Sommarlivet på väg in, det sköna och kravlösa – njuter du i fulla drag eller känner du hela tiden skuld över vad du gör och inte gör? Tredje koppen kaffe, glass nummer två för dagen? Skit i skulden! Den tar dig ingenstans. Älska att du äter glassen, eller gör glass som kan slå skuldkänslorna på fingrarna. Och du – njut vilket du än väljer!
Här är tre goda recept på glass utan märkliga tillsatser.

Sara Begners kesellaglass

För 4 portioner behöver du:
500 g kesella kvarg hallon
50 g mörk choklad 70%
1 dl mandel

Så här gör du:
Fördela kesellan i glassformar och frys dem i minst 5 timmar. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Hacka mandeln fint. Doppa toppen av glassarna först i chokladen och sedan i mandeln. Lägg tillbaka glassarna i frysen fram till servering. Enkelt enkelt, men med snyggt och gott resultat!

Kristina Anderssons mjukglass med jordgubbssmak

Jordgubbar är en grym ingrediens i hemmagjord snabb raw glass. Blir syrligt, friskt och gott! Testa en variant med jordnötter. Här är receptet.

Food Pharmacys raw snickersglass

Gott som attan och lätt! Perfekta desserter, eller mellanmålet. Receptet finns här.

PS. Är du nötallergiker? Skippa nötterna förstås. De behövs inte!