Tryter fantasin när det handlar om sallad? Lugn – här är två dressingar som lyxar till och piggar upp vilken sallad som helst.

Basilikasåsen som passar till allt

Du behöver:
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor (nöj dig med 2 om du är känslig mot vitlök)
½ dl vit balsamvinäger
1 ½ dl olivolja
en stor nypa flingsalt

Såhär gör du:
Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare till en grön sås. Ställ in i kylskåpet och ät till ALLT!!

Avokado-dressingen som piffar det mesta

Det här behöver du:
1 stor mogen avokado, skalad och urkärnad
¼
2 msk olivolja eller avokadoolja
2 msk vatten
2 msk hackad persilja
1 liten vitlöksklyfta
Juice från ½ citron
1 tsk agavesirap eller honung
Salt och peppar

Såhär gör du:
Lägg alla ingredienser utom olja och vatten i en skål eller mixer. Medan du mixar allting, häll försiktigt i olja och därefter vatten. Blanda tills du får en jämn kräm. Lägg till mer olja eller vatten om dressingen blir för tjock. Smaksätt med salt och peppar. Dressingen kan förvaras i kylen i cirka en vecka.