och min träning! Jag hoppas att du blir inspirerad av min blogg och kan ta din träning och hälsa ett steg närmare ditt mål.

Follow on Bloglovin Följ min blogg med Bloglovin


RSS-flöde


Mest läst


Mest kommenterat


  Andra bloggar

  Alexandra Petersson


  Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

  Tanja Djelevic


  [Läs mer]

  Anna-Lena Petterson


  Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

  Maria Gradin


  Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

  Moa Quist


  Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

  Iman Malmberg


  Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

  Beatrice S Magnusson


  Hej i solen! Hoppas din dag är ... [Läs mer]

  Hej då.

  Jag har beslutat mig för att sluta blogga för Lifestyle Fitness.

  Jag har funderat på detta ett tag och när jag nu var på semester så vart det mer tydligt att detta är rätt beslut. Stundtals har det vart väldigt kul och givande att blogga. Men nu på slutet har det mest känts som en stress. Jag känner att det är många som drar i mig från olika håll vilket gör mig stressad och i slutändan får jag inget gjort.

  Bloggen finns hela tiden i mitt bakhuvud och jag går hela tiden och funderar på vad jag ska skriva om och om det är tillräckligt bra och intressant.

   När jag känner mig stressad över bloggandet så blir det inte bra och jag känner mig inte nöjd. Jag ska tala om för er som inte bloggar att det är mycket jobb med en blogg. Det går inte att komma ifrån att hur jag än försöker göra mina inlägg så tar det alltid mycket av min tid.  Tid som är min fritid och som jag känner att jag vill göra annat med. Umgås med vänner och familj eller bara koppla av utan att känna att jag måste göra ett inlägg.

  Jag har också brottats endel med hur mycket av mig själv jag vill dela med mig av och lämna ut. Det är lätt att man glömmer hur många som faktiskt har koll på en och läser vad man skriver. Jag måste säga att detta är en mycket svår avvägning. Ena dagen vill jag berätta massvis om mig själv och dela med mig och nästa dag känner jag att jag vill vara helt privat.

   Ja ni hör ju själva... =)

   

  Jag vill tacka alla er som har läst min blogg och deltagit i utmaningar, tävlingar och uttryckt er åsikt. Ni är superduktiga. Fortsätt att utmana er och ha roligt med träningen!

  Jag kommer fortsätta att blogga lite ibland på teamreebok.wordpress.com där är vi 11 st. som bloggar om Crossfit. Så någon gång ibland kommer jag att dela med mig av mig själv och min träning där. Vilket inte känns som någon större press just nu.

   

  Om en vecka börjar uttagningarna till Crossfit games. Håll tummarna för mig och mitt lag!

   Må gott så ses vi säkert i svängen

  /Ellinor

  Kommentarer (11) | 28 Februari 2013

  Min bakgrund

  hej hej

  Jag har haft lite bloggtorka sen min semester. Har haft mycket annat att fundera på så bloggen har kommit i skym undan. Jag har tänkt mycket på vad jag ska skriva om men inte känt att jag kommit på något tilltäckligt intressant. 

  Jag tänkte att jag skulle berätta lite om min träningsbakgrund. 

  Många beskriver sitt första möte med Crossfit som något revolutionerande men så var det inte för mig. Det tog nog ett år innan jag var riktigt fast. Mitt första möte med Crossfit var under 2009. Jag hade precis utbildat mig till Personlig Tränare och börjat jobba som det på Sturebadet.

  Om vi hoppar tillbaka lite längre bak i tiden

  När jag var liten gick jag på rytmiskt sport gymnastik. Vi gjorde program med bollar, rep och band. Detta höll jag på med i några år. tyckte det var ganska kul, men var inte så duktig på det. Man skulle le stort hela tiden och göra perfekta program i grupp eller själv. Jag minns att jag ofta kom sist.

  Jag sneglade alltid på tjejerna som höll på med truppgymnastik, de fick göra volter och var duktiga på att stå på händer. Det min gymnastik gav mig, var rörlighet och jag lärde mig att hjula bra... Vad jag minns så fick vi aldrig stå på händer. Vilket jag ville och önskade att jag kunde. 

  Jag kände att det var det som truppgymnastik tjejerna gjorde som jag ville göra istället. Men jag gjorde inget åt saken. När jag var tolv år slutatde jag tvärt och började spela hockey istället. Jag spelade hockey i tio år. Hoppade runt mellan många olika flick- och damlag i Stockholm. I hockeyn var jag duktig på att åka skridskor och jag var snabb. Jag spelade forward och gjorde många mål men var adrig speciellt teknisk. Vid 22 års ålder sluatde jag för jag kände att det tog upp allt för mycket tid. Det var matcher varje helg och sena träningar i veckodagarna. Jag ville styra över min egen träning och träna när jag kände att jag ville och hade tid. 

  De åren efter hockeyn följdes av medelgympa på friskis och svettis, step up, lite gym och många låååånga promenader. Jag tränade dåligt och jag tränade för lite och oregelbundet. Det roliga är att jag ändå tyckte att jag var vältränad och många i min omgivning såg mig som den där sportiga tjejen inklusive jag själv. (detta beror på vad man jämför med. Om jag idag jämför med vad enligt mig vältränad är)

  Jag gick på alla myter och hade det jobbigt med kost och val av träningsform. Jag åt t.ex för dåligt under dagen och sen när jag skulle till och träna efter jobbet så var jag för hungrig. Hade alltid en kamp om hurvida jag skulle ta den där bananen för att få energi eller skulle hela passet vara förgäves då för då skulle jag bara förbränna bananen på träningspasset.... träning för mig handlade bara om förbränning. Jag gillade step up-passen men hade läst att då fick man stora lår så då slutade jag med dem. 

  När jag senare gick en utbildning inom Hälsa, massage och spa. Ingick det utbildning till styrketräningsinstruktör. Då när jag började lära mig om träning på riktigt så växte intresset och jag började se på träning som mer än bara förbränning.

  När jag år 2008 började jobba på Surebadet så började även min väg mot mitt mera vältränade jag.

  Jag började jobba som massör, spa-terapeut och i receptionen. Det tog mig minst ett halvår innan jag tog mig in i gymmet och började träna. Min kollega Mikael Svensson la upp ett gymprogram till mig som jag så väl kommer ihåg.

  Det jag minns mest är att jag skulle göra overheadsquat 10x3 på 15 kg och marklyft 10x3 på 40 kg. Båda dessa övningar kändes så tunga och svåra. Jag koncentrerade mig till 1000 på att göra dem rätt och intresset började växa ännu mer. Vid detta tillfälle kunde jag inte heller göra en enda chins eller dips.

  För att klara min första chins så slog jag och en annan kollega vad om att vi skulle klara av att göra två strikta chins, vi hade 4 månader på oss. Ingen av oss kunde göra en enda och jag tror inte ens att jag var nära. Jag hade accepterat att jag inte kunde och att det förmodligen skulle vara så resten av mitt liv.  Jag kommer ihåg när jag skakade hand med Anna att jag tänkte i mitt innersta att det här aldrig kommer att gå.  Trots detta så ville jag verkligen ge det en chans och se om det skulle gå. Jag övade som 17 under de kommande veckorna. Detta var mitt största fokus, varje gång jag tränade övade jag lite extra på detta. Jag och Anna klarade målet! Och resten är historia.

  Jag är så glad över att jag på ca 4 år har kommit dit jag är idag. Jag är också så glad att jag kommer ihåg hur det var och kändes i början. Det hjälper mig när jag ska lära ut till andra och det ger hopp. Hopp om att alla kan lyckas! 

  Det finns många personer som har hjälpt mig på min väg tills dit jag är idag. Men det är speciellt de här tre killarna som väckte mitt intresse och lärde mig från grunden!

  Tack!

  Roberto Prestinoni, Mikael Svennson och min kärlek Per Hassis.  En bild säger oftast mer än ord. 

  Vänster bild år 2005- Träning var endast förbränning för mig. 

  Höger bild år 2012- Träning är min hobby. 


  Kommentarer (12) | 22 Februari 2013

  Min Utmaning 2013!

  Henrietta Bolander är en glad tjej på 23 år från Göteborg! Hon har genom Min Utmaning 2013 vunnit coaching med mig. Henrietta har tränat Crossfit sen i somras och hon beskriver det som kärlek vid första svettdroppen.

   

  Jag ska coacha henne fram tills tävlingen MK Open äger rum. Det är i juni detta år.

   

  Fram till dess ser jag att min uppgift är att stärka upp hennes svagheter och att få henne i så bra tävlingsform som möjligt!  

   

  Det jag har börjat med är att få en så bra överblick som möjligt på Henriettas styrkor och svagheter. Hittills har all coaching vart via mail och det är även så det är tänkt att fungera. Jag hoppas dock att vi kan få till någon eller några träningar tillsammans!

   

  Vad vi har kommit fram till är att hon behöver bli bättre på Thrusters, pistoler, ringdips, pull-ups och lära sig att göra chest to bar pull-ups och muscle up samt att bli bättre på ryck.

   

  Föregående vecka fick hon göra lite tester.

   

  1 RM i Frontsquat- 60 kg

  1 RM i overhead squat 45 kg- klarade 2 st!

  Max antal strikta pull-ups 6 st

  Max antal ringdips 2 st.

  Pistoler 1-2 st. på höger ben ingen godkänd på vänster.

   

  Fran- 21-15-9 av Thrusters och pull-ups. Tid 7:48

  Diane 21-15-9 av Marklyft 70kg och handstående armhävningar. Tid 9:08

   

  Sen vart hon lite krasslig så jag inväntar också ett resultat på Cindy

  = Amrap 20 min av 5 pull-ups, 10 armhävningar och 15 benböj.

   

   

  Jag har nu lagt upp en träningsplan. Jag vill att hon gör tre specifika träningspass per vecka. De andra dagarna får hon träna som hon vill.

  Under dessa tre veckor kommer Henrietta att fokusera på ovanstående svagheter. Passen innehåller styrka, teknik och kondition.

  Efter tre veckor får hon nya träningsprogram för att fortsätta utvecklingen åt rätt håll. Jag och Henrietta kommer ha kontinuerlig kontakt så jag vet hur det går för henne. Hennes feedback är jätteviktig för mig när jag fortsätter att planera kommande pass. Den ger mig information som jag behöver för att kunna planera hennes träning så bra som möjligt.

  Jag själv tycker detta känns väldigt spännande. Det som är allra roligast är att träna och hjälpa människor som bryr sig om träning och vill utvecklas! Det känn som om Henrietta har helt rätt inställning!

  Vill ni läsa mer om Henrietta så läs hennes blogg. Eller följ henne på funbeat här.

  Vill du läsa mer om Min Utmaning så läs här. Även du kan ha chansen att vinna roliga priser. Det lottas ut varje vecka!

   

   

  Kommentarer (1) | 18 Februari 2013

  Träning med mina tjejer.

  Hej

  Måndag igen...

  Jag blickar tillbaka på min helg som träningsmässigt var väldigt bra.

  Det vart inte så mycket mer träning i Thailand då jag fick ont i halsen. Tråkigt, men jag kände ändå att hellre ont i halsen där än hemma.

  Nu mår jag bra igen förutom en galen träningsvärk i hela kroppen...

  Lördagen och söndagen bestod av träning med mina Reebok tjejer.

  Elin, Louise och Somaye. Jenny var på Island och hade Croosfit level 1 utbildning. 

  Här kommer lite sköna bilder från helgen. Vill ni läsa mer om vad vi tränade så kika på Team Reebok bloggen

  Gänget samlat efteråt.

  Bakre rad från vänster,  Per, Andreas, John, Numi och Elin

  främre rad från vänster, Somaye, Jag och Louise

  Imitten. Javad

   

  Louise, Jag och Elin kör en snygg pose.

   

   

   

  Kommentarer (0) | 18 Februari 2013

  Vinnare i tävlingen!

  Hej på er.

  Åh vad kul det har vart att läsa om era utmaningar. Jag hoppas ni har läst varandras och blivit lika peppad och glad som jag.

  Jag skulle vilja utse er alla till vinnare för jag känner att alla ni är värda det. Desvärre så funkar det inte så.

   

   

   

   

  Så vinnare av Relflex Delta leggings är....

   

   

  SUSANNE J!! GRATTIS!!

  Maila mig din storlek och adress så kommer vi att skicka leggingsen till dig!

   

  Ha en trevlig helg!

  Kommentarer (1) | 15 Februari 2013

  En hälsning från Thailand


  Vi har det fantastiskt här! Klimatet är helt underbart. Fuktigt och varmt ca 30+ hela tiden! Ibland är det molnigt men det gör inget för det är ändå supervarmt!

  Hotellet vi bor på är bland de lyxigaste jag någonsin besökt. Det känns som paradiset på jorden! Frukostbuffen är bland det mäktigaste jag vart med om. Jag försöker njuta så mycket jag kan, insupa allt och leva i nuet!

  Som ni förstår är träning inte det mest aktuella för mig och Per under vår vecka här. Vi som tränar 5-6 pass i veckan kontinuerligt kan må bra av lugnare perioder.

  Vi har gjort korta och intensiva besök till gymmet. Jag prioriterar flås under mina pass- måste förbereda flåset bättre iför open som börjar 6:e mars.
  Vad ska jag säga om gymmet... Det är väl helt ok, när jag är ute och reser så har jag inte så höga förväntningar. Det jag är mest glad över nu är att platsen är svalare än utomhus. ;) Allt här är så fint och perfekt. Jag får lite känslan av att jag inte får väsnas i gymmet. Igår gjorde jag Hantelryck och då vågade jag knappt nudda hanteln i golvet som är parkett ;) och idag när jag sprang intervaller så vart jag obekväm för bandet lät så mycket i hela lokalen när jag vilade...

  Hotellet har massa aktiviteter och imorgon bitti är de Yoga som jag tänkte gå på! Hoppas det är bra!

  Nu ska jag fortsätta njuta! Kanske lite åt er också! Kommer hem på onsdag! Hörs då.


  /E

  - Posted using BlogPress from my iPhone

  Kommentarer (0) | 10 Februari 2013

  Semester

  Hej på er.

  imorgon åker jag och Per till Thailand i 8 dagar. Jag kan tänka mig att ni förstår hur skönt och efterlängtat det är denna tid på året...

  Jag ska försöka blogga därifrån men gör jag inte det så vet ni varför. 

   

  Det är så kul att läsa era kommentarer på tävlingsinlägget. Ni har fattat grejen. Allt jag vill är att ni utmanar er själv, bara skriv en kort kommentar om vad ni gjort och hur ni upplevde det. Läs och inspireras av av varandra. Jag inspireras verkligen av att läsa hur ni kämpar med allt från frivändningar till att få tid för lunchträning!

  Må gott!

  /Ellinor

  Kommentarer (1) | 04 Februari 2013

  Jag tycker vi har en liten tävling

  Det är så kul med tävlingsmänniskor och överlag människor som vill utmana sig själva. Det är så kul att skapa en tävlingsituation. Se hur det börjar glittra i folks ögon, märka hur adrenalinet börjar pumpa och stämningen i lokalen nästan går att skära i. 

  Jag har i flera dagar gått och funderat på vilken typ av tävling jag vill ha här på bloggen. Och kommit fram till följande. 

  Jag vill att ni utmanar er själva. Nästa gång ni är på gymmet så vill jag att ni utmanar er själva i något. 

  Det kan vara något ni övat på länge och vill mäta er i eller det kan vara något ni funderat på länge som ni inte kommer er för att göra... Nu har ni chansen. 

  Jag vill att ni postar vad ni gjorde här på bloggen. Ni som har vart med och ställt upp kan vara med och vinna kläder från Reeboks nya Kollektion.

  Den nya kollektionen heter Reebok Delta.

  Jag har fått prova lite kläder i den. De är verkligen supersnygga. En favorit är de här Leggingsen. De är supersköna och kul när leggingsen är annat än svarta.

  Såhär ser loggan ut, Delta-triangeln och Reebok!

  Vill ni kika mer på kläderna och köpa själva så kika här nedan:

  http://www.sportamore.se/crossfit/

  http://www.sportamore.se/sporter/traning/klader/?brand=reebok

  Kläderna Kommer även att finnas på Stadiums två största butiker i  Stockholm, Göteborg och Malmö.

  Har ni förstått vad tävlingen går ut på?

  Jag tar det igen.

  Det handlar om at utmana sig själv, gå utanför bekvämlighetszonen. Det finns inga rätt eller fel!

  Jag kommer av er som har deltagit att lotta ut en vinnare Fredag 15/2.

  Ha så kul och låt er ispireras av varandra!


  Kommentarer (32) | 03 Februari 2013

  Prove your Fitness

  Snart börjar det... Årets största Crossfittävling!

  Hela världen ska tävla och utse vilken man och kvinna som är bäst i världen på Crossfit.

  Såhär går det till:

  Världen är uppdelad på 17 regioner. Europa är en region. Den 6 Mars -7 april tävlar alla som vill i vad som kallas Crossfit Open. De 48 bästa män och kvinnor i Europa går vidare till Regionals. På regionals tävlar dessa män, kvinnor och lag om vardera 3 platser till Crossfit games. På crossfit games möts de som har kvalificerat sig från hela världen.

  Här kan ni få se en film som ger inspiration och förklarar det jag prescis skrev (obs-datum stämmer ej-filmen är från 2011). Jag blir otroligt peppad av den här filmen!

   

   Det här är tredje året jag är med.

  2011- gick det bra- var första gången jag var med. om jag minns rätt kom jag som 16:e bästa i europa.Kvalificerade mig till Regionals men åkte på solsemester till Grekland istället! =) Det var innan Crossfiten helt hade tagit över mitt liv... =)

  2012- gick ännu bättre. Kom som 9:e bästa i Europa på Open och sen som 5:a på Regionals. (en plats från att få åka till crossfit games)

  2013- Detta år kommer att se lite annorlunda ut. För jag kommer nämligen att tävla i lag. Laget består av 3 tjejer och 3 killar och 2 reserver. Alla måste träna på samma gym. Laguppställningen är inte helt klar än, men det ser bra ut och vi tror att vi har en chans att gå hela vägen till Crossfit games! Förstår ni vad häftigt.

  Jag är otroligt laddad inför det här.

   

  Har du själv tankar på att var med i denna uttagning? Var med och mät din form. Det första steget som kallas för Open. Där är meningen att så många som möjligt ska vara med, man ska kunna göra det hemma eller på sitt vanliga gym!

  Jag säger bara var med. Du kommer att ställas inför utmaningar du aldrig gjort förr. Det är nästan magiskt när man ser folk överprestera under dessa fem veckor.

  Ni som läser min blogg och tänker delta, anmäl er idag HÄR! och skriv i kommentarfältet här nedan om ni kommer att vara med. Kul för mig att veta och då vet jag också hur intresset kring den här tävlingen är.

  Här kommer lite inspirationsbilder från tidigare år

  http://games.crossfit.com/video/2013-open-registration-live

  Nu kör vi!!

  Kommentarer (4) | 31 Januari 2013

  Nano 2.0- Den ultimata skon för mig!

  Reebok har sedan två år tillbaka skapat ett sammarbete med Crossfit. iochmed det har de tagit fram kläder och skor som ska passa för allt det vi gör i Crossfit.

  Jag tycker att en av deras bästa produkt är skon Reebok Crossfit Nano.

  De ni ser på bilden är den andra modellen och kallas för Nano 2.0.

  Det jag uppskattar med skon är att den har platt sula, stabil runt foten men ända mjuk och följsam.

  Den passar perfekt till crossfitpass som innehåller lite av varje. 

  Eftersom Crossfit har en så bred övningsbank så passar olika skor till olika övningar. Springer du så vill du ha en löparsko och gör du t.ex. tyngdlyftning så vill du ha en tyngdlyftningssko. Gör du ett intensivt pass med många olika övningar så kan du inte hålla på att byta skor mitt i passet och då passar denna sko perfekt. Du kan göra tunga lyft i den och även springa lagom långa sträckor.

  Det här är även en sko som jag rekomenderar till alla som vill ha en bra sko när de kör stryrketräning. Då framför allt för den platta sulan. Man står stadigt på golvet när man t.ex lyfter och knäböjer. En vanlig "gympasko" är för mjuk i sulan och jag ser många kunder som inte kan ha tyngden rätt på foten i många vanliga övningar som vi gör när de tränar i löparskor.  


  Nano är perfekt att ha om man t.ex ska köra PISTOLER.

   

  Må gott!

   

  Kommentarer (4) | 30 Januari 2013

  64 träffar Sida: 1 2 3 4 5 6 7 Nästa Sista 
  Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
  Annonser