Beatrice S Magnusson | Women's Health

Annons

Beatrice S Magnusson av Beatrice Sjöberg

Jag heter Beatrice Sjöberg Magnusson och är certifierad Ashtanga Yogalärare genom Yoga Alliance. Jag är även utbildad andningsinstruktör, barnyogalärare, yinyogalärare, gravidyogalärare och mamma/babyyogalärare. Jag har gått en kurs i healing och några kurser i Ayurveda.

Jag driver och designar det ekologiska klädmärket Sobea sedan 2006.

Yogan bokstavligt talat fångade mig tårögd av lycka på mattan 2002. Det lyckorus jag vid varje pass upplever vill jag inte vara utan sedan dess. Yogan hjälper mig att kunna vara i nuet och att med ödmjukhet acceptera verkligen. Att på riktigt se det stora i det lilla!

Att kunna kombinera sinnlighet och fysisk styrka med stretch i en och samma rörelse är helt fantastiskt! Du glömmer tid och rum för en stund och kan endast fokusera på här och nu. Vi matas med så mycket information i vårt samhälle hela dagarna att vi bara måste ta en paus ibland och lyssna inåt, om vi ska orka med! Där är yogan så bra!

I yogan finns ingen prestation! Den passar alla! Jag vill så gärna dela med mig av detta till dig! Om alla utövade yoga skulle jorden vara en mycket friskare, snällare och lyckligare planet!

Förutom yoga och kläddesign så älskar jag att träna på gym, springa i skogen, läsa böcker om personlig utveckling, laga mat som gör tarmfloran glad, dansa och busa med mina 2 döttrar.

I denna blogg kommer du få följa mig i min vardag! Jag kommer ge tips på allt från yogapositioner, andningsövningar, meditationer, yogaprylar, träning och recept.

Du kommer även få information om mina yogakurser och yogaresor. Allt möjligt som har med välbefinnande att göra med andra ord. För bra vill jag att alla ska få må:)

Du bestämmer själv hur DU vill må, ingen annan har makten över dina tankar!

Hoppas vi ses här i bloggen! Kram Beatrice


RSS-flöde


Kategorier

Kategorier

Andra bloggar

Alexandra Petersson


Influensa- och förkylningstider! ... [Läs mer]

Tanja Djelevic


[Läs mer]

Anna-Lena Petterson


Så var det dags för årets upplaga av ... [Läs mer]

Maria Gradin


Vill passa på att tacka för den här ... [Läs mer]

Moa Quist


Rå kakao är bra på många sätt, den ... [Läs mer]

Iman Malmberg


Finns faktiskt inget som kan få mig att ... [Läs mer]

Ny kursstart på tisdag

Hej i solen!


Hoppas din dag är fin!

På tisdag 28 mars kl. 18.30 startar min Ashtangayogakurs på Balettakademien i Stockholm.


7 härliga gånger:)


Låter det intressant? Anmäl dig 
här!


Hoppas vi ses:)

Kram Bea

Kommentarer (0) | 23 Mars 2017

Varför jag valde yogans väg!

Hej!


Hoppas din dag är fin! 

Här kan du läsa ett intervju med mig där jag berättar mer om varför jag valde yogans värld. 

Text & Bild: Mia Bornberger

Kram

Bea

Kommentarer (0) | 02 Mars 2017

Äg dina tankar!

God förmiddag fina!

Jag kanske inte känner dig eller har träffat dig, ännu. Men jag brukar tänka att alla människor på jorden är vänner som jag ännu inte lärt känna. Och mot sina vänner är man ju ödmjuk och snäll så därför bör vi vara det mot alla andra också. Har du kanske ibland svårt att möta dina medmänniskor med ett léende och ödmjukhet?

Det är isf inte ditt riktiga jag som träder fram utan en reaktion på dina känslor som kommer från dina tankar som kommer från dina erfarenheter, upplevelser och värderingar du fått med dig från din bakgrund och uppväxt. Vi formas alla av vår uppväxt, av hur våra nära & kära har tilltalat oss eller agerat och vad vi har fått med oss för värderingar. Vi tror att det är vårt riktiga jag. Men vårt riktiga jag från födseln är egentligen en öppen person, utan värderingar eller förutfattade meningar. Fyllda av kärlek, utan stress, oro eller vrede.

Vi föds rena och utan referensramar. Vi formas sedan av vår tillvaro, men vi är inte vår tillvaro. Vi är den vi vill vara. Du är inte dina händelser, du är exakt den du vill vara. Det är så vanligt att vi lever som vi förväntas leva för att göra vår omgivning nöjd eller att leva upp till någon annans förväntningar. Utan att lyssna på sig själv och sin sanna röst. Vi tror att vi blir lyckliga av att göra det andra vill att vi ska göra. Vi får ju på så sätt bekräftelse och det är det vi så ofta eftersträvar, hela tiden bekräftelse på att vara behövd och värdefull. Men det är bara du själv som kan göra dig lycklig, ingen annan.

Det du säger till dig själv och om dig själv skapar en känsla i din kropp. Så säg snälla saker till dig själv, älska dig själv så som du är och acceptera dig själv precis så som du är. När du själv mår bra så kommer du få kraft att sprida värme och kärlek vidare till din omgivning= KARMA. Att säga snälla saker till andra känns så underbart, det ger en uppfyllande känsla av välbehag och jag tycker det är som att ge sig själv en bekräftelse på att du har en vacker insida som vill väl.

Våga gå inåt och lyssna på dina tankar som dyker upp i olika situationer. Kan du verkligen stå för dem eller är det kanske bara röster från din uppväxt som dyker upp. Du kan hitta ditt inre, sanna jag och bli exakt den du vill vara. Precis när du vill!

Under gårdagens yogaklass fokuserade jag klassen på Hjärtats chakra (Anahata) och färgen grön. Vi sände varma tankar och vackra ord till de människor i vårt liv som vi upplever som svårhanterliga, till våra nära & kära samt till oss själva.

En väldigt fin stund som ledde oss till att kunna fortsätta dagen med en varm känsla av kärlek och acceptans.

Önskar dig en vacker dag!
Namasté

Beatrice

 

Kommentarer (0) | 25 Februari 2017

Universum reflekterar dina tankar

Hej!

En liten påminnelse till mig själv och alla ni andra som behöver det!

"Tack universum för att du reflekterar mina tankar och på så sätt lär mig att jag själv har ansvaret för mitt välbefinnande!"

Namasté

Bea

Kommentarer (0) | 22 Februari 2017

Recept på Zucchinispagetti

Hej:)

 

Jag bara måste få tipsa om detta goda recept.

Då jag inte tål gluten och är lite trött på bönpasta just nu så gjorde jag istället pasta på riven zucchini.

Blev superdupergott!

Gör så här:

Hyvla långa spaghettin av Zucchinin med hjälp av en grönsakssvarv.

Blanda med pesto, bladspenat, getost, valnötter och kalkon (eller annat protein t.ex kokt ägg eller lax).

Mums!

 

Trevlig tisdag!

Kram Bea

Kommentarer (0) | 21 Februari 2017

Hur mår du? Hur andas du?

Hej fina!

Hoppas du mår bra, både i kropp och sinne!

Om du inte gör det så fundera gärna en sväng på om du kanske lyssnar lite för mycket på dina tankar. De är nämligen inte alltid sanna men har en benägenhet att styra våra känslor och betéenden. Så våga ifrågasätta dem, ofta!

Lägg vänster hand på magen och höger hand på bröstet. Andas och notera var din andning landar någonstans. Fylls magen med luft eller vänder andetaget kanske redan i bröstkorgen? Andas du genom munnen eller genom näsan?  Ditt andetag talar ALLTID om hur du mår eller var du befinner dig tankemässigt! En hög och snabb andning tyder ofta på stress, oro, sorg, värk eller andra negativa känslor. Som kommer från dina tankar…

En lugn andning tyder på ett lugnt sinne!

Ditt andetag har du alltid med dig och du har själv makten att förändra det, när som helst och var som helst!
Låter det intressant?

Vill du helt enkelt må bättre och lära känna din andning så att du kan påverka ditt välbefinnande på allra bästa sätt?

Att andas genom näsan istället för genom munnen har väldigt många fördelar!

När du andas genom munnen släpper du ut onödigt mycket koldioxid. Koldioxid behövs för att blodkärl och luftvägar ska kunna vidgas och föra syret vidare ut i kroppen. I näsan finns ett filter som rensar inandningsluften på partiklar så att du andas in ren, varm och fuktig luft. Istället för kall, torr och smutsig luft genom munnen. När man tänker på det så är det lätt att förstå att ju trängre luftrör och blodkärl vi har desto sämre mår vi. Kanske snarkar du, har astma eller allergier?

Vi tar ca 1 000 andetag varje timme, alltså upp till 25 000 andetag per dygn. Det blir 10-20 kg luft som passerar in och ut ur vårt system varje dag, vilket är 10 gånger mer än den mängd mat vi äter. Det säger en hel del om hur viktig vår andning är.

Vill du ha hjälp och tips så är du varmt välkommen att kontakta mig. Läs mer här!

 

Varm kram till dig!

Bea

 

 

Kommentarer (0) | 20 Februari 2017

Avokadosmoothie = Kärlek

Hej!

Idag är det alla hjärtans dag!

Ännu en dag för handeln att tjäna pengar... Jag tycker si och så om denna dag. Tänker på dem som är helt ensamma och som inte får någon kärlek.

Istället för att köpa det där polyesterhjärtat närmast kassan i panik i matvarubutiken så kan man istället visa sin kärlek med närvaro och snälla ord.

Idag är en dag av kärlek då vi borde le mot alla vi möter. Hålla upp den där dörren för förbipasserande eller säga något snällt till en viss person som vi tidigare kanske inte vågat. 

Jag började min dag idag med att ge mig själv lite kärlek genom 2 timmars extra sömn. Helt ljuvligt! Vaknade till en blå himmel. Messade mina käraste att jag älskar dem. Gjorde sen en magisk smoothie fylld med massor av superfoods.

Snart ska jag iväg på ett crossfitpass. Längtar till den där magiska känslan som infinner sig efteråt.

Kl. 17 leder jag ett Valentines Yogapass på SATS Signalfabriken i Sundbyberg. Kom gärna dit och yoga med mig.

Här kommer receptet på smoothien:

Banan
Avokado
Äpple
Mandelmjölk
Honung
Kanel
Vaniljpulver
Kokosolja
Spirulinapulver
Chlorellapulver
Gurkmeja

Mixa i blendern eller med stavmixern.


Satnam/

Bea

 

Kommentarer (0) | 14 Februari 2017

My darlings!

Hej!


Hoppas din helg varit skön! 

Själv har jag tagit det superlugnt. Inte tränat alls faktiskt. Ibland tycker jag det kan vara skönt att inte ha några tider alls att passa, utan bara göra det som faller en in:) Så det blev Mello i lördagskväll och lite nya inköp till badrummet. Ska byta färg från rosa till blått. Älskar att inreda men tröttnar lätt och vill gärna göra om när årstiderna ändras. 

Som sagt så är jag lite av en hälsonörd. Jag läser allt jag kommer åt som handlar om hälsa och jag vill gärna sprida vidare det jag får vetskap om så att du och mina nära och kära också ska få må bra! Jag vill ge min kropp det den vill ha. Inte alltid vad min hjärna önskar. Visst mumsar jag godis ibland också och tar ett glas vin eller en drink. Men i min vardag vill jag äta bra mat och boosta med nyttiga saker för att hålla mig frisk och pigg.

Här ser du en liten del av mitt husapotek…
Nedan kan jag inte vara utan (my darlings when we speak about food)!

Fröer, havregryn, mandelmjölk, bovete, mörk choklad, mandelmjöl, kokosmjölk, mango, kokosolja, chiafrön, citron, grönt te, kokt vatten, vetegräs, chlorella, spirulina, honung, nötter, kolloidalt silver, avokado, kanel och gurkmeja. 

Till mellis idag blir det en härlig färspressad juice som jag smidigt gör i min råsaftcentrifug.

Ingredienser:

2 kg morötter

2 äpplen

1 stav selleri

1/2 påse bladspenat

1 apelsin

3 cm färsk ingefära

1/4 dels vattenmelon

 

Häll i glasflaska och förvara i kyl. Blir ca 1,3 l juice.

Tillsätt gärna nyttiga pulver som chlorella, gojipulver, vetegräs eller spirulina i glaset och rör om.

 

Kram

Bea

Kommentarer (0) | 13 Februari 2017

Tips mot ömma knän och stel rygg

Hej!

Underbart att vi fått lite sol i veckan, iaf här i Stockholm! Jag är så glad för jag kan nu springa i skogen igen. Isen har smält bort:) Tidigare sprang jag mycket på asfalt och det slet oerhört på knäna. Klarar max 3 km sen gör det så fruktansvärt ont att jag måste stanna. Min naprapat har tipsat mig om att använda en foamroller. Det är verkligen effektivt mot "löparknän". Om du också har liknande problem så tipsar jag här om en bra foamroller.  Här kan du se en liten film om hur du ska göra.

Nedan kommer även ett asanatips som är superskönt för ryggraden och bröstet.

Uppåtgående hund ”Urdhva Mukha Svanasana”.

Den ingår i solhälsningarna och är en av de vanligaste positionerna.

Den stärker både ryggrad, armar och vrister. Stretchar bröst, lungor, skuldror och mage. Stimulerar de inre bukorganen och hjälper mot mild depression, sömnproblem och ischias. Den är även terapeutiskt hjälpande mot astma.

Ligg ner på mage och placera händerna bredvid axlarna. Andas in genom näsan och tryck dig upp med hjälp av armarna. Sug in magen. Har du öm ländrygg så låt knäna vara kvar i golvet/på marken.

Må så gott!

Bea

Kommentarer (0) | 09 Februari 2017

Yoga med din partner

Hej!

Sitter på kontoret och planererer en jobbresa till Skåne i mars. Jag ska bl.a. besöka mitt lager för Sobea och ha en modevisning med mina yogakläder. Återkommer med mer info snart ifall du bor i närheten och vill komma.

Igår hade jag en underbar lunchklass på SATS. Så roligt att det är så många som kommer varje gång. Det blir riktigt härlig stämning när salen är full. Om du inte hinner få till yoga så ofta som du önskar så rekommenderar jag att ta en klass på måndagar. Det ger en fin start på veckan som inger lugn och harmoni och brukar hålla i sig ett par dagar efter:) 

På bilden ser du mig och min pojkvän när vi testar några paryogapositioner i hallen. Paryoga är roligt och lättare än man tror faktiskt. Det brukar alltid sluta med fnitter och att barnen ansluter i en enda hög på golvet eftersom de tycker det ser så roligt ut:)

Om du vill yoga hemma med din partner så rekommenderar jag varmt Yogobe. De erbjuder massor av olika filmer med olika yogaformer.

Önskar dig en härlig tisdag!

Namasté

Bea

Kommentarer (0) | 07 Februari 2017

18 träffar Sida: 1 2 Nästa Sista 
Följ oss fb_symbol twitter_symbol instagram_symbol
Annonser