Snörvel, host, feber och matta kroppar. Det känns som ett under om man INTE blir smittad av en förkylning just nu. Låt maten bli medicin och ge immunförsvaret en kryddkick.

Här är kryddorna som skyddar:
Chili – ökar din förbränning, dämpar inflammationer och skyddar mot cancer.
Havtorn – sänker blodtrycket, minskar risken för kärlkramp och skyddar mot cancer.
Ingefära – rik på antioxidanter, antiinflammatorisk, lugnande för magen, skyddar mot förkylning och cancer.
Kakao – rikt på antioxidanter och sänker blodtrycket.
Kummin – minskar gasbildning i tarmen.
Wasabi – ökar aktiviteten hos kroppens egna antioxidanter.
Vitlök – rik på antioxidanter, antiinflammatorisk, ökar förbränningen, virus- och bakteriedödande effekt, sänker kolesterolvärdet, minskar risken för proppbildning i blodet.

Källa: Näringsfysiolog Kristina Andersson